Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home made cookies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wil je graag eens iemand verrassen met een culinair geschenkje. Dan is onderstaande tip misschien wel eens leuk. Ik heb dit niet zelf bedacht maar gevonden op een franse blog. Omdat ik het idee zo leuk vond, heb ik er mij natuurlijk ook aan gewaagd en er al iemand mee verrast.














    Hoe maak je dit :

    Neem een glazen bokaal van 1 liter. Niet groter of kleiner. En vul met volgende ingrediënten en in dezelfde volgorde :

         -   250 gr bloem
         -   1 koffielepel bicarbonaat
         -   1 koffielepel bakpoeder
         -   1 mespuntje zout   

    Deze bovenstaande ingrediënten goed mengen en onderaan in de bokaal doen vervolgens

         -  100 gr havermoutvlokken

         -  125 gr chocoladeparels (bakvaste verkrijgbaar bij o.a. aveve en colruyt 

         - 100 gr bruine rietsuiker

         - 100 gr witte suiker

         -  50 gr notenmengeling of 50gr muesli naar keuze

         -  50 gr gedroogde rozijnen of cranberry's naar keuze

    De bokaal zeer goed sluiten zodat de lagen niet door elkaar kunnen geraken. Dit oogt namelijk veel mooier.

    Voorzien van een mooi etiket met volgende opschrift : 

    Werkwijze :

    Doe alle ingrediënten in een tupperware mengkom en voeg 1 ei toe en 125 gr zachte boter.  Meng alles heel goed door elkaar. Voor kleine hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.  Laat 12 à 15 min. bakken op 180 ° C.              Smakelijk !

    Wil je een leuk etiket zelf op een gemakkelijk manier maken. Ga dan naar de site van www.leparfait.fr en hier kan je naar hartelust zelf je eigen etiketten ontwerpen.
     

        



    Bijlagen:
    Frankrijk kerstvakantie 2010-2011 277.JPG (2.7 MB)   

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Home made cookies
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verveine : heerlijk aperitiefdrankje
    Verveine: één van mijn lievelingsdrankjes.








      +/- 50 blaadjes
    - ½ liter pure alcohol
    - één week(mag ook langer) laten trekken op een donkere plaats,af en toe schudden
    - filteren
    - maak suikerwater van 750ml water en 300g suiker
    - laat afkoelen
    - voeg bij het verveineaftreksel
    - goed mengen
    - in flessen doen
    - en...dégusteren maar

    Werking van Verveine is alomvattend, meest gebruikt tegen griep. IJzerhard gewone wilde plant in Zuid-Frankrijk met kleine rose bloempjes.
    Elk jaar breng ik opnieuw een plantje mee naar België want het overleeft helaas de vrieskou hier niet.
    Men kan van dit plantje eveneens thee maken of olijfolie mee aromatisern. Ook heerlijk in de dressings bij salades.









    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:Drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini croissantjes zowel hartig als zoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Voor diegene die de croissant party van tupperware nog niet kennen; ik kan hem u van harte aanbevelen. Het is één van mijn favorieten op de demo's en thuis. Wanneer er onverwacht volk langskomt kan je met dit artikel in een mum van tijd heerlijke hapjes op tafel toveren.
    Wat heb je hiervoor nodig : 1 bladerdeeg, vulling voor erin en natuurlijk de croissantparty zelf.  Bladerdeeg moet je natuurlijk niet zelf beginnen maken want dit is veel te omslachting. Je vindt dit in bijna elke supermarkt voor nog niet eens 1 euro. Hiermee kan je 16 mini croissantjes maken ofwel 8 grote croissants. Nadat  het bladerdeeg voorzien is van een vulling op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en bakken ong. 10 à 15 min. op 180 °C. Met kan zowel een hartige vulling maken, of een zoete vulling.
    Tip : Als men bladerdeeg in huis heeft dat bijna aan zijn vervaldatum is en je gaat er niet zo dadelijk iets mee maken, steekt men dit best in de diepvriezer en dan gaat het nog een hele tijd verder mee.
    Enkele ideeën :

    Bijlagen:
    Heerlijke hapjes van bladerdeeg met de croissant party van Tupperware.doc (128 KB)   

    24-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuur van vakantieverblijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Graag wil ik bij deze ook even meedelen dat wij een vakantieverblijf verhuren in het zuiden van Frankrijk. Wie hierover graag meer inlichtingen wenst kan misschien alvast eens een kijkje nemen op onze website : www.freewebs.com/zuidfrankrijk
    U mag me natuurlijk ook altijd mailen of bellen voor meer informatie.

    23-03-2011 om 14:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere snoepgebakjes die niet moeten worden gebakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig
    • 200 gr melkchocolade of puur of  naar keuze
    • 2 marsrepen
    • 100 gr goei boter
    • 100 gr rice krispies naturel
    Werkwijze :

    Smelt eerst de chocolade samen met de boter in de microgolfschenkkan op een lage wattage.  Roer er de mars in kleine stukjes door en zet even terug in de microgolf om verder te smelten.  Roer er dan de rice krispies onder.  Vul dan de mini muffinvorm met dit mengsel.  Zet een uurtje in de vriezer of enkele uurtjes in de koelkast naar keuze.  Ontvorm en bewaar in een luchtledige tupperwaredoos.

    Moeilijk om er vanaf te blijven.
    Smakelijk

    014/671515 begin_of_the_skype_highlighting          

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle aspergeroomsoep
    Nodig :

    • 3 ajuinen
    • 3 smeerkaasjes
    • 3 sneetjes (wit) brood
    • 1 bokaal asperges
    • 3 bouillonblokjes
    • 1 liter kokend water (waterkoker)
    Werkwijze :

    De uien snijden in de turbomax en even aanstoven met wat olijfolie : 2 min. op vol vermogen (900 Watt) in de ultra pro.
    Doe de rest van de ingrediënten bij in de ultra pro en zet 13 min. in de microgolf op 700 watt.

    Mix de soep en voeg evt. nog wat bieslook toe.

    Deze soep kan met elke soort groente, vervang gewoon de bokaal asperges door tomaten, courgette, of....

    Smakelijk !

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse tapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    In een wip gemaakt


    Nodig :


    • 2 bollen mozzarella
    • 10 à 12 blaadjes verse basilicum
    • 1 teentje knoflook
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • peper, zout
    • klein beetje olijfolie
    Werkwijze :

    Doe de basilicumblaadjes in de quickchef. Draai een paar keer. Voeg de mozzarellakaas toe en snijd hem fijn. Voeg geperste look toe, kruiden en de tomatenpuree. Draai nog een paar keer met de quickchef. Voeg voor de smeuiigheid wat olijfolie toe. Zet goed onder elkaar en smeer op toastjes.

    Smakelijk !

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:vegetarische préparé, zuiderse tapenade, turbomax,turbochef,quickchef
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizzabroodjes
    Ingrediënten:

    • 200 gr gekookte hesp
    • 200 gr geraspte kaas
    • 2 kleine potjes zure room
    • 1 ajuin
    • peterselie en/of een teentje look, peper en eventueel zout
    • halfafgebakken broodjes (broodjes die in vacuumverpakking zitten en thuis nog moeten worden afgebakken)
    • de hesp kan vervangen worden door 200 gr gerookte zalm met eventueel dille
    Werkwijze :

    Snijd de ajuin samen met de peterselie in de quick chef of de Turbo max.
    Voeg hesp of zalm en kruiden toe en snij opnieuw
    Voeg de geraspte kaas toe.
    Neem een grotere kom en meng met de zure room met het mengsel uit de quick chef en met een deel van de geraspte kaas.
    Snijd de ongebakken broodjes middendoor.
    Besmeer de broodjes met het mengsel en doe de rest van de geraste kaas er bovenop.
    Leg de broodjes op het multiflex deegblad en laat ze ong. 10à 15 min bakken op 180° in de oven.
    Smakelijk.

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgebak met amandelen (Plaatgebak)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Benodigdheden:

    • 200 gr boter
    • 100 gr marsepein
    • 250 gr fijne witte suiker
    • 6 eieren
    • 300 gr gewone bloem
    • 1 pakje bakpoeder
    • 1 kg appels
    • vetstof en bloem om te plaat te bestrooien
    • bloemsuiker om af te werken
    • 8 soeplepels room
    • 100 gr amandelschilfers
    Werkwijze :

    Klop de zachte boter op met de fijne witte suiker tot de suiker goed is opgenomen in de boter.  Rasp de marsepein grof.  Voeg de marsepein en de room aan het boter-suikermengsel toe en roer alles zo glad mogelijk.  Doe er één voor één de eieren bij.  Strooi er de bloem en het bakpoeder bij en roer weer goed glad. Roer de helf van de amandelschilfers door het deeg. Strijk het deeg uit op een goed ingevet en bebloemd bakblik.  Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten;  Doe de appels in vieren en snij op de bolle kant inkepingen zodat u vingerdikke schijfjes krijgt, die nog aan één kant aan elkaar vastzitten.  Schik de appels op het deeg.  Zet de koek 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven van 175 ° C.  Strooi er de rest van de amandelschilfers nu overheen.  Laat nog 25 minuten verder bakken.  Bestuif  de afgekoelde koek rijkelijk met gezeefde bloemsuiker.



    20-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    19-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige cakejes als aperitiefhapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Wat heb ik nodig :

    250 gr zelfrijzende bloem
    4 eieren
    1.5 dl olijfolie
    1 dl witte wijn
    enkele ontpitte olijven
    gekookte hamblokjes of gebakken spekblokjes
    150 gr geraspte kaas
    paprikablokjes

    Werkwijze:

    Meng bloem in de tupperware mengkom, voeg dan eieren, olijfolie en wijn toe en in dit geval de paprikablokjes, hamblokjes en ontpitte olijven samen met de geraspte kaas. Meng alles goed onder elkaar met de spatel.
    Doe alles nu in de met koud water omgespoelde siliconen mini muffinvorm en bak ongeveer 20 min op 180° graden.
    Laat ze nog even afkoelen buiten de oven en draai de muffinvorm om zodat de cakejes er van zichzelf uitvallen.

    Heerlijk bij de aperitief.

    19-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    Tags:siliconen mini muffinbakvorm tupperware
    >> Reageer (0)
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie ben ik ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een vrouw uit de Kempen, moeder van 2 jongens en gehuwd.
    Hou veel van koken en van Frankrijk.

    18-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf heden ga ik proberen regelmatig wat receptjes te posten.
    Daar ik graag kook en geregeld nieuwe recepten uitprobeer leek het mij leuk om deze vanaf heden hier ook mee te delen.
    Tevens ben ik sinds een half jaar tupperwareconsulente en ook met deze spullen maak ik regelmatig nieuwe recepten. De bedoeling is dan ook dat ik  geen recepten meer op papier ga uitdelen bij de demo's maar dat iedereen de gemaakte recepten op de demo's hier voortaan kan terugvinden.

    18-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs