Hier volgen een viertal kerstmenu's die u eventueel met de kerstdagen op tafel zou kunnen brengen:
Menu 1 bestaat uit Koninginnesoep, als tweede gerecht een vleescroquet als tussendoortje, gebraden haas, appelmoes, gekookte aardappelen en als nagerecht koffie met kerstgebak.
Menu 2 begint met een lekkere zalmsalade, ossenstaartsoep, gebraden kip, doperwten, pommes frites en als nagerecht een kerstpudding met een sausje erover.
Menu 3 begint met een kop bouillon met eiergelei, een Wiener Schnitzel, diverse groenten, gekookte aardappelen en een schotel van koude tong met sla en mayonnaise en als nagerecht chocoladepudding met slagroom.
Menu 4 begint met Juliennesoep, varkensfricandeau, spinazie, aardappel-croquetten, schuimige sinaasappelpudding en hierna koffie met gebak. Voor wildbraad gerechten gaat u naar http://www.wildplaza.com/artikel.php?aid=860 Ook een hele goede specialist op gerechten van wild, gevogelte, vooral gebraden haas uit de oven is te vinden op de website: http://www.keukentips.nl/ We hebben tevens een website met een kipbereidingsspecialist http://www.kookjij.nl/recept-gebraden-kip-van-jamie-oliver
Voor alle soorten soep moet je op de website van Ed wezen http://www.edsreceptensite.nl/page8.html Een website van koken en braden optima forma vindt u op http://www.smulweb.nl/ en woont u er in de buurt of zit in uw woonplaats ook zo'n fijn catering bedrijf, klik http://www.stuurmanbroodenbanket.nl/kerst-oud-nieuw/ Vergeet niet pijl linksboven met linkermuisknop aan te klikken voor teruggaan naar mijn website!
De kerst-en Nieuwjaarskaart links bovenin is van mijn oude hospita, de 95-jarige mevr. Kronenburg uit Dordrecht
Ik heb het gemakkelijk voor u gemaakt en overal vindt u met de minste moeite de rubriek waarnaar u op zoek bent, want iedereen zoekt wat bereidingswijze betreft toch graag zijn eigen passende weg om zich op het kerstmenu voor te bereiden. Het is geen best weer om de deur uit te gaan en ik raad ouderen aan om voorzichtig te wezen en bel uw familie, buurtgenoten en kennissen met een goed onderstel op om voor u de gewenste boodschappen te halen en als ze met de kerstmis mee mogen smullen dan zullen ze dit zeker niet nalaten. Dit was mijn laatste stukje voor de kerst en we gaan ons in het klooster voorbereiden op een grootse kerstviering en broeder Everard wenst zijn lezers allemaal een zalig kerstfeest en tot maandg 27 december, want dan heb ik nog een leuk oudejaarsadvies voor u in petto!
Het beste paard laat men vaak op stal staan en vannacht in bed dacht ik aan ons klooster kookboek, waarvan ik de gerechten allemaal zo'n beetje van buiten ken en daarvan is ook een website en die krijgt u met 1001 recepten te zien als u klikt http://www.sandstorms-kookboek.nl/ en werkelijk daarop raakt u al helemaal niet uitgekeken!
 Visueel overzicht van haas in braadpan met ingrediënten erbovenop
 VARKENSFRICANDEAU IN ROMIGE SAUS
 HIER DE GEBRADEN KIP UIT DE OVEN
 EEN PITTIG BORDJE OSSENSTAARTSOEP
 PERSOONLIJK GAAT ER BIJ MIJ NIETS BOVEN JULIENNESOEP!
 HET ZIET ER ALLEMAAL HEERLIJK UIT!
 Zo'n lekkere en gezonde visschotel laat niemand staan!
 AL DEZE WIJNEN KUNT U BIJ UW SCHOTEL SERVEREN!
|