Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-11-2011
Knolselder-wortelsoep
Een echt feestsoepje wat zeker in de smaak zal vallen bij je gasten is volgend receptje :
Nodig :
- 1 ui - 400 gr knolselder - 500 gr wortelen - 2 kippenbouillonblokjes - peper en zout
Werkwijze :
Hak de ui fijn in de quickchef of turbomax. Zelfde voor de wortelen en knolselder. Eventueel kan je de knolselder ook met het koksmes in kleinere stukken snijden. Neem de ultra pro en doe hierin de ui, sluit met het deksel. Zet hem 2 min. op 800 watt in de microgolf. Voeg dan de knolselder en de wortelen toe en zet terug 7 min. op 800 watt met gesloten deksel steeds. Roer een keer en terug in de microgolf zetten ong. 8 min. dan 1 liter kokend water toevoegen samen met de bouillonblokjes en peper en zout. Nog 3 minuten terugzetten op 800 watt en dan mixen. Opdienen in een mooi bordje en afwerken met peterseliesnippers.
Ook heerlijk hierbij is wat snippers van gerookte heilbot of gerookte zalm. Vooral als het wat feestelijk mag zijn. Een wolkje van room kan ook nog maar is alleen voor de liefhebbers.
De nieuwe ultra cocottes van 250 of 500 ml die tijdelijk in de verkoop zijn bij tupperware zijn ook ideaal om de soep in op te dienen. Je kan dan eventueel ook nog een velletje bladerdeeg over de cocotte leggen, bestrijken met eigeel en nog even in de oven zetten. Zo krijg je een mooi opgeblazen krokant laagje boven je soep.
Vandaag in in minimum van tijd 24 kleine petit fours gebakken met de nieuwe snoepjes-pralinevorm van tupperware. Wie hem nog in zijn bezit wil krijgen heeft nog kans tot 30/12/11 om hem aan te kopen want daarna is de kerstfolder gedaan. Bij aankoop van zulke siliconen vorm zit een blad boordevol receptjes voor de vorm. Had al één keer iets van het receptenblad uitgeprobeerd en vond het ook toen heel geslaagd nl. de chococos. Vandaag heb ik de mini- mini cakejes uitgeprobeerd en dat is me heel goed bevallen.
Nodig voor 24 mini snoepjes hetzij 24 mini cakes
- 1 eiwit - 30 gr bruine suiker - 30 ml bloem ( = 15 gr bloem) - 2 ml bitter amandelaroma - 5 ml amandelpoeder - 30 gr gesmolten boter
Werkwijze :
Meng in de Turbomax met behulp van de kloppers het eiwit met de bruine suiker. Voeg vervolgens de overige ingrediënten in de hierboven opgesomde volgorde toe en meng opnieuw. Verdeel het deeg over alle vormpjes van de multiflex mini snoepjes. Laat bakken gedurende 14 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Laat 5 min. rusten alvorens te ontvormen.
Dit recept vond ik laatst terug bij de appelenboer in Oud-Turnhout. En gisteren vond ik dat het tijd werd om het eens uit te testen. Het is inderdaad snel klaar en ideaal te bereiden in de nieuwe siliconen princessevorm van 20 cm doorsnede. Voor diegene die deze nog niet hebben dan kan het ook wel in een springvorm. De smaak is echt wel lekker. En voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 250 gr bloem (geen zelfrijzende) - 250 gr (riet)suiker - 150 gr havermout - 200 gr gesmolten boter - 4 à 5 appels - kaneel
Werkwijze :
Schil de appels, snij ze klein en bestrooi met kaneel, meng alle ingrediënten behalve de appels. Leg een bakpapier in de princessevorm. Dit dient om de taart zonder brokken nadien uit de vorm te krijgen. Idem bij een springvorm. Bekleed met het kruimelbeslag (3/4 de deel) de randen en de bodem van de vorm. Doe de appels erop en strooi de rest van het kruimelbeslag erover. Bak de taart in de oven op 180 °C gedurende een uur. Ook lekker met een bolletje vanilleroomijs erbij.
De nieuwe promofolder voor de periode 28/11 t/m 31/12/2011
De folder met geschenken is bekend voor de laatste maand van het jaar. In de verkoop tijdelijk opnieuw het dubbelzeefje. Zelf heb ik dit al heel lang in mijn bezit en ik zelf ben daar heel enthousiast over. Heel gemakkelijk om bloem fijn te zeven maar ook om bloemsuiker over taarten te strooien. Voor de kleinste is er de Stencil Art. Wie vlug is kan hem nog in huis halen voor de komst van de goede Sint. Ook de junior wok uit de chef series is een mooie aanbieding.
Eens wat anders dan de meest voor de hand liggende confituren zoals appels, peren, braambessen, kersen en noem maar op. Ik kende het recept eerst niet maar bij tupperware worden er geregeld receptjes meegedeeld en zo ben ik in de ban geraakt van deze heerlijke zachte confituur. Men kan deze verder gebruiken om bij in brooddeeg te doen. Heerlijk bij een kaasschotel. Of ook wel in koekjesdeeg smaakt de confituur lekker. Maar ook gewoon zo op de boterham komt hij best tot zijn recht.
Nodig :
1 kg pompoen 600 gr suiker 2 appelsienen 4 kaneelstokjes
Werkwijze:
Kuis de pompoen door hem te schillen en van zijn pitten te ontdoen. Snij in dobbelsteentjes. Voeg de suiker, het sap van 1 appelsien en de schillen van 2 appelsien en de kaneelstokjes bij de pompoen. Doe alles in de ultra pro. Zet het geheel in de microgolf gedurende 10 min. op 800 Watt. Roer goed en zet het geheel terug tot het goed gaar is.(Bij mij duurde het 25 min.) Pas de kooktijden aan zodat de pompoen niet overkookt. Verwijder vervolgens de appelsienschillen en de kaneelstokjes. Draai de confituur door de pass-vite en bewaar in confituurpotjes en draai goed was terwijl de confituur nog goed warm is.
Wanneer ik crème brulée maakt, hou ik nog wat eiwitten over. Om deze niet zomaar weg te gooien maak ik er af en toe schuimpjes. Of soms ook wel bokkenpootjes. Een van de volgende dagen zal ik u dit receptje ook meegeven.
Wat nodig voor de schuimpjes
- 8 eiwitten - 400 gr witte suiker
De eiwitten half stijfmixen in de speedychef of met de handmixer. Dan geleidelijk aan de suiker toevoegen beetje bij beetje en goed verder mixen. De massa in een spuitzak doen en mooie ronde torentjes spuiten op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bakken gedurende 1 uur op 100° C.
Tip : Nooit eiwitten weggooien want je kan ze gemakkelijk invriezen in plastiekpotjes.
Deze taart is heel goed te maken in de siliconen bakvorm van Tupperware. Om ze gemakkelijk uit de vorm te halen nadien heb ik eerst wel wat bakpapier in de vorm gelegd en de randen mooi bijgesneden.
Nodig voor het deeg :
- 250 gr zelfrijzende bloem - 250 gr witte suiker - 100 gr boter - 1 ei - 1 zakje vanillesuiker - snufje zout
- 2 eidooiers - 2 zakjes vanillesuiker - 40 gr witte suiker - 25 gr bloem - 250 ml melk
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi er de vanillesuiker en kaneel over. Laat dit even staan. Meng voor de banketbakkersroom de 2 eidooiers, 2 zakjes vanillesuiker, de kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Warm de rest van de melk op in het micro schenkkannetje in de microgolf gedurende 4 min. Doe er dan de binding bij en roer goed om. Zet nog 2 min. terug in de microgolf op 800 watt. Laat de room nu afkoelen. Voor het deeg: meng de zelfrijzende bloem, de suiker, het zakje vanillesuiker, zout en de ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes ontstaan zijn in het deeg. Neem de met bakpapier beklede vorm en doe hier 2/3 van het deeg in. Druk dit goed aan en bekleed ook de randen met deeg. Giet dan de banketbakkersroom over het deeg en strooi de appelvulling hierover. Strooi als laatste de overige deegbrokjes over de appelvulling. Bak de taart in 1 uur gaar op 200 graden of tot de taart bruin ziet vanboven.
Deze taart wordt hier op geregelde tijdstippen gemaakt en is favoriet van klein en groot. Natuurlijk kan u voor het fruit ook peren of abrikozen of rabarber kiezen. Hier hebben ze het liefst de appels.
Tip: Je kan natuurlijk ook kiezen om deze taartjes in het mini te maken door ze te bakken in de tartelettevormen.
Met de nieuwe uitsteekvormpjes is het super leuk om samen met de kinderen je eens te wagen aan huisgemaakte koekjes. Ook zonder de kinderen is het een leuk tijdverdrijf. Eventueel kan je de koekjes ook uitsteken met de mini tartelettesnijder. Deze keer heb ik eens gekozen om geen gewone zandkoekjes te bakken. Het zijn lekkere vijgenkoekjes geworden die er best mogen zijn.
Nodig :
- 250 gr bloem (geen zelfrijzende) - 125 gr boter - 80 gr suiker - 100 gr gedroogde vijgen maar nog wel zachte (persoonlijk vind ik die van de Aldi in een zakje de lekkerste) - 1/2 koffielepel gemalen steranijs (kan eventueel achterwegen worden gelaten) - 1 ei - 1 koffielepel melk
Werkwijze :
Meng de bloem, de steranijs, de suiker en de boter tesamen tot een zanderig deeg. Voeg het ei, de melk en de in stukjes gesneden vijgen toe. Ik heb de vijgen in stukjes gedaan met de turbomax. Meng alles tot een homogene massa. Pak het deeg in met plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Rol het nadien uit op een met bloem bestrooide werkplank en rol het plat met de deegroller. Steek er leuke vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 16 minuten. Laat afkoelen en bewaar ze in de ronde click plus doos. Deze is ideaal om koekjes en cakes in te bewaren.
Wie zich zelf eens wilt wagen aan huisgemaakte speculaascrème dan is volgend receptje heerlijk.
Nodig :
- 62 gr boter - 140 gr geconcentreerde melk niet gesuikerd - 100 gr speculoos - 1/2 blad gelatine ( het zou moeten overeen komen met 1 gr) - 1 koffielepel citroensap - 1 koffielepel neutrale olie
Werkwijze :
Gelatine laten weken in koud water. De speculoos fijnmalen in het kaasmolentje. De melk hieraan toevoegen en mengen. Boter in schenkkan laten smelten Hieraan het speculoos/melk mengsel toevoegen. Het citroensap verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Dit toevoegen aan de rest en goed mixen of mengen tot een mooie vloeiende pasta.
Bewaar op kamertemperatuur anders krijg je het risico dat de pasta nogal hard gaat worden.
Supermakkelijk en altijd lekker bij een tasje koffie.
Ik had gisterenmiddag nog een bladerdeegje in mijn ijskast liggen op mijn vakantieadres. Daar het mijn laatste dag ter plaatse was moest ik mijn bladerdeeg toch wel opwerken. Mijn beslissing was snel genomen. Het werd een heerlijke vlugge konfituurtaart.
Nodig :
- 1 bladerdeeg - 1 pot confituur naar eigen smaak. Ik heb huisgemaakte abrikozenconfituur genomen. - 1 losgeklopt eigeel
Werkwijze :
Met de tupperware pizzawiel snij je uit een ronde bladerdeeg een mooie rechthoek. De overschot van het bladerdeeg gebruik je om reepjes uit te snijden die nadien moeten dienen als deksel over de uitgestreken confituur. Ik leg gewoonlijk een repen aan de buitenkant van mijn rechthoek zodat de konfituur niet naar buiten kan tijdens het bakken. De andere repen leg je kruislings over de konfituur. Bestrijk met het patisserieborstel wat eigeel over de repen bladerdeeg en bak af op 180° gedurende een 25 min.
Bij afkoeling kan je mooie vierkantjes of rechthoekjes snijden uit het geheel om te gebruiken bij de koffie.
Ondanks dat we nieuwe uitsteekvormpjes in het gamma hebben bij Tupperware heb ik volgende koekjes gemaakt op de ouderwetse manier nl. opgerold en in schijfjes afgesneden. Ik ben momenteel op vakantie en had deze vormpjes niet bij maar heb wel een leuke stempel gevonden gisteren in Avignon waar ik al een tijdje naar op zoek was om de koekjes echt "home made" te maken.
Nodig :
- 125 gr suiker - 200 gr boter - 250 gr zelfrijzende bloem - 1 eierdooier - 1 lepel grove kristalsuiker
Werkwijze :
Alles mengen behalve de lepel grove kristalsuiker niet. Rolletje maken van het deeg en door de grove kristalsuiker rollen. Inpakken in plastiekfolie en een uurtje in de koelkast leggen om wat harder te worden. Nadien in schijfjes snijden van ong. 1/2 tot 1 cm. Op bakpapier leggen en bakken gedurende 15 min. op 200°C. Heerlijke brosse koekjes : de smaak is zoals sprits koekjes ongeveer maar nog lekkerder.
Enkele dagen terug de nieuwe pralinevorm uitgetest die momenteel te koop wordt aangeboden via de kerstfolder.
Voor mijn eerste poging ben ik het dan ook niet te moeilijk gaan zoeken en heb ik gewoon het receptje gevolgd dat staat genoteerd op de folder die bij de siliconen pralinevorm wordt geleverd. (Op de folder staat wel zo'n receptje of 6)
Nodig voor 24 stuks : - 50 gr suiker - 125 gr gemalen kokos - 50 gr chocolade - 125 gr mascarpone
Werkwijze:
Doe de chocolade in het microschenkkannetje en smelt deze in de microgolf op lage wattage gedurende 40 sec. Meng ondertussen de mascarpone met de suiker en de gemalen kokos. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng alles goed onder elkaar tot een mooi homogeen mengsel. Spoel de siliconen pralinevorm even af onder de koude waterkraan, niet afdrogen. Vul dan de vormpjes op met de bekomen pasta. Strijk de inhoud mooi glad aan de bovenkant en zet de vorm gedurende 2 uren in de koelkast. Je zal zien dat de pralines er probleemloos uitvallen. Persoonlijk vond ik ze heel lekker. Het had iets weg van bounty maar nog lekkerder. Ik was wel vergeten een fotootje te maken toen ik de pralines net uit de vorm had gehaald. M.a.w. na traktatie aan enkele kollega's had ik er nog maar enkele over en daarvan heb ik dan maar een fotootje gemaakt.
De nieuwe kerstfolder aanbiedingen geldig van 24/10 t/m 31/12/2011
Op onderstaande foto's kan u kennismaken met de nieuwe eindejaarsaanbiedingen van tupperware. Niet alleen aan de volwassen is gedacht maar ook de kinderen zullen tevreden zijn met de handige keukenhulpjes.
Sinds ik pudding heb leren maken in de microgolf wordt er hier geen enkele keer nog pudding op het fornuis gemaakt. Om twee redenen. Op het vuur duurt het langer en omdat je vlugger kans hebt dat de bodem een beetje gaat aanzetten vooral bij chocoladepudding. Dit alles komt niet voor wanneer ik werk met de microgolfoven. In de microgolfoven duurt het welgeteld 7 min om een heerlijke vanille of chocoladepudding tevoorschijn te toveren. Omdat veel mensen dit jammer genoeg nog altijd niet goed weten want dit hoor ik geregeld, vandaar dat ik dit nu toch nog eens graag wil meedelen.
Nodig :
- l liter melk mag halfvolle of volle zijn naar eigen smaak - 65 gr vanillepuddingpoeder - 5 soeplepels suiker
Werkwijze :
Je neemt het microgolf schenkkannetje en vult het met 1 liter melk. Daarvan doe je nu een beetje melk (ong. 150 ml) in de shaker om de binding te kunnen maken. Hiervoor voeg je de 5 soeplepels suiker toe + de vanillepoeder. Goed schudden met de shaker zodat de vanillepoeder goed oplost. Het schenkkannetje met melk zet je in de microgolf op 800 watt gedurende 5 min. Na die tijd neem je het eruit en voeg al roerend de inhoud van de shaker toe. Goed mengen met de klopper. Zet het schenkkan nu nog 2 min. terug in de microgolf weer op 800 watt. Je zal direkt merken dat hij na die 2 min goed stevig geworden is. Indien die niet zo zou zijn dan roer je weer een keer en zet hem nog een minuut terug. Uitgieten in schaaltjes en klaar. Indien je chocoladepudding zou willen dan een reep chocolade mee smelten met de melk en verder dezelfde werkwijze hanteren.
Deze saus maak ik hier op geregelde tijdstippen. Kan worden opgediend bij varkensvlees, kip, vis of zoals wij gisteren hebben gedaan bij biefstuk en versgebakken frietjes. Maar even smaakvol erbij zou zijn rijst of gekookte aardappelen.
Nodig voor de saus : - 1 rode en 1 groene paprika ( op de foto zie je gele stukjes paparika omdat ik niet voldoende rode had ) - 1 bakje champignons - 3 tomaten - 1 grote ui - 1 mespunt mosterd - 2 koffielepels tomatenconcentraat - beetje cognac - paprikapoeder, zout en peper - fijngehakte peterselie - 2 dl room - 1 kruidenblokje Knorr - beetje demi glace poeder (facultatief) - groene peperbolletjes (verkrijgbaar in potjes)
Werkwijze:
In de wok wat olijfolie verhitten, daarin de ajuin, paprikareepjes en de in schijfjes gesneden champignons aanbakken. Na enkele minuten, de tomaten in schijfjes gesneden toevoegen en meebakken. De mosterd toevoegen + tomatenconcentraat. Kruiden met peper en zout en paprikapoeder. Bouillonblokje toevoegen. Enkele minuten laten sudderen. Room toevoegen. De verse groene peperbolletjes toevoegen. Eventueel wat demi glacepoeder ( optie), zelf vind ik dit wel lekkerder. Even laten inkoken zodat de saus wat indikt en afwerken met fijngehakte peterselie. Bij overschot van de saus, men kan deze gemakkelijk invriezen en nadien gewoon terug opwarmen.
Geen receptje deze keer. Maar wat ik zeker onder de aandacht wil brengen is dat het kaasmolentje plus van tupperware niet alleen kan gebruikt worden voor het fijnmalen van kaas. Ook het fijnmalen van wortelen gaat hier super goed mee. De smaak van de geraspte worteltjes is extra sappig en lekker. En ook koekjes kunnen hier in een mum van tijd mee worden fijngemalen. Soms is dat handig wanneer men een bodem wil bekleden die moet worden gebruikt voor bv. een plattekaastaart of bij tiramisu. Eveneens kan men hier heel goed alle soorten noten mee fijnmalen. Enkele weken terug heb ik dit reeds aangehaald in mijn berichtje van de salsa di noci. Die overigens dikswijls positief onthaald is.
Eergisteren dit lekkere gerecht klaargemaakt in de ronde ultra pro. Heb het hier thuis geserveerd samen met puree en gebakken witloof.
Nodig voor 4 personen :
- 2 dubbel kipfilets - 2 grote ajuinen - peper, zout, currypoeder en een kipbouillonblokje - enkele druppels south mix culinaire oliën - enkele takjes peterselie - 200 gr abrikozen in blik - 100 ml room - 1 soeplepel maïzena
Werkwijze :
Kuis de ui en snij in de quick chef in stukjes maar niet te fijn. Doe de ui in de ultra pro, verkruimel het kippenbouillonblokje en voeg er een geutje olijfolie aan toe Roer, plaats met deksel in de microgolf gedurende 4 min. op 800 watt.Knip de kip met de schaar in kleine stukjes, voeg die dan toe aan de ui en plaats terug gedurende 6 min. op 800watt met gesloten deksel. Indien de kip dan nog niet moest gaar zijn plaats nog enkele min. terug. Meng de room met de maïzena en voeg nu toe. Roer, snij de halve abrikoosjes in 4 en voeg ook toe. Doe de peterselie in de turbomax en snij heel fijn. Voeg bij de rest en kruid af met peper, zout en currypoeder. Plaats alles nog 4 min terug in de microgolf zonder deksel nu tot het goed is; Voeg dan pas de culinaire south mix toe. Serveer naar smaak met rijst of puree en werk indien gewenst af met geroosterde amandelschilfers. Zelf heb ik dat laatste achterwegen gelaten.
Deze namiddag snel even een lekkernij gebakken nl. brownies met noten en chocolade in. Een heerlijkheid ....... Nodig : - 50 gr gehakte walnoten - 60 gr pure chocolade - 30 gr zelfrijzende bloem - 50 gr suiker - 1 ei - 60 gr zachte boter - 1 gr vanillepoeder (verkrijgbaar in kleine zakjes)
Werkwijze:
De noten in de quickchef doen en fijnhakken. De pure chocolade op de snijplank leggen en met het koksmes eveneens fijnhakken. In de tupperware 2 l maatbeker meng je de suiker, de bloem, het ei, de boter en de vanillepoeder tot een gladde massa met behulp van de siliconen spatel. Doe er nadien de gehakte noten en de gehakte chocolade bij. En meng nogmaals alles onder elkaar. Neem dan de mini tartelettevorm van tupperware, spoel hem eerst om met water en vul dan de 15 vormpjes met behulp van een soeplepel. Verwarm de oven voor op 195°C en zet de tartelettevorm 15 min hierin.
Laat nadien afkoelen en probeer om ze niet allemaal ineens op te eten........;)
Gekruide gehaktbal in de mini cocot van de ultra pro
Onze kinderen zijn dol op een soort vleesbroodje met kruiden in. Vroeger kocht in dit in de supermarkt kort bij huis maar die heeft dat produkt al een tijd niet meer in zijn gamma. Alleen Makro verkoopt dit produkt nog. Doordat we hier maar eens heel af en toe komen kwam ik vorige week op het idee bij het zien van onze nieuwe mini cocotjes hier maar eens zelf te experimenteren. En ik denk dat ik er in geslaagd ben. Het is heel eenvoudig en in een mum van tijd klaar. Nodig:
250 gr hakt 1 ei peper en zout paneermeel 1/4 rode paprika en 1/4 groene paprika 1/2 ajuin
Werkwijze:
Pel de ajuin en kuis de paprika. Doe de hoeveelheid zoals hierboven vernoemd in de quickchef en snij de stukken fijn maar ook niet te fijn. Ondertussen breng je het gehakt op smaak door toevoeging van peper en zout, ei en paneermeel. Goed mengen en dan de groenten eronder mengen. Vorm een soort bol en leg hem in het ultra pro mini coocotje. En zoals je wellicht al wist de ultra pro potten moeten nooit worden ingevet en kunnen gebruikt worden in de microgolfoven en in de oven maar nooit onder een grill. Ik heb deze keer gekozen om mijn vleesbroodje klaar te maken in de oven. Ik heb het dekseltje erop gedaan en ong. 30 min. in de oven gezet van 200 C° . De laatste 10 min had ik het dekseltje verwijderd zodat mijn vleesbroodje ook wat kon voorzien worden van een korstje. Heb het nadien laten afkoelen in zijn eigen potje en in de ijskast verder bewaard. Lang heeft het echter niet geduurd dat bewaren. Want de dag nadien was het helemaal op. De kinderen vonden het net zo lekker dan diegene die ik vroeger in de winkel kocht. Je kan de bereiding ook in de microgolf doen. Maar dan is 10 min op 700 watt voldoende.
De nieuwe promofolder is bekend van 24/10 t/m 26/11/2011
Het 15 sterrengeschenk is de multiflex met doorsnede 18 cm. Hij past juist in de microgourmet en is bijgevolg niet alleen geschikt om in te bakken maar ook om in te stomen. Vorige week werd er in een concessie een heerlijke christmas pudding in klaargemaakt. Kan even goed dienen om ijstaarten in te bereiden. Het 29 sterrengeschenk is een keuze uit 2 micro pops of de waardebon van 45 euro. Echt geweldig want dan kies je dadelijk wat je zelf graag wilt. Het 43 sterrengeschenk is de aardappeldoos met een inhoud van 5,5 l. Sluit de aardappelen af van alle licht en voorkomt scheutvormig en geeft geen geurtjes af. Het 55 sterrengeschenk is de ovale ultrapro in een mooie nieuwe kleur nl. paars. En voor diegene die hem nog niet kennen. De ultra pro kan gebruikt worden in zowel microgolfoven als ook in de oven. Een heel veelzijdige pot die ik persoonlijk heel vaak gebruik. Men heeft hierin geen vetstoffen nodig wat alleen al een voordeel is bovenop de tijdwinst in de bereiding.