Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-03-2011
Verhuur van vakantieverblijf
Graag wil ik bij deze ook even meedelen dat wij een vakantieverblijf verhuren in het zuiden van Frankrijk. Wie hierover graag meer inlichtingen wenst kan misschien alvast eens een kijkje nemen op onze website : www.freewebs.com/zuidfrankrijk U mag me natuurlijk ook altijd mailen of bellen voor meer informatie.
Lekkere snoepgebakjes die niet moeten worden gebakken
Nodig
200 gr melkchocolade of puur of naar keuze
2 marsrepen
100 gr goei boter
100 gr rice krispies naturel
Werkwijze :
Smelt eerst de chocolade samen met de boter in de microgolfschenkkan op een lage wattage. Roer er de mars in kleine stukjes door en zet even terug in de microgolf om verder te smelten. Roer er dan de rice krispies onder. Vul dan de mini muffinvorm met dit mengsel. Zet een uurtje in de vriezer of enkele uurtjes in de koelkast naar keuze. Ontvorm en bewaar in een luchtledige tupperwaredoos.
De uien snijden in de turbomax en even aanstoven met wat olijfolie : 2 min. op vol vermogen (900 Watt) in de ultra pro. Doe de rest van de ingrediënten bij in de ultra pro en zet 13 min. in de microgolf op 700 watt.
Mix de soep en voeg evt. nog wat bieslook toe.
Deze soep kan met elke soort groente, vervang gewoon de bokaal asperges door tomaten, courgette, of....
Doe de basilicumblaadjes in de quickchef. Draai een paar keer. Voeg de mozzarellakaas toe en snijd hem fijn. Voeg geperste look toe, kruiden en de tomatenpuree. Draai nog een paar keer met de quickchef. Voeg voor de smeuiigheid wat olijfolie toe. Zet goed onder elkaar en smeer op toastjes.
peterselie en/of een teentje look, peper en eventueel zout
halfafgebakken broodjes (broodjes die in vacuumverpakking zitten en thuis nog moeten worden afgebakken)
de hesp kan vervangen worden door 200 gr gerookte zalm met eventueel dille
Werkwijze :
Snijd de ajuin samen met de peterselie in de quick chef of de Turbo max. Voeg hesp of zalm en kruiden toe en snij opnieuw Voeg de geraspte kaas toe. Neem een grotere kom en meng met de zure room met het mengsel uit de quick chef en met een deel van de geraspte kaas. Snijd de ongebakken broodjes middendoor. Besmeer de broodjes met het mengsel en doe de rest van de geraste kaas er bovenop. Leg de broodjes op het multiflex deegblad en laat ze ong. 10à 15 min bakken op 180° in de oven. Smakelijk.
Klop de zachte boter op met de fijne witte suiker tot de suiker goed is opgenomen in de boter. Rasp de marsepein grof. Voeg de marsepein en de room aan het boter-suikermengsel toe en roer alles zo glad mogelijk. Doe er één voor één de eieren bij. Strooi er de bloem en het bakpoeder bij en roer weer goed glad. Roer de helf van de amandelschilfers door het deeg. Strijk het deeg uit op een goed ingevet en bebloemd bakblik. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten; Doe de appels in vieren en snij op de bolle kant inkepingen zodat u vingerdikke schijfjes krijgt, die nog aan één kant aan elkaar vastzitten. Schik de appels op het deeg. Zet de koek 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven van 175 ° C. Strooi er de rest van de amandelschilfers nu overheen. Laat nog 25 minuten verder bakken. Bestuif de afgekoelde koek rijkelijk met gezeefde bloemsuiker.
250 gr zelfrijzende bloem 4 eieren 1.5 dl olijfolie 1 dl witte wijn enkele ontpitte olijven gekookte hamblokjes of gebakken spekblokjes 150 gr geraspte kaas paprikablokjes
Werkwijze:
Meng bloem in de tupperware mengkom, voeg dan eieren, olijfolie en wijn toe en in dit geval de paprikablokjes, hamblokjes en ontpitte olijven samen met de geraspte kaas. Meng alles goed onder elkaar met de spatel. Doe alles nu in de met koud water omgespoelde siliconen mini muffinvorm en bak ongeveer 20 min op 180° graden. Laat ze nog even afkoelen buiten de oven en draai de muffinvorm om zodat de cakejes er van zichzelf uitvallen.
Vanaf heden ga ik proberen regelmatig wat receptjes te posten.
Daar ik graag kook en geregeld nieuwe recepten uitprobeer leek het mij leuk om deze vanaf heden hier ook mee te delen. Tevens ben ik sinds een half jaar tupperwareconsulente en ook met deze spullen maak ik regelmatig nieuwe recepten. De bedoeling is dan ook dat ik geen recepten meer op papier ga uitdelen bij de demo's maar dat iedereen de gemaakte recepten op de demo's hier voortaan kan terugvinden.