Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
08-06-2011
Rolbiscuit
Dit recept gaat hier al jaren mee. Het wordt bij vele gelegenheden gemaakt omdat het een echte favoriet van onze kinderen is. Met de nieuwjaarsdagen noemen we het kerststronk, bij de verjaardagen toen de kinderen nog klein waren noemde het een muizentaart (vanwege de versiering dan) en gewoon tussendoor is het rolbiscuit.
Nodig :
5 eieren 120 gr witte suiker 150 gr zelfrijzende bloem amandelessence (optie: ik doe dit steeds)
Werkwijze :
De eieren in zijn geheel samen met de suiker zeer goed mixen tot het volume dubbel zoveel is geworden en bijna wit ziet. Ik gebruik hiervoor mijn Kenwood. Daarna de gezeefde bloem er voorzichtig onder spatelen. Bakplaat nemen en bekleden met bakpapier. Hierop het deeg ong. 10 min. laten bakken op 200 °C. Wanneer je het deeg uit de oven neemt onmiddellijk een keukenhanddoek nat maken en goed weer uitwringen. Deze bovenop het deeg leggen en daarna alles omkeren zodat de keukenhanddoek helemaal onderaan ligt op het aanrecht. Nu kan je het bakpapier verwijderen en dan de rolbiscuit oprollen. Deze mag zeker een 3 kwartier opgerold blijven liggen. Ondertussen heb je tijd om een crème au beurre te maken. Ik gebruikte deze keer mijn meringue crème au beurre van mijn recept dat ik eerder heb geplaatst op deze blog. Maar je kan evengoed een opgeklopte slagroom gebruiken of gewoon wat confituur. De afwerking heb ik gedaan met muizenkorrels. Eén deel met melkchocolade en één deeg met pure chocolade. Want ik heb 2 kinderen die elk hun eigen favoriet hebben en om de kerk in het midden te houden passen we ons maar aan zeker !