|
Hier deze kant op zie je oregano als wilde plant heel weinig en ik denk dat we naar het Limburgse heuvelland af moeten reizen om deze mooie plant met die witroze bloemen, een echte bijen en vlindertrekker, te bewonderen. We zitten nu in de herfst en de natuur is druk bezig om het zomerjasje uit te trekken, te gaan rusten om nieuwe energie op te doen en zo tegen begin mei volgend jaar weer te herrijzen. Over oregano heb ik in een eerder stadium al eens wat verteld en sinds we hier in ons klooster verstoken zijn van onze wilde kruidentuin is het veelal gebeurd met de verwerking van en bereiding van allerlei kruiden tot b.v. een lekkere eigengemaakte thee, kruidenazijn, kruidenboter, allerlei kloosterzalfjes, drankjes, meubelwas voor onze koorbanken en ga zo maar door! Culinair verwerkte ik het voorheen nog wel eens in stevige groentesoep, pasta, vis, wild en gevogelte, rundvlees, kip, worstjes en worstenbroodjes. In feite is oregano overal voor te gebruiken en past ook goed bij allerlei soorten maaltijden om ze wat pittiger te maken. Je kunt thuis in uw tuin, in huis en uw kweekbak of kweekkasje ook kruiden verbouwen en niet alleen het telen is interessant maar ook als u groene vingers hebt en handig bent tevens al die producten die je erzelf van kunt maken. Ga uw licht eens opsteken bij Anthémis en klik http://www.anthemis.nl Broeder Everard wenst u veel succes en tot een volgende keer maar weer!

|