Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-06-2011
Een vleugje Provence..........
Vanillesuiker kent iedereen, maar al gehoord van lavendelsuiker ?
Heel eenvoudig zelf te maken. Je neemt een deel suiker en stopt die in een pot die je goed kan afsluiten, doe hierbij enkele takjes lavendelbloempjes. Weliswaar niet bespoten. Je kan ze er vers insteken zoals ik vandaag heb gedaan of ook in gedroogde vorm kan je ze kopen. Wanneer je ze er in gedroogde vorm aan toevoegd neem er dan iets minder. Laat deze pot een 3 tal weken onafgesloten staan en je je hebt voortaan je eigen heerlijke lavendelsuiker.
Te gebruiken in verse yoghurt, in koekjes en andere dessertjes.
Reacties op bericht (1)
18-06-2012
Mevr.
Beste Edith,
Ik heb gisteren lavendel geplukt bij ons thuis om lavendesuiker te maken. Het is een tof idee. Ik wil er straks lavendelcakejes mee gaan maken. Nu is mijn vraag: moet ik de lavendelsuiker dan gebruiken net als je de vanillesuiker gebruikt, of kun je de grote hoeveelheid suiker die in het recept staan vervangen door de lavendelsuiker?
In jouw omschrijving heb je bovenin staan dat je de suiker met de lavendel in een goed afgesloten pot stopt en op het einde schrijf je dat je de pot drie weken onafgesloten moet laten staan. Welke van deze twee opties moet ik nu aanhouden?