Reeds jaren in de verkoop bij tupperware en bij vele mensen al in de kast. Helaas dat sommige in de loop der jaren vergeten het geweldige gebruik van dit artikel. Zelf gebruik ik hem vaak voor het maken van verse yoghurt zoals al eerder beschreven op mijn blogje. Maar ook mijn sla blijft hier langer vers in. Toch wil ik bij deze nog eens alles een keertje op een rijtje zetten wat er zo geweldig is aan dit produkt.
Serveerwonder
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
een
energie en tijdbesparend artikel
- Pocheren
van vis, gevogelte, of fijne groente
- Voor
het garen van diverse pastas bv macaroni en tortelini; couscous; rijst
- Voor
zelfgemaakte yoghurt
- Voor
uw eigen spruit-cultuur (oa sojascheuten)
- Het
wellen van rookworst (30 min. Onder heet water)
- Het
garen van verse worst (20/30 min onder heet water, daarna in de pan: worst
gaat niet meer stuk en is een stuk sneller gaar!)
- Voor
hygiënisch ontdooien, dooiwater loopt door vergiet weg
- Voor
afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen
- Laten
wellen van gedroogde bonen (bruine-, witte bonen, erwten)
- Serveren
van gekookte bladgroente (blijven niet in eigen kookvocht liggen)
- Voor
extra warm houden: ½ liter heet water onderin de schaal met daarop het
vergiet
- Voor
extra koude: gehakt ijs of een koelelement onder in de schaal
- Voor
het serveren van gewassen fruit: bv druiven, pruimen, nectarines, kersen
etc.
- Voor
het warm houden van gefrituurde hapjes: bekleed het vergiet aan de
binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de
pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet;
afdekken met deksel. Niet té lang wachten met serveren, anders wordt alles
slap
- De
buitenschaal is ook als slakom, of, met deksel, als serveerschaal te
gebruiken
- als
vergiet voor het uitlekken van rauwkost en / of fruit
- knapperig
bewaren van sla
- vers
houden van fruit
- uitlekken,
warm houden en nagaren van gekookte groenten (vooral voor bladgroente
zoals spinazie, witlof en andijvie)
- Handig
op vakantie: Het probleem te weinig gaspitjes verhelpt u door rijst of
pasta voor te koken en verder te laten garen in het serveerwonder; zo komt
er een gaspit vrij voor andere zaken.
- blancheren
van groente
- "Au
bain marie" verwarmen
- uitlekken
en warm houden van blikgroente (BV na het koken van erwtjes)
- vlees
voor de barbecue even in gekookt water leggen. Hierdoor wordt het sneller
gaar, spat het niet en verbrand het niet
- vlees
voor de barbecue koel bewaren door onder in ijsklontjes te leggen
- vis
stoven
- eieren
koken
- droogstomen
van aardappelen en rijst
- warm
houden van opgerolde pannenkoeken of poffertjes
- knapperig
en warm houden van patat
- diepvriessaté
verwarmen in heet water
- tutti-frutti
of rozijnen wellen
- tomaten
ontvellen (door ze in heet water te laten weken)
- knakworstjes
warm maken
- bewaren
van kaas
- baby
voeding verwarmen
- taugé
laten ontkiemen
- yoghurt
maken (recept wordt meegeleverd)
- dekschaal
- bewaardoos
voor koeken en broodjes
- chips
bak
Indicatie
van bereidingsduur (in gesloten Serveerwonder onder gekookt water)
Soort
|
Hoeveelheid
|
Bereidingsduur
|
Verse bloemkool
|
1 kleine of in roosjes
|
30 min (beetgaar)
|
Champignons
|
250 gr
|
20 minuten
|
Diepvries saté
|
1 à 2 pakjes
|
Minimaal 20 min.
|
Eieren (hard)
|
5 à 6 stuks
|
15 minuten
|
Knakworstjes
|
1 à 2 blikjes
|
15 minuten
|
Macaroni/ Spaghetti/ Mie
|
Max. 250 gr
|
12 min. Dan even controleren op gaarheid
|
Rijst (niet voorgekookte)
|
Max. 600 gram
|
9 min. In pan koken, uitgieten en 20 min in
serveerwonder na laten garen (met deksel erop!)
|
Spinazie
|
250 gram
|
10 minuten
|
Vis
|
Max. 750 gram
|
20 minuten
|
De
bereidingsduur is een richtlijn en kan verschillen per merk of soort
Gebruik
altijd voldoende water voor het garen, pocheren of wellen van ingrediënten
Door
ruim 2 ½ liter water in pan of ketel aan de kook te brengen, weet u zeker dat u
genoeg heeft
TIP:
U kunt ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei, citroenschijfjes, saffraan,
bouillonblokje) laten meetrekken om het gerecht meer smaak te geven.

|