Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-06-2012
Vin d'oranges
Deze keer niks om te eten maar om al klaar te maken tegen dat de zon met kracht gaat schijnen. Met name een huisgemaakt apéritiefje. Gekregen van zuiderse vrienden en is een echt receptje voor vele zonnige apéro-avonden welk bijzonder in de smaak valt bij onze gasten.
Nodig :
- 6 sinaasappels - 1 citroen - 5 liter roséwijn - 1/2 liter alcohol van 90° - 1 kg witte suiker - 2 vanillestokjes - 1 grote tupperwarekom van bv. 7.5 liter of zelfs 10 liter
Werkwijze :
- Was de sinaasappels en citroen, snij ze doormidden en leg ze in de wijn. Voeg de alcohol toe, de suiker en de overlangs doormidden gesneden vanillestokjes. Sluit de kom goed af en laat 30 dagen marineren, roer af en toe eens om. Na 30 dagen haal je de citrusvruchten eruit, pers ze nog even uit in de wijn. Zeef alles heel goed en giet de lekkere apérodrank in afsluitbare flessen.
Heerlijk koel serveren en zoals het op alle alcoholische flessen tegenwoordige staat 'consommez avec modération' !
Ik ben er alvast gek van ! Maar ik geef het toe wanneer de zon krachtig schijnt geniet ik nog veel meer van mijn apéritiefje..........;)