Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapenade van zwarte olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    In het zuiden hebben de mensen de gewoonte alvorens men aan het avondeten begint eerst nog een aperitiefje te nuttigen met bijhorende versnaperingen. Meestal wordt het aperitief genomen samen met vrienden. Omdat ik graag telkens met iets anders voor de dag wil komen heb ik me deze keer gewaagd aan tapenade gemaakt van zwarte olijven. Helemaal niet moeilijk en het resultaat mag er wezen.

    Wat heb je nodig :

    200 gr zwarte ontpitte olijven (mag zeker de goedkoopste soort zijn)
    een koffielepel mosterd
    een tiental kappertjes
    6 ansjovisjes op olijfolie
    een beetje olijfolie
    peper en zout
    1 teentje knoflook

    Werkwijze:

    Doe de olijven samen met het teentje knoflook in de quickchef en draai enkele malen goed door. Voeg dan de ansjovisjes toe en de kappertjes. Draai nog eens goed en doe dan de rest erbij zoals de mosterd en de kruiden alsook de olijfolie.
    Deze tapenade kan je enkele weken bewaren in de koelkast als je hem in een afsluitbaar potje doe en de bovenkant overgiet met wat olijfolie zodat je hem als het ware hermisch afsluit.

    Verwerking : Smeer wat tapenade op sneetjes stokbrood of op toastjes. Je kan ook doen zoals ik en eerst wat tapenade smeren en daarover wat in brunoise gesneden tomaatjes strooien, verder afwerken met enkele blaadjes basilicum.
    Het zoutige van de tapenade is zeker heerlijk met erg warm weer en daarbij dan nog een glaasje heerlijke rosé. Je waant je als god in Frankrijk dan.








    13-07-2011 om 11:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zongedroogde tomaatjes
    Het is alweer eventjes geleden dat ik nog een berichtje heb gepost. Maar aan ideeën en uitvoering ontbreekt het wel niet. Alleen de tijd.....
    Toch wil ik hierbij graag dit supergemakkelijke aperitiefhapje meegeven.
    Wat heb je nodig :

    Romatomaatjes
    provencekruiden
    knoflook
    grof zeezout
    olijfolie

    Werkwijze :
    De romatomaatjes wassen en in 4 overlangs snijden. Op een rooster schikken en overstrooien met grof zout, kruiden en geperste knoflook.
    's Morgens om 9 u zet ik ze in volle zuiderse zon en 's om 19 u zijn ze klaar om direkt te degusteren als aperitiefhapje. Ik doe er dan nog wel een klein straaltje olijfolie over.  Ze zijn werkelijk overheerlijk en kunnen niet tippen aan de zongedroogde tomaatjes die je kant en klaar koopt. Supermakkelijk dus en helemaal niet duur. Diegene die geen zuiderse zon hebben om de tomaatjes te drogen kunnen ze natuurlijk ook in de oven steken maar moeten dan toch gauw enkele uurtjes tellen om ze te drogen op een lage temperatuur.

    Je kan de gedroogde tomaatjes heel goed bewaren door ze in een confituurpotje te stoppen en goed aandrukken en overgieten met olijfolie. Zo heb je er nog lang plezier aan.

    Bon appetit !




    06-07-2011 om 14:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze wasemmer of is het wonderemmer ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Beetje nostalgie misschien want aanvankelijk dacht ik echt dat deze emmer niet meer bestond. Mijn schoonmoeder had deze 25 jaar geleden reeds in haar bezit. En telkens we op bezoek gingen zag ik haar emmer staan aan de zijkant van het bad gevuld met water en haar kostbare kledingstukken erin. Als ik haar vroeg waarom ze toch de wasmachine niet gebruikte, kreeg ik  als antwoord dat de wasmachine de vlekken er nooit helemaal zo goed uithaalde als haar wasemmer. Oh, wat heb ik toch vaak mogen aanhoren hoe goed die toch wel niet waste.  Dus toen tupperware begin dit jaar terug de wasemmer in zijn assortiment bracht wist ik dadelijk waarvoor hij kon dienen. Wellicht zijn er meer jonge mensen die hem nog herinneren uit hun kindertijd en hem nu ook nog willen.  Ik geef hierbij daarom graag nog een opsomming hoe het juist in zijn werk gaat :

    Neem altijd de onderstaande grondregels in acht:
    Vul de emmer met water ( ook bij weinig wasgoed) altijd tot 4 cm onder de bovenrand.
    Gebruik slechts 1/3 van het wasmiddel dat u normaal zou gebruiken.
    Sluit de emmer goed af.
    Ontluchten en schudden een aantal keren herhalen.
    Laat wasgoed nooit lang staan in warm sop aangezien vuil boven komt drijven en bij het afkoelen van het water terugslaat op het wasgoed.

    De Tupperware emmer kunt u voor elk soort was gebruiken. Hieronder zijn enkele voorbeelden voor u op een rij gezet:

    Fijne was

    Lamswol, zijde etc. en ook sommige stoomgoed. Dit stoomgoed moet wel Koud water kunnen verdragen. Dit kunt u bij uw stomerij navragen. Doe de fijne was in de emmer en vul deze met koud water tot ongeveer 4 cm onder de rand. Voeg ca 2 dopjes Woolite toe. Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat het wasgoed 3 min. In de emmer staan. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen en nat Ophangen of voorzichtig opgevouwen centrifugeren.

    30 *C was
    Wasgoed natmaken met koud water. Emmer vullen met lauw water en iets wasmiddel toevoegen. Doe het wasgoed in de emmer en vul haar bij tot ongeveer 4 cm onder de rand met lauw water.Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat het wasgoed 30 min. In de emmer staan.Tijdens dit staan dient u de emmer nog
    ��n of twee keer te schudden. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen. Bij nat ophangen van het wasgoed behoeft u nagenoeg niet te strijken.

    50 *c was
    Zie de aanwijzingen van de 30 graden was hierboven, maar gebruik in uw Tupperware-emmer voor uw witte en bonte wasgoed nooit water met een hogere temperatuur dan 50 graden. U loopt n.l de kans dat bij een te hoge temperatuur van het water, het deksel van de emmer schiet.

    Inweken
    U dient altijd in te weken met een sopje van koud water. Zo kunt u Bijvoorbeeld waspoeder oplossen in heet water en later koud water Toevoegen. U kunt ook inweken met een echt inweekmiddel, b.v BIOTEX. Met koud water kunt u de was gerust een nacht laten staan. Vul de emmer dan ook tot ongeveer 4 cm onder de rand en vergeet ook Nu niet het ontluchten en het schudden een aantal keren te herhalen.


    TIP:De Tupperware-emmer is ook ideaal om LEGO te wassen.

    Wie hem graag toch ook nog wil aanschaffen, kan mij altijd een mailtje sturen.

    23-06-2011 om 23:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalige vlaamse rijstpap met bruine suiker in de ultra pro
    Gisteren nog eens rijstpap gemaakt als dessert voor mijn man die dit wat graag eet.
    Gelukkig heb ik daar tegenwoordig mijn ultrapro pot voor zodat ik niet heel de tijd aan het vuur moet blijven staan om aanbranden te voorkomen.   Dus hoe ik dit maak wil ik je hierbij graag toelichten.

    Wat hebben we nodig :

    1 liter volle melk of verse melk van bij de boer
    125 gr dessert rijst
    1 potje saffraan
    3 soeplepels witte suiker

    Hoe gaan we te werk :

    Doe alle ingrediënten te samen in de ultra pro en laat aan de kook komen in de microgolfoven gedurende 10 min. op 700 watt met gesloten deksel.    Dan roer je de rijst los en plaats het gedurende 30 min terug op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel.
    Roer nog eens en zet het terug gedurende 30 min op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel.
    Kijk nu hoe de rijstpap eruit ziet, is er nog vocht dan is hij juist goed wanneer de rijstpap afgekoeld is.  Lijkt u de dikte van de rijstpap nu al goed dan is het nodig om nog wat melk bij te doen.  Anders gaat de rijstpap te stijf zijn bij afkoeling.

    Lekker om te eten met een beetje bruine suiker bij.




    23-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelspiesjes op de Barbecue








    Wil je eens origineel uit de hoek komen bij je volgende BBQ dan moet je zeker onderstaand receptje eens proberen.

    Neem vastkokende aardappelen, was ze goed maar schil ze niet. Snij ze in 4 overlangs wanneer ze wat te groot zijn. Anders is in 2 ook goed.Doe ze in de Microgourmet en stoom ze ong. 17 min. niet langer want ze mogen niet volledig gaar zijn anders vallen ze uitéén als je ze op de BBQ hebt liggen.

    Neem satéstokjes die je vooraf een tijdje hebt laten weken in koud water. Dit is om het verbranden tegen te gaan op de BBQ.
    Prik de aardappels op de satéstokjes afgewisseld met een blaadje laurier. Dus telkens een schijfje aardappel, blaadje laurier, schijfje aardappel.  Bestrooi ze wanneer ze samen op een schaal liggen nog even met wat provencaalse kruiden en juist voor ze op de BBQ nog met enkele druppels olijfolie.

    Het is weer eens wat anders en zelf heb ik er al vaak succes mee gehad.






    19-06-2011 om 17:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst koken in de tupperware rijstkoker







    Sinds ik in het bezit ben van deze fantastische rijstkoker komt er hier geen enkele rijstbuiltje meer in huis.  Voortaan koop ik alleen nog maar de losse rijst. En binnen het kwartier heb ik  rijst op tafel staan perfekt op punt, daarmee bedoel niet te plat gekookt of niet nog rauw.
    Hoe gaat dat in zijn werk :

    Neem 2 tassen rijst en doe ze in de rijstkoker, neem het dubbele aan water. In dit geval is dat 4 tassen water. Doe het groene tussen deksel op de pot en daarna het blauwe bovendeksel. Zet in de microgolf gedurende 12 min. op 800 watt. Ondertussen doe je even nog wat ander werk en als de bel gaat neem je de rijstkoker uit de microgolf en laat hem nog 3 à 4  min. afgesloten staan op het aanrecht. Daarna kan je hem openen en omroeren. Je zal aangenaam verrast zijn van het gebruiksgemak. Nooit nog overkokend water op je vuur en je hoeft voor niks nog in de buurt te blijven om je min. in het oog te houden. 

    Kortom : heel praktisch en vlug.




    19-06-2011 om 17:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Niets zo gemakkelijk als je eigen surimisalade te maken met de quickchef natuurlijk.

    Wat heb je nodig :

    - 6 staafjes surimi (namaakkrab)
    - 2 hardgekookte eieren
    - mayonaise
    - peper en zout
    - wat peterseliesnippers (optie)
    - mespuntje ketshup (optie)

    Hoe ga je tewerk :

    Doe de plastiekjes van de surimistaafjes en leg ze in de quickchef. Draai een paar maal en voeg de hardgekookte eieren toe. Weer een paar maal draaien. Voeg tenslotte de mayonaise toe en kruid af met peper en zout. Voeg er nog het mespuntje ketshup en wat peterseliesnippers aan toe. Nog eens draaien en klaar.

    Lekker op de boterham maar ook op toastjes, als hapje op wat witloofblaadjes of als vulsel in kleine cocktailtomaatjes.

    19-06-2011 om 17:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    17-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hekenspul ........ ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nee hoor, niet één of ander toverdrankje maar een heerlijk


    Gezondheidslikeurtje met anijs

    Een van mijn bezigheden is o.a. het brouwen van likeurtjes. Laatst kwam ik weer bij een nieuw receptje uit dat ik nog niet eerder heb geprobeerd. En omdat alle de ingrediënten in mijn tuin groeien moet ik het toch zeker eens geprobeerd hebben.

    Nodig :
    - 1/2 l pure alcohol
    - 750 ml water
    - 300 gr suiker
    - 15 gr anijszaad
    - 5 gr steranijs
    - 10 gr verse munt
    - 10 gr rozemarijn
    - 12 gr salie
    - 5 gr thijm

    Bereiding :

    Het anijszaad, steranijs, verse munt, rozemarijn, salie en thijm worden in de alcohol gelegd in een glazen pot die je goed afsluit met een deksel.  Deze mengeling laat je 1 week macereren (trekken) en nadien alles goed zeven.  Maak dan een suikersiroop van 300 gr suiker samen met 750 ml water.  Als de suikersiroop afgekoeld is voeg je hem toe aan de gezeefde vloeistof.   In een mooie fles doen en af en toe een borreltje nuttigen.          Dit recept zou volgens de samenstelster stimulerende eigenschappen bezitten.

    17-06-2011 om 15:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiers à la Edith
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Lekkere luchtige amandelgebakjes.

    Nodig :
    - 60 gr boter
    - 25 gr zelfrijzende bloem
    - 25 gr amandelpoeder
    - 75 gr poedersuiker
    - snufje zout
    - 2 eiwitten
    Werkwijze :

    Verwarm de 60 gr boter in een pannetje en laat die notenbruin worden.  Laat dan op kamertemperatuur komen.
    Doe in een kom 25 gr bloem, 25 gr amandelpoeder en 75 gr poedersuiker samen met een snufje zout.  Meng dit een beetje en voeg er dan de 2 eiwitten aan toe.  Neem de klopper en klop tot een goed lopend beslag.  Voeg dan als laatste de gesmolten hazelnootboter toe. En klop nog een laatste maal.

    Neem je tupperware mini tartelettevorm en doe hier het beslag in. (De vorm altijd eerst even omspoelen met koud water alvorens te vullen). Met deze hoeveelheid beslag kom je juist toe voor 15 financiers.

    Bak ze tenslotte 12 min. op 220 ° C.     Probeer hier maar eens aan te weerstaan !

     


    16-06-2011 om 16:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke luchtige koekjes die doen verlangen naar meer......






    Wat te doen bij 1 eiwitoverschot......
    Dan moet je onderstaand receptje zeker eens proberen. Al surfend kwam ik dit receptje tegen op een frans blogje en het leek me wel iets dat vlug klaar zou zijn en bovendien zag het er lekker uit.  Vandaar dat ik dit vandaag ook maar eens heb uitgeprobeerd.  En ik moet zeggen het doet verlangen naar meer.........     Die heerlijke chocolade nasmaak in je mond is echt geweldig.

    Wat heb je nodig :

    - 85 gr chocolade ( ik heb dit maal pure toblerone chocolade gebruikt omdat dit pak nog open lag in de kast)
    - 25 gr poedersuiker
    - 1 eiwit

    Werkwijze:

    De chocolade in stukjes breken en smelten in de microplus schenkkan samen met een heel klein beetje melk op een lage wattage gedurende 1 min.  Ondertussen het eiwit stijfkloppen m.b.v. mixer, speedychef of turbomax. Als het al wat begint stijf te worden dan de poedersuiker geleidelijk eronder mengen en verder stijf kloppen. Als laatste de gesmolten chocolade eronder mengen. Oven al voorverwarmen op 180 °C
    De ovenplaat bekleden met bakpapier en hoopjes deeg opleggen. Van deze hoeveelheid kan je juist 9 grote koeken vormen. Bakken gedurende 10 min. op 180°C  Laat ze nadien eerst afkoelen alvorens ze van het bakpapier af te nemen.


    Ik ga ze zeker nog eens opnieuw maken want hier waren ze binnen het uur op. Niet alleen door mij hoor ........;)  De vriendjes van onze Wessel vonden ze super lekker.




    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:bakmat, luchtige koekjes, 1 eiwit overschot
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse Mousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Een tupperware receptje dat al een tijdje als "word" bestandje in mijn receptenmapje zat maar waar ik verder niks mee had gedaan tot gisteren dus.

    Wat heb je nodig :
    - 250 gr ricotta
    - 2 dl room
    - 30 gr bloemsuiker
    - 150 gr chocolade

    Werkwijze :
    Doe 100 gr chocolade in de microplus schenkkan met een heel klein beetje melk en verwarm ong. 1 min. op een lage wattage. Roer om en zet indien nodig nog even terug tot het volledig gesmolten is.  Van de overige 50 gr kan je met de dunschiller schilfers afschaven om te laten dienen als decoratie. 
    Klop met behulp van de speedy chef dan de slagroom stijf samen met de bloemsuiker. Voeg dan de ricotta toe en meng nog eens goed door elkaar. Op het laatste de gesmolten chocolade toevoegen en flink ondereen zetten. Giet het in enkele mooie glaasje en zet het weg in de koelkast. Als afwerking de chocoladeschilfers gebruiken of zoals ik gedaan heb een chocoladeboon.

    Tip: Deze mousse kan ook heel goed worden gebruikt in de nieuwe ijslollyvormen van tupperware. Steek ze dan wel in de vriezer. En je kinderen zullen er heel blij mee zijn.  De smaak van de mousse is heel goed vergelijkbaar met de luxedessertjes die momenteel worden aangeboden in de Aldi en Delhaize in glaasje potjes. Daar kosten ze ong. 1 euro per klein glazen potjes.

    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:ricotta, ijslollytups
    >> Reageer (0)
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vleugje Provence..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Vanillesuiker kent iedereen, maar al gehoord van lavendelsuiker ?

    Heel eenvoudig zelf te maken. Je neemt een deel suiker en stopt die in een pot die je goed kan afsluiten, doe hierbij enkele takjes lavendelbloempjes. Weliswaar niet bespoten. Je kan ze er vers insteken zoals ik vandaag heb gedaan of ook in gedroogde vorm kan je ze kopen. Wanneer je ze er in gedroogde vorm aan toevoegd neem er dan iets minder. Laat deze pot een 3 tal weken onafgesloten staan en je je hebt voortaan je eigen heerlijke lavendelsuiker.

    Te gebruiken in verse yoghurt, in koekjes en andere dessertjes.


    14-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart met aardbeien en verse boudoirkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Nodig voor de taartbodem :

    - 200 gr bastognekoekjes of speculooskoekjes
    - 75 gr boter
    - 1 pakje boudoirs (lange vingers) of zelf gemaakt volgens mijn recept eerder gepost
    - een scheutje amaretto of eigen drank naar keuze

    Vulling :

    - 6 gelatineblaadjes
    - 250 ml slagroom ( + 40° vetgehalte)
    - 125 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 1/2 kopje aardbeienlikeur of amaretto naar keuze
    - een bakje verse aardbeien  (een deel in de helft snijden voor de vulling, enkele voor de decoratie bovenop)

    Nota : indien je niet met aardbeien wilt werken kan dit ook met koffie. Dan vervang je de halve kop aardbeienlikeur door een kop koffie en als versiering neem je ongezoet cacaopoeder.

    Werkwijze :

    Week de gelatineblaadjes in een potje met koud water.
    Smelt de boter in de microgolfoven m.b.v. het microplus schenkkannetje.
    Doe de bastognekoekjes in een plastiekzakje dat je afsluit en ga er met de deegrol een paar maal overheen zodat ze fijngemalen worden. Voeg ze dan toe aan de gesmolten boter en meng het goed onder elkaar. Neem een springvorm en bedek de onderkant van het bakblik met een rond vel van bakpapier en doe hier het koekjesmengsel over, druk goed aan.  Dep elke lange vinger met de ongesuikerde kant in de amaretto of aardbeienlikeur en bezet de binnenrand van de springvorm rondom rond met de rechtopstaande lange vingers.  Zorg ervoor dat telkens de gesuikerde zijde van het koekje tegen de rand staat.  Zet de koekje stevig vast op de taartbodem. (Ik snij het onderste deeltje telkens van een koekje zodat alles mooi horizontaal staat.) Plaats de springvorm nu even in de ijskast en begin aan de vulling.

    Neem de speedychef en schenk daarin de volle room, voeg er de kristalsuiker bij en klop op tot een smeuige luchtige slagroom.  Kan ook in een keukenmachine, reken dan op 2 min .  Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en zet de machine op een lage draaistand en laat alles goed mengen (je mag geen klonters meer zien) of met de speedychef een paar maal goed draaien.

    Verwarm nu de aardbeienlikeur of amaretto en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine op.  Voor de andere optie met koffie doe je de hetzelfde met de uitgeknepen gelatineblaadjes maar dan met een ganse kop sterke koffie. 
    Voeg nu de opgeloste gelatine samen met de likeur of koffie toe aan het mascarpone-roommengsel en blijf nog even mengen.
    Maal of verkruimel nog enkele lange vingers en zet de koekjeskruimel even opzij.

    Haal de taartbodem uit de koelkast en schep twee derde van het mascarponemengsel in het bakblik. Verdeel het mengsel m.b.v. de brede tupperwarespatel gelijkmatig en strijk het oppervlak vlak.
    Leg hierop de half doorgesneden aardbeien en/of koekkruimels, schep dan de rest van het mengsel over de aardbeien en/of koekkruimels.  Verdeel het mengsel opnieuw gelijkmatig en strijk het oppervlak mooi glad.

    Plaats de taart in de koelkast en laat zeker 3 à 4 uren opstijven.

    Werk nadien af met nog enkele aardbeien en voor diegene die met koffie hebben gewerkt dan met cacaopoeder. Maak de springvorm los en presenteer de tiramisutaart op een mooie schaal.

     



    12-06-2011 om 11:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide gehakballetjes met provençaalse saus in de micro gourmet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Dit recept heb ik vorige week doorgemaild gekregen van een toffe tupperwarecollega uit Tongeren. Vrijdag heb ik het uitgeprobeerd en de kinderen waren er heel enthousiast over. Heerlijke kruidig. Ik vind het echt een aanrader en super vlug klaar in onze micro gourmet.

    Nodig :
    - 400 gr gehakt
    -2 soeplepels gedroogde peterselie of tuinkruiden mogen natuurlijk ook vers zijn
    - zout, currypoeder
    -1 ei
    - 50 gr gerapste kaas
    - paneermeel

    Meng dit onder elkaar en rol er gehaktballetjes van maar niet al te groot ( iets groter dan de soepballetjes).

    Nodig voor de saus :
    - 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 courgette (optie)
    - 1/2 bakjes champignons
    - 1 brikje tomato fritto van Heinz of 1 blik van 1/2 l tomatenconcassé
    - 1 kippenblokje, zout, peper
    - 1 kippenbouillonblokje

    Doe de groenten in de quickchef en hak het in stukken, ze mogen nog wat grof zijn.

    Werkwijze :

    Doe nu de groenten in het hoge vergiet en de gehaktballetjes in het lage vergiet. Wanneer de balletjes niet allemaal passen in het lage vergiet mag je gerust nog enkele bij op de groenten van het hoge vergiet leggen.
    Vul het onderste waterreciëpt met 400 ml water. Deksel erop en stoom 18 min. op 800 watt. Laat 5 min. rusten.

    Terwijl de groenten en de gehakballetjes aan het rusten zijn doe je in de microplus schenkkan het brikje tomato fritto met de kruiden, zet dit 2-3 min. in de microgolf op 800 watt.   Doe de groenten en de gehaktballetjes samen in de saus.

    Dit kan je serveren met spirelli of penne (pasta). Doe je spirelli in het serveerwonder, laat water koken in de waterkoker, giet dit over je pasta zodat hij onder staat en laat het dubbele van de tijd staan van wat er op de verpakking staat. (vb. 7 min. op de verpakking is 14 min in het serveerwonder). Na die tijd neem je het vergiet eruit en doe de pasta bij de saus.

    Je kan deze gehakballetjes ook heerlijk serveren bij rijst die is klaargemaakt in onze rijstkoker.  Voor 2 tassen rijst neem je 4 tassen koud water en doe het in de rijstkoker.Zet die in de microgolfoven op 800 watt gedurende 12 min. Laat de rijstkoker nog 5 min afgedekt staan op het aanrecht. Dan openen en je zal zien dat je een heerlijk drooggekookte rijst heb zonder naar om te kijken.

    Bijlagen:
    DSC_1082 (Small).JPG (68.2 KB)   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:micro gourmet
    >> Reageer (0)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini cupcakes met versiering




    Een leuke en toffe variatie op de gewone cupcake is de minicupcake gemaakt in onze mini muffinvorm van tupperware.
    Afgewerkt met een toefje meringue crème au beurre en wat choco crispiesmix.

    Recept :
    200 gr boter
    200 gr suiker
    4 eieren
    200 gr zelfrijzende bloem
    Werkwijze:
    Boter goed mengen in de Kenwood, suiker toevoegen en weer mengen. Daarna één voor één de eieren en mengen. Als laatste de gezeefde bloem weer mengen maar niet te lang. De mini muffinvorm omspoelen met koud water en vullen met het deeg. 
    Bakken op 170 ° ong. 20 min.  Bij het uit te oven nemen nog een beetje laten rusten in de vorm alvorens te ontvormen. Je zal zien dat de cakes er dan vanzelf uitkomen.  Voor je de cupcakes gaat versieren doe je met een appelboor een klein stukje cake uit het midden van het gebakje om daar ook wat crème te kunnen spuiten en dan blijft het toefje ook beter op zijn plaats liggen, dan is het als het ware verankerd.

    Voor de meringue crème au beurre zie eerdere posting.








    10-06-2011 om 09:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quiches zonder deeg

    Gisteravond als hapje gegeven aan vrienden maar helaas vergeten een foto te maken.  Zodra ik dit nog eens maak heb je nog een foto tegoed.

    Maar het is zeer simpel en vlug klaar en ook nog lekker.
    Nodig :

    Quickchef en de mini tartelettevorm van tupperware

    Ingrediënten :

    1 kleine ui
    100 gr bacon in kleine stukjes
    2 soeplepels bloem
    2.5 dl melk
    3 eieren
    100 gr geraspte kaas
    peper, zout

    Werkwijze :

    Hak de ui fijn in de quickchef. Voeg al de rest van de benodigheden toe en draai nog een paar keer met de quickchef. Vul m.b.v een pollepel de vooraf omgespoelde mini tartelettevorm met het vrij vloeibare deeg.  Bak het deeg ong. 20 min op 170 °C.


    10-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:siliconen mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolbiscuit




    Dit recept gaat hier al jaren mee. Het wordt bij vele gelegenheden gemaakt omdat het een echte favoriet van onze kinderen is. Met de nieuwjaarsdagen noemen we het kerststronk, bij de verjaardagen toen de kinderen nog klein waren noemde het een muizentaart (vanwege de versiering dan) en gewoon tussendoor is het rolbiscuit.

    Nodig :

    5 eieren
    120 gr witte suiker
    150 gr zelfrijzende bloem
    amandelessence (optie: ik doe dit steeds)

    Werkwijze :

    De eieren in zijn geheel samen met de suiker zeer goed mixen tot het volume dubbel zoveel is geworden en bijna wit ziet. Ik gebruik hiervoor mijn Kenwood.  Daarna de gezeefde bloem er voorzichtig onder spatelen.
    Bakplaat nemen en bekleden met bakpapier. Hierop het deeg  ong. 10 min. laten bakken op 200 °C. Wanneer je het deeg uit de oven neemt onmiddellijk een keukenhanddoek nat maken en goed weer uitwringen. Deze bovenop het deeg leggen en daarna alles omkeren zodat de keukenhanddoek helemaal onderaan ligt op het aanrecht. Nu kan je het bakpapier verwijderen en dan de rolbiscuit oprollen. Deze mag zeker een 3 kwartier opgerold blijven liggen. Ondertussen heb je tijd om een crème au beurre te maken. Ik gebruikte deze keer mijn meringue crème au beurre van mijn recept  dat ik eerder heb geplaatst op deze blog.  Maar je kan evengoed een opgeklopte slagroom gebruiken of gewoon wat confituur.
    De afwerking heb ik gedaan met muizenkorrels. Eén deel met melkchocolade en één deeg met pure chocolade. Want ik heb 2 kinderen die elk hun eigen favoriet hebben en om de kerk in het midden te houden passen we ons maar aan zeker !







    08-06-2011 om 10:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonnen bij Tiense Suiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren nog leuk nieuws vernomen.  Sinds een tijdje kan je via Facebook vriend worden van de Tiense Suiker.  En omdat ik nogal eens op zoek ben naar nieuwe receptjes was ik daar ook maar eens gaan kijken. Toen ik zag dat je zelf een receptje mocht opsturen en er nog iets leuks mee kon winnen dacht ik : wie niet waagt, niet wint. 2 weken geleden vroegen ze dus een receptje op basis van aardbeien. Daar moest ik niet lang over nadenken en heb ik mijn San Remo aardbeiendessert gemaild. Dit recept heb ik hier reeds eerder gepost.
    En het toeval wil nu dat ik hier dus een prijs mee gewonnen heb. Hij moet nog wel aankomen maar ik weet al wat het zal zijn. Je raadt het nooit :     een TUPPERWARE bakset.   Toch ben ik er heel blij mee horen.  Van zodra het aankomt plaats ik een fotootje.

    A propos :  als er onder mijn lezers nog mensen zijn die leuke receptjes hebben, echt zo'n succesreceptje waar je telkens naar terug grijpt dan mag je mij dat alleen mailen. Ik zal je er dankbaar voor zijn. Ben benieuwd wie mij als eerste gaat mailen.                                                  Mijn mailadres:  vadied@hotmail.com                                                               En wie weet plaats ik het hier  als het mag natuurlijk.

    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure kip in de ultra pro met rijst







    Wil je eens graag de chinese toer opgaan dan kan je dit perfect met onderstaand receptje. In een half uurtje tijd zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
    Nodig :
    - 1/2 kg kippenfilet in stukjes
    - 1 ajuin
    - 1 pak wokgroenten fijngesneden
    - 1 rode paprika
    - 2 soeplepels ketshup
    - 3 soeplepels azijn
    - 3 soeplepels fijne witte suiker
    - 1 klein doosje tomatenpuree
    - 150 ml water + 1 kippenbouillonblokje (in stukjes gebrokkeld)
    - 1 klein doosje ananas
    - peper en zout en kippenkruiden

    Bereiding :

    Hak de ajuin fijn in de turbomax of quickchef en doe die dan in de ultrapro. Zet hem 2 min. in de microgolf op 700 watt met een gesloten deksel.  Doe dan de rest van de fijngesneden groenten er ook bij en meng goed dooreen en zet 7 min op 700 watt met gesloten deksel.
    Doe nu de kip erbij en roer, zet dit 3 min. met gesloten deksel in de microgolf. Goed roeren met de menglepel en nogmaal 3 min. terugzetten op 700 watt.  Indien je meer kip neemt dan een 1/2 kg, dan zal je waarschijnlijk nog een keer 3 min moeten terugzetten op 700 watt.   Doe nu de azijn, de suiker, de ketshup en het kleine blikje tomatenpuree en de ananas erbij en goed mengen.
    Zet alles nog eens 3 à 4 min. in de microgolf op 700 watt met gesloten deksel.

    Heel lekker  om dit gerecht te serveren met rijst of bami. Eventueel kan je een roerei bakken en in reepjes er ook aan toevoegen.




    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romig aardbeiendessertje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Volgend receptje kan gemaakt worden met alle soorten fruit. Het enige wat je wel dient te doen op voorhand is het fruit versnijden in kleine stukjes en ze diepvriezen in een doosje. Natuurlijk kan je ook bosvruchten in een zak diepgevroren kopen.
    Dit maal maakte ik mijn receptje met aardbeien die ik gisteren had diepgevroren.

    Nodig :

    250 gr diepgevroren frambozen of aardbeien of bosvruchten of andere fruit
    2,5 dl room
    125 gr poedersuiker

    Werkwijze:

    Je neemt de quickchef of wanneer je de helft neemt van alles kan het ook in de turbomax en je vult die met het diepgevroren fruit. Draai een paar maal aan de hengel of trek aan het touwtje tot het fruit grof gehakt is.  Open de quickchef en voeg de poedersuiker tot draai weer een paar maal tot het fruit "granito" is.  Weer openen en slagroom toevoegen.  Sluiten en meteen weer snel draaien.  Het mengsel wordt nu vanzelf ijs. Heerlijk met dit warme weer.

    03-06-2011 om 16:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs