Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-07-2012
Meloensorbet
Wat is er meer verfrissender dan een heerlijke meloensorbet bij deze warmte. En in geen tijd klaargemaakt.
Nodig :
-750 gr cavaillon meloen -200 gr suiker -sap van 1 citroen -2 eiwitten
Werkwijze :
Ontdoe de cavaillon van de schil en de pitten. Snij in kleinere stukjes en mix hem fijn met de quickchef. Mixen tot fijne pulp. Voeg dan suiker en citroensap toe en mengen. Ondertussen de eiwitten stijf kloppen in de speedychef en onder de meloenpulp roeren. Doe alles in een sorbetière (ijsmachientje) en laat draaien tot het is opgesteven. Zet nadien in de diepvriezer en serveer naar wens met nog een schijfje meloen. Als decoratie maar ook eetbaar heb ik er Citroenverbena ingestoken. Voor diegene die geen ijsmachientje hebben, kan men ook de meloenpulp in een tupperware diepvriesdoos doen en in de vriezer zetten, elk half uur even uitnemen en eens doorroeren.
Heerlijk verfrissend dessertje om langs het zwembad van te genieten.
Vandaag als traktatie voor mijn gasten in het zuiden deze heerlijke frisse monchoutaart gemaakt.
Nodig :
- 1 pak speculoos - 100 gr boter - 2 pakjes monchoukaas ( kan vervangen worden door philadephiakaas of St.Moretkaas) - 125 gr suiker - 250 ml room - 1 blik kersenvlaaivulling
Werkwijze :
Doe de speculoos in een plastiek zak en ga er met de deegrol overheen zodat de speculoos helemaal fijn is gemaakt. Smelt de boter in het microplus schenkkannetje (in de microgolf) en meng dit met de fijngemaakte speculoos. Nadat dit gemengd is, doe dit dan op de bodem van een springvorm. Doe de 2 pakjes roomkaas (monchou in mijn geval) in een tupperware mengkom en meng dit goed fijn zodat alle brokjes eruit zijn. Klop de room samen met de suiker op in de speedychef en meng deze met de roomkaas. Doe tenslotte het kaas-roommengsel over de speculoosmassa in de springvorm. Laat koelen in de ijskast ongeveer een uur en doe er dan pas het blik kersenvlaaivulling overheen. Zet nog een 2 tal uurtjes terug in de koelkast.
Met warm weer een heerlijk toetje. Mijn gasten hebben er alvast van genoten ! -
Zit nog steeds in Frankrijk en dan zijn mijn gerechtjes soms ook wel wat geïnspireerd door deze keuken. Zo ook volgend receptje. Een clafoutis is zacht van smaak en te vergelijken een beetje tussen pannekoekendeeg en flan. Kan gemaakt worden in combinatie met allerlei fruit zoals kersen, vijgen, mirabellen, appels, nectarines of zoals ik nu deed met verse abrikozen. Heel gemakkelijk te maken in de ovale ultra pro en geschikt voor een grote groep eters.
Nodig :
- 2 eieren - 1 eigeel - 125 gr kristalsuiker - 75 gr hoeveboter - 75 gr bloem - 125 ml volle melk - 125 ml room - verse abrikozen - 10 gr vanillesuiker of mag vervangen worden door vanilleëssence
Werkwijze :
Neem de ultra pro en was de abrikozen, ontdoe ze van hun pit en snij in kleinere stukken. Maak dan het deeg door de eieren in de speedychef of quickchef met spatel te doen samen met de suiker. Klop ze op tot een wit schuimig mengsel. Smelt de boter in het microplus schenkkannetje en voeg dit erbij samen met de bloem. Voeg dan de melk en room toe. Giet dit mengsel over de abrikozen en bak gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Als de clafoutis uit de oven komt, laat ze dan even afkoelen en bestrooi dan met vanillesuiker.
Dit receptje heb ik een beetje aangepast en overgenomen uit het kookboek : De smaken van de Midi van Anouck Schuyesmans.
Al enkele dagen geen receptjes meer gepost maar neem het me niet kwalijk. Hier in het zuiden leven we in een ander ritme en daarbij ook nog veel bezoek. Kom er soms gewoon niet aan toe om iets te posten. Maar momenteel is het zo warm dat ik even de verfrissing zoek van de living meer bepaald de pc om jullie toch een receptje mee te delen van een tapenade die ik gemaakt heb om vanavond onze bezoekers mee te verwelkomen.
Nodig :
- 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie ( de mijne zijn huisgemaakt en werkelijk gedroogd in de zon van het zuiden) - bosje basilicum - 1 theelepels harissa - soeplepel kappers - olijfolie - peper en zout
Werkwijze :
Doe alle ingrediënten in de quickchef of turbomax en mix alles heel fijn tot je een homogene massa bekomt, peper en zout toevoegen naar smaak. Snij sneetjes van een stokbrood of neem toastjes en besmeer deze met de heerlijke tapenade. Een lekkere glaasje rosé is hier zeker bij op zijn plaats ;)
Simpele dingen maken het leven soms zo eenvoudig en aangenaam !
Heeft u nog wat oud stokbrood over........zeker niet weggooien maar verwerken als heerlijk tapashapje. Neem hiervoor het tupperware broodmes en snij fijne sneetjes af van het stokbrood. Meng in het klein kommetje ondertussen wat bruschettakruiden met wat warm water, laat even zwellen en voeg dan een beetje olijfolie toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer dit mengsel op de sneetjes. Strooi hierover geraspte kaas en eventueel wat provençaalse kruiden. Zet de sneetjes even onder de gril gedurende 5 minuten of tot dat de kaas gesmolten is.
Lekker aperitiefhapje bij een heerlijk fris gekoeld roséetje.
Lang geleden dat ik mijn vliegende schotel nog eens gebruikt heb. Nee geen voorwerp om door de lucht te gooien maar gewoon mijn plastieken tupperware vorm om allerlei lekkers in klaar te maken. Enkele dagen terug heb ik nog eens een vanille diplomaat gemaakt. Helemaal niet moeilijk en gemakkelijk wanneer je bezoek hebt.
Nodig :
- 6 eierdooiers - 150 gr witte suiker - 150 gr melk - 1 zakje vanillesuiker - 6 blaadjes gelatine - 500 ml slagroom - 1 soeplepel rhum
Werkwijze :
De melk samen met de vanillesuiker en de helft van de witte suiker aan de kook brengen. De eierdooiers met de overige suiker goed opkloppen. De kokende melk op de eierdooiers gieten. De in koud water geweekte gelatine goed uitknijpen en bij de melk doen. Goed roeren zodat de gelatine er volledig in kan smelten. De room opkloppen en dan de soeplepel rhum toevoegen, dan onder de afgekoelde samenstelling roeren. Alles in de tupperware vorm gieten. Je zou het ook in individuele kommetjes kunnen gieten. Daarna laten opstijven in de koelkast gedurende enkele uren. Kan nog worden versierd met vers fruit, slagroom of warme kersen in saus. De warme kersen liefst niet over de diplomaat gieten anders zou hij smelten. Best apart erbij serveren.
Gisteren een BBQ gedaan en wanneer we in het zuiden zijn mogen er zeker geen verse sardienen aan ontbreken. Heel eenvoudig om te maken, maar die smaken van eenvoud blijven bekoren !
Nodig :
- Sardienen naargelang uw bezoekers ( wij hadden er 10 genomen) - 1 citroen - 2 teentjes knoflook - verse peterselie fijngehakt - peper en zout
Werkwijze :
Was de verse sardienen zorgvuldig en ontdoe ze van de ingewanden. Snij de citroen in fijne schijfjes en nog eens middendoor. Kruid de sardienen met peper en zout. Steek in de holte van de sardien schijfjes citroen, pers met de tupperware knoflookpers de teentjes knoflook en doe in elke sardien ook wat geperste knoflook. Was de peterselie en hak hem fijn in de turbomax of turbochef. Doe een beetje gehakte peterselie ook in elke holte van de sardien en knijp de sardienen tenslotte vast tussen een BBQ vistang. Meer is er niet nodig om een heerlijkheid toe te voegen aan uw BBQ. Die geur.............en smaak...........zalig.......
Les petits délices du Sud. Abrikozen alom op de zuiderse markten. Waarom zouden we er geen gebruik van maken dan. Vanavond als dessert een heerlijke crumble van gemaakt nadat we eerst een heerlijke BBQ hadden gedaan.
Hoe begin je eraan.
Nodig :
- een 15 tal verse abrikozen - 150 gr verse boter - 150 gr suiker ( waarvan 100 gr ruwe rietsuiker en 50 gr witte suiker) - 150 gr bloem - 75 gr amandelpoeder en 75 gr amandelschilfers - de ovale ultra pro van 2 liter
Werkwijze :
Was de abrikozen en ontpit ze. Snij ze in vieren. Leg ze onderaan in de ovalen ultra pro. Maak dan het crumbledeeg door de boter, suiker, bloem en amandelpoeder samen te mixen tot een korrelig deeg. Doe dit over de abrikozen. En zet de ultra pro zonder deksel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
Serveer op een dessertbordje samen met een bolletje ijscrème. Een heerlijke zoete, zurige combinatie. Onze gasten vonden het alleszins heel geslaagd.
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte, verwijder de zaadlijsten met de lepel en rasp de rest heel fijn. Meng de griekse yoghurt samen met de geraspte komkommer en doe er de kruiden bij. Pers de knoflook en meng dit ook goed. Zet de tzatziki in een afgesloten tupperware potje nog ongeveer 2 uren in de koelkast zodat de smaken zich goed hebben kunnen vermengen.
Deze keer geen foto maar een vraagje aan mijn lezers. Via de facebookpagina van philadephia (kaas) loopt er momenteel een aktie om een tip door te sturen of receptje. Ondertussen weten jullie al dat koken en met name dessert en gebak één van mijn hobby's is. Vandaar dat ik vandaag ook een recept idee heb gepost. Nu is het alleen nog de bedoeling dat er zoveel mogelijk mensen een stem uitbrengen bij mijn receptje. U kan het vinden bij www.facebook.com/Philadephia of anders gewoon naar facebook gaan en bij zoeken van boven de naam Philadephia be tips ingeven. Bij tips de namen doorlopen en zo kom je uit bij mijn naam namelijk Edith V. en een stem uitbrengen. Alvast bedankt bij voorbaat.
Voor één keer zet ik het receptje dus niet hier neer maar moet je even gaan kijken bij deze facebookpagina. Ik kan je alvast verklappen dat het echt snel en simpel is en bijzonder lekker met natuurlijk als ingrediënt : philadephiakaas erin.
Zodra de aktie is afgelopen hou ik jullie eraan ook het receptje hier mee te delen met natuurlijk de gepaste foto's erbij.
Als de zon dan toch niet wil schijnen en de kachel aan moet om het een beetje aangenamer te maken in huis. Dan is er niks beter dan de lucht van versgebakken koekjes in huis. Dus even in de kookboekjes gekeken en uiteindelijk viel mijn oog op het tupperware kookboek deel 2 van lang geleden. Ondertussen niet meer verkrijgbaar. Maar geen nood want ik wil het met plezier met jullie delen.
Nodig voor 23 - 25 koekjes :
- 170 gr amandelschilfers - 170 gr bloemsuiker - 100 gr eiwit (3 eiwitten) - 35 gr boter - 20 gr bloem - enkele druppels zelfgemaakte vanille-extract - 1 snufje zout
Werkwijze :
Meng de amandelschilfers en de bloemsuiker in de tupperware mengkom. Klop de eiwitten stijf in de maatbeker en voeg ze aan het mengsel toe. Laat de boter smelten in de microschenkkan ong. 45 sec. in de microgolfoven op 360 W. Aan het mengsel toevoegen, samen met de bloem, het vanille-extract en het zout. Meng met de menglepel. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg met behulp van twee theelepeltjes, kleine hoopjes deeg hierop. Laat genoeg ruimte tussen elk hoopje omdat het deeg tijdens het bakken uitloopt. Bak ong. 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar in de tupperware clickplusdozen.
Jammer dat jullie de geur van mijn vers gebakte koekjes niet kunnen opsnuiven ......;) Maar niets houd je tegen om er dadelijk zelf aan te beginnen......... Samen met een tasje koffie is de regenachtige zondag toch nog een beetje op zijn plooi gevallen.
Wat appels teveel, geen nood maak er vlug een heerlijke appelmoes van.
Nodig :
- 6 appels - beetje water - suiker naar smaak - microplus schenkkan of ultra pro
Werkwijze :
Schil de appels en snij verder in kleine stukjes. Doe ze in de microschenkkan of ultra pro naar wens. Voeg klein beetje water toe, sluit af met het deksel en zet in de microgolfoven. Eerst 5 minuten op 800 watt even roeren, voeg suiker naar smaak toe en zet nog 5 minuten terug op 800 watt. Terug roeren en nog 3 minuten op 480 watt. Uit de microgolf nemen en goed doorroeren. Indien je niet graag stukjes in de moes hebt dan mix je het even anders laten zoals het is. Persoonlijk heb ik graag een beetje stukjes erin.
Heerlijk bij kip, stoofvlees of gewoon op de boterham.
Reeds jaren in de verkoop bij tupperware en bij vele mensen al in de kast. Helaas dat sommige in de loop der jaren vergeten het geweldige gebruik van dit artikel. Zelf gebruik ik hem vaak voor het maken van verse yoghurt zoals al eerder beschreven op mijn blogje. Maar ook mijn sla blijft hier langer vers in. Toch wil ik bij deze nog eens alles een keertje op een rijtje zetten wat er zo geweldig is aan dit produkt.
Serveerwonder
een
energie en tijdbesparend artikel
Pocheren
van vis, gevogelte, of fijne groente
Voor
het garen van diverse pastas bv macaroni en tortelini; couscous; rijst
Voor
zelfgemaakte yoghurt
Voor
uw eigen spruit-cultuur (oa sojascheuten)
Het
wellen van rookworst (30 min. Onder heet water)
Het
garen van verse worst (20/30 min onder heet water, daarna in de pan: worst
gaat niet meer stuk en is een stuk sneller gaar!)
Voor
hygiënisch ontdooien, dooiwater loopt door vergiet weg
Voor
afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen
Laten
wellen van gedroogde bonen (bruine-, witte bonen, erwten)
Serveren
van gekookte bladgroente (blijven niet in eigen kookvocht liggen)
Voor
extra warm houden: ½ liter heet water onderin de schaal met daarop het
vergiet
Voor
extra koude: gehakt ijs of een koelelement onder in de schaal
Voor
het serveren van gewassen fruit: bv druiven, pruimen, nectarines, kersen
etc.
Voor
het warm houden van gefrituurde hapjes: bekleed het vergiet aan de
binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de
pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet;
afdekken met deksel. Niet té lang wachten met serveren, anders wordt alles
slap
De
buitenschaal is ook als slakom, of, met deksel, als serveerschaal te
gebruiken
als
vergiet voor het uitlekken van rauwkost en / of fruit
knapperig
bewaren van sla
vers
houden van fruit
uitlekken,
warm houden en nagaren van gekookte groenten (vooral voor bladgroente
zoals spinazie, witlof en andijvie)
Handig
op vakantie: Het probleem te weinig gaspitjes verhelpt u door rijst of
pasta voor te koken en verder te laten garen in het serveerwonder; zo komt
er een gaspit vrij voor andere zaken.
blancheren
van groente
"Au
bain marie" verwarmen
uitlekken
en warm houden van blikgroente (BV na het koken van erwtjes)
vlees
voor de barbecue even in gekookt water leggen. Hierdoor wordt het sneller
gaar, spat het niet en verbrand het niet
vlees
voor de barbecue koel bewaren door onder in ijsklontjes te leggen
vis
stoven
eieren
koken
droogstomen
van aardappelen en rijst
warm
houden van opgerolde pannenkoeken of poffertjes
knapperig
en warm houden van patat
diepvriessaté
verwarmen in heet water
tutti-frutti
of rozijnen wellen
tomaten
ontvellen (door ze in heet water te laten weken)
knakworstjes
warm maken
bewaren
van kaas
baby
voeding verwarmen
taugé
laten ontkiemen
yoghurt
maken (recept wordt meegeleverd)
dekschaal
bewaardoos
voor koeken en broodjes
chips
bak
Indicatie
van bereidingsduur (in gesloten Serveerwonder onder gekookt water)
Soort
Hoeveelheid
Bereidingsduur
Verse bloemkool
1 kleine of in roosjes
30 min (beetgaar)
Champignons
250 gr
20 minuten
Diepvries saté
1 à 2 pakjes
Minimaal 20 min.
Eieren (hard)
5 à 6 stuks
15 minuten
Knakworstjes
1 à 2 blikjes
15 minuten
Macaroni/ Spaghetti/ Mie
Max. 250 gr
12 min. Dan even controleren op gaarheid
Rijst (niet voorgekookte)
Max. 600 gram
9 min. In pan koken, uitgieten en 20 min in
serveerwonder na laten garen (met deksel erop!)
Spinazie
250 gram
10 minuten
Vis
Max. 750 gram
20 minuten
De
bereidingsduur is een richtlijn en kan verschillen per merk of soort
Gebruik
altijd voldoende water voor het garen, pocheren of wellen van ingrediënten
Door
ruim 2 ½ liter water in pan of ketel aan de kook te brengen, weet u zeker dat u
genoeg heeft
TIP:
U kunt ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei, citroenschijfjes, saffraan,
bouillonblokje) laten meetrekken om het gerecht meer smaak te geven.
De foto is eigen maak maar de spreuk heb ik van het internet geplukt. Vermits mijn blogje over eten gaat vond ik dit wel heel toepasselijk. Het weer zit hier de laatste dagen niet zo mee maar met deze foto wil ik toch al graag wat zon op je bord brengen. ;)
Deze keer niks om te eten maar om al klaar te maken tegen dat de zon met kracht gaat schijnen. Met name een huisgemaakt apéritiefje. Gekregen van zuiderse vrienden en is een echt receptje voor vele zonnige apéro-avonden welk bijzonder in de smaak valt bij onze gasten.
Nodig :
- 6 sinaasappels - 1 citroen - 5 liter roséwijn - 1/2 liter alcohol van 90° - 1 kg witte suiker - 2 vanillestokjes - 1 grote tupperwarekom van bv. 7.5 liter of zelfs 10 liter
Werkwijze :
- Was de sinaasappels en citroen, snij ze doormidden en leg ze in de wijn. Voeg de alcohol toe, de suiker en de overlangs doormidden gesneden vanillestokjes. Sluit de kom goed af en laat 30 dagen marineren, roer af en toe eens om. Na 30 dagen haal je de citrusvruchten eruit, pers ze nog even uit in de wijn. Zeef alles heel goed en giet de lekkere apérodrank in afsluitbare flessen.
Heerlijk koel serveren en zoals het op alle alcoholische flessen tegenwoordige staat 'consommez avec modération' !
Ik ben er alvast gek van ! Maar ik geef het toe wanneer de zon krachtig schijnt geniet ik nog veel meer van mijn apéritiefje..........;)
Al surfend op een frans blogje kwam ik dit receptje gisteren tegen. Het sprak me wel aan en heb het vandaag maar meteen uitgeprobeerd. En mijn eerste gevoel zat goed.....heel lekker.....zeker om te proberen. Gemakkelijk te maken met de tartelettevorm van tupperware.
Nodig :
- 4 eiwitten - 140 gr poedersuiker - 100 gr amandelpoeder - 60 gr zelfrijzende bloem - 100 gr boter - 2 bananen - bakvaste chocoladestukjes - tartelettevorm van tupperware
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de poedersuiker, amandelpoeder en de zelfrijzende bloem onder elkaar. Klop het eiwit op. En smelt de boter in het microschenkkannetje. Voeg de gesmolten boter met het bloem/amande/suikermengsel. En voeg als laatste het opgeklopte eitwit toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar en vul de tartelettevorm ermee. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels. Snij de banaan in schijfjes en leg die bovenop het deeg, strooi er wat bakvaste chocoladestukjes over. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.
Tip : U kan natuurlijk de banaan vervangen door appel, peer, ananas of dergelijke.
Vlug een nagerechtje op tafel toveren is zeker mogelijk met volgend receptje. En vermits er deze periode een leuke shaker te verkrijgen is een ideaal moment om er iets in klaar te maken.
Nodig :
- 200 ml ijskoude melk - 1 doosje klop-klop waarvan je de 2 zakjes nodig hebt - 2 soeplepels cacao (niet de gesuikerde) niet te vol (afgestreken maat) - de shaker van 500 ml
Werkwijze :
Doe eerst de melk in de shaker, voeg dan de 2 zakjes klop klop toe en de cacao. Suiker hoeft niet omdat klop klop reeds gesuikerd is. Nu goed schudden tot het moment dat je de melk niet meer hoort klotsen. Ong. 3 minuten.
En de chocomousse is klaar ! Vlugger kan toch niet........
Sinds deze week bekend dat er een extra promotie is vanwege de verjaarsdagsweken : weken 24-25-26
De grote kom is ideaal met de zomer in het vooruitzicht voor al uw salades zoals aardappelsla, pastasla of gewoon gemengde sla.....Laat het volk maar komen......;)
Misschien even bij vermelden dat de groene kom een inhoud heeft van 7.5 liter en de shaker een inhoud van 500 ml.
Enkel van week 24 t/m week 26 d.w.z. t/m 30/6/2012 kan u een rijstkoker voor de microgolf aanschaffen voor de prijs van 17.50. Een echte promo dus.
Een heerlijke maaltijdschotel in geen tijd klaar en zelfs bij bezoek gemakkelijk te maken voor een groot aantal bezoekers ! Met de ultra pro schotel is dit in geen tijd klaar. Bovendien weinig afwas en dat is toch wat iedereen graag heeft.
Nodig voor de ultra pro van 3.5 l
- 1/2 bloemkool - 1/2 broccoli - halve groene, halve gele, halve rode paprika - 2 ajuinen - 1 courgette - 1 aubergine - 3 wortelen - 3 tomaten - 2 teentjes knoflook - 250 gr champignons - 1 pili pili peper (is optie maar zelf verkies ik dit altijd) - 1 middelgroot blik kikkererwten (is een optie) - 3 pakjes tomato frito van Heinz - 1 Knorr vleesbouillonketeltje - 1 kippenbouillonblokje van Knorr - geutje olijfolie - provençaalse kruiden, peper, zout, cayennepeper, gemalen curcuma - 1 kilo gehakt + 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat,chapelure)
Werkwijze :
Voor de gehaktballen : Doe het gehakt samen met de 2 eieren en de kruiden in een kom en meng goed onder elkaar. Voeg dan chapelure toe en meng verder. Vorm gehakballetjes ongeveer 3 cm doorsnede. Kook de gehakballetjes gaar of doe zoals ik en stoom ze gaar in de tupperware micro gourmet. Vul de onderste schaal met 400 ml water en leg de gehakballetjes in de diepe schaal + de bovenste schaal zodat ze goed verdeeld liggen. Stoom ze gaar in de microgolf gedurende 18 minuten op 800 Watt.
Voor de groenteschotel :
Snij de uien fijn in de turbomax, turbochef of quickchef naar keuze. Doe ze in de ultra pro samen met een geutje olijfolie en zet in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt. Snij alle alle groenten in gelijke blokjes en voeg deze toe aan de ui (uitgenomen de tomaten). Roer onder elkaar. Plaats gedurende 10 minuten in de microgolf met gesloten deksel op 700 Watt. Pel de tomaten met de dunschiller en voeg ze samen met de tomato frito toe aan de rest van de groenten.Kruid af met alle kruiden zoals beschreven bij de benodigdheden. Plaats nog eens 10 minuten terug in de microgolf op 700 Watt. Als je vind dat de groenten nog iets te krokant zijn zet ze dan nog een keer gedurende 5 minuten terug op 700 Watt. De bedoeling is wel dat er nog een beetje beet blijft aan de groenten. Voeg dan de gehaktballen bij onder de groenten en saus.
Serveer met couscous :
Doe de middelgrove couscous in de schenkkan van 1 liter, giet er kokend water van de snelkoker op samen met een geutje olijfolie, peper, zout en misschien kruiden naar eigen smaak. Laat de couscous met het water gedurende 2 minuten in de microgolf staan met deksel om op te zwellen op 600 Watt.
Opmerking : Deze gevulde zuiders pot is goed voor misschien wel 8 personen naargelang de eters natuurlijk !
Hier werd het echt gesmaakt en gaan we zeker herhalen. Een echte aanrader........!
Tip : Dit zuiders potje kan je even goed maken in de ronde nieuwe ultra pro van 2.25 l maar neem dan van alle groenten wat minder, voor de bereidingstijden wel dezelfde aanhouden... En voor de vegetariërs: gewoon de gehaktballen eruit laten.
Doe de liter melk in de ultra pro samen met de rijst, suiker en saffraandraadjes. Doe het deksel erop en plaats in de microgolfoven op 750 W gedurende 10 minuten. Roeren en terugzetten deze keer op 400 W gedurende 10 minuten. Roeren en weer op 400 W voor 10 minuten. Roeren en weer 10 minuten op 400W.
In totaal heeft het dus 37 minuten geduurd om een liter vlaamse rijstpap te bereiden zonder overkoken, zonder constant te roeren en zonder een aangezette kookpot.....
Wie op deze manier zijn rijstpap één keer heeft gemaakt gaat dit nooit nog op het vuur doen.... Ik spreek uit ondervinding......;)