Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe promofolder voor de periode 28/11 t/m 31/12/2011
    De folder met geschenken is bekend voor de laatste maand van het jaar.  In de verkoop tijdelijk opnieuw het dubbelzeefje. Zelf heb ik dit al heel lang in mijn bezit en ik zelf ben daar heel enthousiast over. Heel gemakkelijk om bloem fijn te zeven maar ook om bloemsuiker over taarten te strooien.  Voor de kleinste is er de Stencil Art. Wie vlug is kan hem nog in huis halen voor de komst van de goede Sint. Ook de junior wok uit de chef series is een mooie aanbieding.




    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenconfituur
    Eens wat anders dan de meest voor de hand liggende confituren zoals appels, peren, braambessen, kersen en noem maar op.
    Ik kende het recept eerst niet maar bij tupperware worden er geregeld receptjes meegedeeld en zo ben ik in de ban geraakt van deze heerlijke zachte confituur.  Men kan deze verder gebruiken om bij in brooddeeg te doen. Heerlijk bij een kaasschotel.  Of ook wel in koekjesdeeg smaakt de confituur lekker. Maar ook gewoon zo op de boterham komt hij best tot zijn recht.

    Nodig :

    1 kg pompoen
    600 gr suiker
    2 appelsienen
    4 kaneelstokjes

    Werkwijze:

    Kuis de pompoen door hem te schillen en van zijn pitten te ontdoen. Snij in dobbelsteentjes.  Voeg de suiker, het sap van 1 appelsien en de schillen van 2 appelsien en  de kaneelstokjes bij de pompoen.  Doe alles in de ultra pro.
    Zet het geheel in de microgolf gedurende 10 min. op 800 Watt.  Roer goed en zet het geheel terug tot het goed gaar is.(Bij mij duurde het 25 min.)  Pas de kooktijden aan zodat de pompoen niet overkookt.  Verwijder vervolgens de appelsienschillen en de kaneelstokjes. Draai de confituur door de pass-vite en bewaar in confituurpotjes en draai goed was terwijl de confituur nog goed warm is.







    14-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuimpjes of meringue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer ik crème brulée maakt, hou ik nog wat eiwitten over. Om deze niet zomaar weg te gooien maak ik er af en toe schuimpjes. Of soms ook wel bokkenpootjes. Een van de volgende dagen zal ik u dit receptje ook meegeven.

    Wat nodig voor de schuimpjes

    - 8 eiwitten
    - 400 gr witte suiker

    De eiwitten half stijfmixen in de speedychef of met de handmixer. Dan geleidelijk aan de suiker toevoegen beetje bij beetje en goed verder mixen.  De massa in een spuitzak doen en mooie ronde torentjes spuiten op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

    Bakken gedurende 1 uur op 100° C.

    Tip :   Nooit eiwitten weggooien want je kan ze gemakkelijk invriezen in plastiekpotjes.

    12-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelkruimeltaart met banketbakkersroom







    Deze taart is heel goed te maken in de siliconen bakvorm van Tupperware. Om ze gemakkelijk uit de vorm te halen nadien heb ik eerst wel wat bakpapier in de vorm gelegd en de randen mooi bijgesneden.

    Nodig voor het deeg :

    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 250 gr witte suiker
    - 100 gr boter
    - 1 ei
    - 1 zakje vanillesuiker
    - snufje zout

    Nodig voor de vulling :

    - 4 appels
    - wat rozijnen (optie)
    - vanillesuiker
    - kaneel (optie)

    Nodig voor de banketbakkersroom :

    - 2 eidooiers
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 40 gr witte suiker
    - 25 gr bloem
    - 250 ml melk

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 200 graden.  Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.  Doe ze in een kom en strooi er de vanillesuiker en kaneel over.  Laat dit even staan. 
    Meng voor de banketbakkersroom de 2 eidooiers, 2 zakjes vanillesuiker, de kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Warm de rest van de melk op in het micro schenkkannetje in de microgolf gedurende 4 min.  Doe er dan de binding bij en roer goed om. Zet nog 2 min. terug in de microgolf op 800 watt. Laat de room nu afkoelen.
    Voor het deeg: meng de zelfrijzende bloem, de suiker, het zakje vanillesuiker, zout en de ei in een grote beslagkom door elkaar.   Voeg de boter toe en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes ontstaan zijn in het deeg.  Neem de met bakpapier beklede vorm en doe hier 2/3 van het deeg in.  Druk dit goed aan en bekleed ook de randen met deeg. Giet dan de banketbakkersroom over het deeg en strooi de appelvulling hierover.  Strooi als laatste de overige deegbrokjes over de appelvulling.  Bak de taart in 1 uur gaar op 200 graden of tot de taart bruin ziet vanboven.

    Deze taart wordt hier op geregelde tijdstippen gemaakt en is favoriet van klein en groot. Natuurlijk kan u voor het fruit ook peren of abrikozen of rabarber kiezen. Hier hebben ze het liefst de appels.

    Tip: Je kan natuurlijk ook kiezen om deze taartjes in het mini te maken door ze te bakken in de tartelettevormen.




    11-11-2011 om 19:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgenkoekjes





    Met de nieuwe uitsteekvormpjes is het super leuk om samen met de kinderen je eens te wagen aan huisgemaakte koekjes. Ook zonder de kinderen is het een leuk tijdverdrijf. Eventueel kan je de koekjes ook uitsteken met de mini tartelettesnijder.  Deze keer heb ik eens gekozen om geen gewone zandkoekjes te bakken.  Het zijn lekkere vijgenkoekjes geworden die er best mogen zijn.

    Nodig :


    - 250 gr bloem (geen zelfrijzende)
    - 125 gr boter
    - 80 gr suiker
    - 100 gr gedroogde vijgen maar nog wel zachte (persoonlijk vind ik die van de Aldi in een zakje de lekkerste)
    - 1/2 koffielepel gemalen steranijs (kan eventueel achterwegen worden gelaten)
    - 1 ei
    - 1 koffielepel melk

    Werkwijze :

    Meng de bloem, de steranijs, de suiker en de boter tesamen tot een zanderig deeg.
    Voeg het ei, de melk en de in stukjes gesneden vijgen toe. Ik heb de vijgen in stukjes gedaan met de turbomax.
    Meng alles tot een homogene massa.  Pak het deeg in met plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
    Rol het nadien uit op een met bloem bestrooide werkplank en rol het plat met de deegroller. Steek er leuke vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.  Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 16 minuten.
    Laat afkoelen en bewaar ze in de ronde click plus doos. Deze is ideaal om koekjes en cakes in te bewaren.






    09-11-2011 om 17:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaascrème








    Wie zich zelf eens wilt wagen aan huisgemaakte speculaascrème dan is volgend receptje heerlijk.

    Nodig :

    - 62 gr boter
    - 140 gr geconcentreerde melk niet gesuikerd
    - 100 gr speculoos
    - 1/2 blad gelatine ( het zou moeten overeen komen met 1 gr)
    - 1 koffielepel citroensap
    - 1 koffielepel neutrale olie

    Werkwijze :

    Gelatine laten weken in koud water.  De speculoos fijnmalen in het kaasmolentje.  De melk hieraan toevoegen en mengen.  Boter in schenkkan laten smelten  Hieraan het speculoos/melk mengsel toevoegen.  Het citroensap verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen.  Dit toevoegen aan de rest en goed mixen of mengen tot een mooie vloeiende pasta.

    Bewaar op kamertemperatuur anders krijg je het risico dat de pasta nogal hard gaat worden.






    09-11-2011 om 10:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carré confituur






    Supermakkelijk en altijd lekker bij een tasje koffie.

    Ik had gisterenmiddag nog een bladerdeegje in mijn ijskast liggen op mijn vakantieadres. Daar het mijn laatste dag ter plaatse was moest ik mijn bladerdeeg toch wel opwerken. Mijn beslissing was snel genomen. Het werd een heerlijke vlugge konfituurtaart.

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 1 pot confituur naar eigen smaak. Ik heb huisgemaakte abrikozenconfituur genomen.
    - 1 losgeklopt eigeel

    Werkwijze :

    Met de tupperware pizzawiel snij je uit een ronde bladerdeeg een mooie rechthoek.  De overschot van het bladerdeeg gebruik je om reepjes uit te snijden die nadien moeten dienen als deksel over de uitgestreken confituur.  Ik leg gewoonlijk een repen aan de buitenkant van mijn rechthoek zodat de konfituur niet naar buiten kan tijdens het bakken. De andere repen leg je kruislings over de konfituur.
    Bestrijk met het patisserieborstel wat eigeel over de repen bladerdeeg en bak af op 180° gedurende een 25 min.

    Bij afkoeling kan je mooie vierkantjes of rechthoekjes snijden uit het geheel om te gebruiken bij de koffie.






    06-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:bladerdeeg, abrikozenconfituur
    >> Reageer (0)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere krokante koekjes gemaakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ondanks dat we nieuwe uitsteekvormpjes in het gamma hebben bij Tupperware heb ik volgende koekjes gemaakt op de ouderwetse manier nl. opgerold en in schijfjes afgesneden.  Ik ben momenteel op vakantie en had deze vormpjes niet bij maar heb wel een leuke stempel gevonden gisteren in Avignon waar ik al een tijdje naar op zoek was om de koekjes echt "home made" te maken.

    Nodig :

    - 125 gr suiker
    - 200 gr boter
    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 1 eierdooier
    - 1 lepel grove kristalsuiker

    Werkwijze :

    Alles mengen behalve de lepel grove kristalsuiker niet.  Rolletje maken van het deeg en door de grove kristalsuiker rollen. Inpakken in plastiekfolie en een uurtje in de koelkast leggen om wat harder te worden.  Nadien in schijfjes snijden van ong. 1/2 tot 1 cm. Op bakpapier leggen en bakken gedurende 15 min. op 200°C.        Heerlijke brosse koekjes : de smaak is zoals sprits koekjes ongeveer maar nog lekkerder.

    04-11-2011 om 21:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chococos (lekkere pralines)




    Enkele dagen terug de nieuwe pralinevorm uitgetest die momenteel te koop wordt aangeboden via de kerstfolder.

    Voor mijn eerste poging ben ik het dan ook niet te moeilijk gaan zoeken en heb ik gewoon het receptje gevolgd dat staat genoteerd op de folder die bij de siliconen pralinevorm wordt geleverd. (Op de folder staat wel zo'n receptje of 6)

    Nodig voor 24 stuks :
    - 50 gr suiker
    - 125 gr gemalen kokos
    - 50 gr chocolade
    - 125 gr mascarpone

    Werkwijze:

    Doe de chocolade in het microschenkkannetje en smelt deze in de microgolf op lage wattage gedurende 40 sec. Meng ondertussen de mascarpone met de suiker en de gemalen kokos. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng alles goed onder elkaar tot een mooi homogeen mengsel.
    Spoel de siliconen pralinevorm even af onder de koude waterkraan, niet afdrogen. Vul dan de vormpjes op met de bekomen pasta.
    Strijk de inhoud mooi glad aan de bovenkant en zet de vorm gedurende 2 uren in de koelkast.  Je zal zien dat de pralines er probleemloos uitvallen. 
    Persoonlijk vond ik ze heel lekker. Het had iets weg van bounty maar nog lekkerder. Ik was wel vergeten een fotootje te maken toen ik de pralines net uit de vorm had gehaald.  M.a.w. na traktatie aan enkele kollega's had ik er nog maar enkele over en daarvan heb ik dan maar een fotootje gemaakt.






    30-10-2011 om 22:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe kerstfolder aanbiedingen geldig van 24/10 t/m 31/12/2011
    Op onderstaande foto's kan u kennismaken met de nieuwe eindejaarsaanbiedingen van tupperware. Niet alleen aan de volwassen is gedacht maar ook de kinderen zullen tevreden zijn met de handige keukenhulpjes.









    26-10-2011 om 10:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pudding maken



    Sinds ik pudding heb leren maken in de microgolf wordt er hier geen enkele keer nog pudding op het fornuis gemaakt.  Om twee redenen.
    Op het vuur duurt het langer en omdat je vlugger kans hebt dat de bodem een beetje gaat aanzetten vooral bij chocoladepudding. Dit alles komt niet voor wanneer ik werk met de microgolfoven.
    In de microgolfoven duurt het welgeteld 7 min om een heerlijke vanille of chocoladepudding tevoorschijn te toveren.  Omdat veel mensen dit jammer genoeg nog altijd niet goed weten want dit hoor ik geregeld, vandaar dat ik dit nu toch nog eens graag wil meedelen.

    Nodig :

    -  l liter melk mag halfvolle of volle zijn naar eigen smaak
    - 65 gr vanillepuddingpoeder
    - 5 soeplepels suiker

    Werkwijze :

    Je neemt het microgolf schenkkannetje en vult het met 1 liter melk. Daarvan doe je nu een beetje melk (ong. 150 ml) in de shaker om de binding te kunnen maken. Hiervoor voeg je de 5 soeplepels suiker toe + de vanillepoeder. Goed schudden met de shaker zodat de vanillepoeder goed oplost.
    Het schenkkannetje met melk zet je in de microgolf op 800 watt gedurende 5 min. Na die tijd neem je het eruit en voeg al roerend de inhoud van de shaker toe. Goed mengen met de klopper. Zet het schenkkan nu nog 2 min. terug in de microgolf weer op 800 watt. Je zal direkt merken dat hij na die 2 min goed stevig geworden is. Indien die niet zo zou zijn dan roer je weer een keer en zet hem nog een minuut terug. Uitgieten in schaaltjes en klaar. Indien je chocoladepudding zou willen dan een reep chocolade mee smelten met de melk en verder dezelfde werkwijze hanteren.




    24-10-2011 om 09:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:micro schenkkan
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroganoffsaus
    Deze saus maak ik hier op geregelde tijdstippen. Kan worden opgediend bij varkensvlees, kip, vis of zoals wij gisteren hebben gedaan bij biefstuk en versgebakken frietjes.  Maar even smaakvol erbij zou zijn rijst of gekookte aardappelen.

    Nodig voor de saus :
    - 1 rode en 1 groene paprika ( op de foto zie je gele stukjes paparika omdat ik niet voldoende rode had )
    - 1 bakje champignons
    - 3 tomaten
    - 1 grote ui
    - 1 mespunt mosterd
    - 2 koffielepels tomatenconcentraat
    - beetje cognac
    - paprikapoeder, zout en peper
    - fijngehakte peterselie
    - 2 dl room
    - 1 kruidenblokje Knorr
    - beetje demi glace poeder (facultatief)
    - groene peperbolletjes (verkrijgbaar in potjes)

    Werkwijze:

    In de wok wat olijfolie verhitten, daarin de ajuin, paprikareepjes en de in schijfjes gesneden champignons aanbakken.  Na  enkele minuten, de tomaten in schijfjes gesneden toevoegen en meebakken.  De mosterd toevoegen + tomatenconcentraat. Kruiden met peper en zout en paprikapoeder. Bouillonblokje toevoegen. Enkele minuten laten sudderen. Room toevoegen. De verse groene peperbolletjes toevoegen. Eventueel wat demi glacepoeder ( optie), zelf vind ik dit wel lekkerder. Even laten inkoken zodat de saus wat indikt en afwerken met fijngehakte peterselie.      Bij overschot  van de saus, men kan deze gemakkelijk invriezen en nadien gewoon terug opwarmen.




    24-10-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:saus
    >> Reageer (0)
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasmolentje plus







    Geen receptje deze keer. Maar wat ik zeker onder de aandacht wil brengen is dat het kaasmolentje plus van tupperware niet alleen kan gebruikt worden voor het fijnmalen van kaas.  Ook het fijnmalen van wortelen gaat hier super goed mee. De smaak van de geraspte worteltjes is extra sappig en lekker.  En ook koekjes kunnen hier in een mum van tijd mee worden fijngemalen. Soms is dat handig wanneer men een bodem wil bekleden die moet worden gebruikt voor bv. een plattekaastaart of bij tiramisu.
    Eveneens kan men hier heel goed alle soorten noten mee fijnmalen. Enkele weken terug heb ik dit reeds aangehaald in mijn berichtje van de salsa di noci.  Die overigens dikswijls positief onthaald is. 




    20-10-2011 om 09:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash Hawai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Eergisteren dit lekkere gerecht klaargemaakt in de ronde ultra pro.  Heb het hier thuis geserveerd samen met puree en gebakken witloof.

    Nodig voor 4 personen :

    - 2 dubbel kipfilets
    - 2 grote ajuinen
    - peper, zout, currypoeder en een kipbouillonblokje
    - enkele druppels south mix culinaire oliën
    - enkele takjes peterselie
    - 200 gr abrikozen in blik
    - 100 ml room
    - 1 soeplepel maïzena

    Werkwijze :

    Kuis de ui en snij in de quick chef in stukjes maar niet te fijn.  Doe de ui in de ultra pro, verkruimel het kippenbouillonblokje en voeg er een geutje olijfolie aan toe  Roer, plaats met deksel in de microgolf gedurende 4 min. op 800 watt.Knip de kip met de schaar in kleine stukjes, voeg die dan toe aan de ui en plaats terug gedurende 6 min. op 800watt met gesloten deksel. Indien de kip dan nog niet moest gaar zijn plaats nog enkele min. terug.  Meng de room met de maïzena en voeg nu toe.
    Roer, snij de halve abrikoosjes in 4 en voeg ook toe.
    Doe de peterselie in de turbomax en snij heel fijn.  Voeg bij de rest en kruid af met peper, zout en currypoeder.
    Plaats alles nog 4 min terug in de microgolf zonder deksel nu tot het goed is;  Voeg dan pas de culinaire south mix toe.
    Serveer naar smaak met rijst of puree en werk indien gewenst af met geroosterde amandelschilfers. Zelf heb ik dat laatste achterwegen gelaten.

    20-10-2011 om 09:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownies
    Deze namiddag snel even een lekkernij gebakken nl. brownies met noten en chocolade in.  Een heerlijkheid .......
    Nodig :
    - 50 gr gehakte walnoten
    - 60 gr pure chocolade
    - 30 gr zelfrijzende bloem
    - 50 gr suiker
    - 1 ei
    - 60 gr zachte boter
    - 1 gr vanillepoeder  (verkrijgbaar in kleine zakjes)

    Werkwijze:

    De noten in de quickchef doen en fijnhakken.  De pure chocolade op de snijplank leggen en met het koksmes eveneens fijnhakken.
    In de tupperware 2 l maatbeker meng je de suiker, de bloem, het ei, de boter en de vanillepoeder tot een gladde massa met behulp van de siliconen spatel.  Doe er nadien de gehakte noten en de gehakte chocolade bij. En meng nogmaals  alles onder elkaar.
    Neem dan de mini tartelettevorm van tupperware, spoel hem eerst om met water en vul dan de 15 vormpjes met behulp van een soeplepel.
    Verwarm de oven voor op 195°C en zet de tartelettevorm 15 min hierin.

    Laat nadien afkoelen en probeer om ze niet allemaal ineens op te eten........;)

     






    17-10-2011 om 18:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide gehaktbal in de mini cocot van de ultra pro
    Onze kinderen zijn dol op een soort vleesbroodje met kruiden in.  Vroeger kocht in dit in de supermarkt kort bij huis maar die heeft dat produkt al een tijd niet meer in zijn gamma. Alleen Makro verkoopt dit produkt nog. Doordat we hier maar eens heel af en toe komen kwam ik vorige week op het idee bij het zien van onze nieuwe mini cocotjes hier maar eens zelf te experimenteren. En ik denk dat ik er in geslaagd ben. Het is heel eenvoudig en in een mum van tijd klaar.
    Nodig:

    250 gr hakt
    1 ei
    peper en zout
    paneermeel
    1/4 rode paprika en 1/4 groene paprika
    1/2 ajuin

    Werkwijze:

    Pel de ajuin en kuis de paprika. Doe de hoeveelheid zoals hierboven vernoemd in de quickchef en snij de stukken fijn maar ook niet te fijn.
    Ondertussen breng je het gehakt op smaak door toevoeging van peper en zout, ei en paneermeel.  Goed mengen en dan de groenten eronder mengen. Vorm een soort bol en leg hem in het ultra pro mini coocotje.  En zoals je wellicht al wist de ultra pro potten moeten nooit worden ingevet en kunnen gebruikt worden in de microgolfoven en in de oven maar nooit onder een grill.
    Ik heb deze keer gekozen om mijn vleesbroodje klaar te maken in de oven. Ik heb het dekseltje erop gedaan en ong. 30 min. in de oven gezet van 200 C° . De laatste 10 min had ik het dekseltje verwijderd zodat mijn vleesbroodje ook wat kon voorzien worden van een korstje.  Heb het nadien laten afkoelen in zijn eigen potje en in de ijskast verder bewaard.  Lang heeft het echter niet geduurd dat bewaren. Want de dag nadien was het helemaal op. De kinderen vonden het net zo lekker dan diegene die ik vroeger in de winkel kocht.
    Je kan de bereiding ook in de microgolf doen. Maar dan is 10 min op 700 watt voldoende.




    17-10-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags: ultra pro, mini ultra pro
    >> Reageer (0)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe promofolder is bekend van 24/10 t/m 26/11/2011
    Het 15 sterrengeschenk is de multiflex met doorsnede 18 cm.  Hij past juist in de microgourmet en is bijgevolg niet alleen geschikt om in te bakken maar ook om in te stomen. Vorige week werd er in een concessie een heerlijke christmas pudding in klaargemaakt. Kan even goed dienen om ijstaarten in te bereiden.
    Het 29 sterrengeschenk is een keuze uit 2 micro pops of de waardebon van 45 euro. Echt geweldig want dan kies je dadelijk wat je zelf graag wilt.
    Het 43 sterrengeschenk is de aardappeldoos met een inhoud van 5,5 l. Sluit de aardappelen af van alle licht en voorkomt scheutvormig en geeft geen geurtjes af.
    Het 55 sterrengeschenk is de ovale ultrapro in een mooie nieuwe kleur nl. paars. En voor diegene die hem nog niet kennen. De ultra pro kan gebruikt worden in zowel microgolfoven als ook in de oven.  Een heel veelzijdige pot die ik persoonlijk heel vaak gebruik. Men heeft hierin geen vetstoffen nodig wat alleen al een voordeel is bovenop de tijdwinst in de bereiding.





    13-10-2011 om 15:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linguini met kip, champignons en spinazie
    Vandaag dit overheerlijk pasta recept klaargemaakt in de ultrapro. Eigenlijk is het een recept van "Dagelijks kost" van Jeroen M. maar daar werd het klaargemaakt met kippenlevers. Gezien wij dat niet zo lusten heb ik het gewoon aangepast naar onze smaak en natuurlijk ook omgebogen naar een tupperwarerecept. D.w.z. niet klaargemaakt op het fornuis maar in de ultra pro in de microgolf.

    Recept

    Nodig :

    - 400 gr linguini
    - 400 gr kip
    - 250 gr champignons
    - 1 dikke ajuin
    - 200 gr verse spinazie
    - 2 dl room
    - 1 scheutje cognac
    - 1 teentje knoflook
    - 100 gr parmezaanse kaas
    - geutje olijfolie
    - pijnboompitten ong. 70 gram
    - peper en zout en een koffielepel tex mex kruiden, ook nog 5 druppels south mix en 8 druppels citroen van de culinaire oliën van tupperware

    Werkwijze :

    Kuis de ajuin, maak hem fijn met het koksmes of in de turbomax. Doe hem in de ultrapro met een geutje olijfolie.
    Bak de ui gedurende 2 min op 700 watt in de microgolf met gesloten deksel.
    Knip de kipfilets in stukjes met de schaar en doe ze bij de ajuin. Doe de tex mex kruiden erop, roer en plaats de kip 4 min. in de microgolf op 700 watt met gesloten deksel. 
    Voeg de champignons bij, roer en plaats de kip met champignons terug in de microgolf gedurende 4 min. op 700 watt met gesloten deksel.  Nijp een teentje knoflook fijn en voeg het bij de kip.
    Schenk een soeplepel maïzena onder de room en voeg bij de kip, roer goed en plaats het geheel 2 min. terug in de microgolf op 700 watt nu met open deksel om te kunnen binden.  Roer nog eens en plaats terug in de microgolf op 700 watt met open deksel.
    Voeg de cognac, peper en zout en de culinaire oliën als ook de parmezaanse kaas toe.
    Kook de linguini in de pastakoker en giet af.
    Rooster ondertussen de pijnboompitten.
    Doe de linguini onder de kip, voeg er de verse spinazie (in reepjes gesneden) aan toe en roer goed om.
    Serveer de pasta met kip, champignons en spinazie met de geroosterde pijnboompitten.






    07-10-2011 om 18:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    Tags:ultra pro, kip, pasta
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasseltse speculaaskoek (zachte)

    Met dit herfstig weer is er weer volop tijd om wat lekkers te maken in de keuken. Dit receptje heb ik al heel lang en het blijft hier de favoriet. Heel simpel, makkelijk en lekker. Meer moet dat niet zijn.  De koek kan gebakken worden op een met bakpapier beklede bakplaat en dan nadien in repen worden gesneden. Of je kan doen zoals ik en het in de mini muffinvorm bakken en dan bekom je mooie paddenstoeltjes want het is er toch de tijd voor !  Ook in de mini tartelettevorm doen ze het goed.

    Recept
    Nodig :

    - 250 gr solo + beetje zout
    - 500 g kandysuiker
    - 500 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 1 soeplepel kaneel

    Werkwijze :

    Solo laten smelten in schenkkan in de microgolfoven + zout.  Vervolgens in de mengkom de suiker + bloem+ eieren + kaneel goed mengen met grote lepel.  Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen.  Oven voorverwarmen en deeg uitgieten op de bakplaat of in de met water afgespoelde mini muffinvorm doen.  Bakken op 180° gedurende 20 min.   Nota : leg steeds bakpapier op de plaat. 
    Na afkoeling kan men de speculaaskoek in repen snijden naar wens en bewaren in luchtledige tupperwaredozen. Hierin blijft de koek heel lang vers en mals.

    Heerlijk bij een tas koffie.








    07-10-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosmuffins


    Deze taartjes kun je heel goed maken in de muffinvorm van Tupperware. Succes verzekerd en snel klaar.


    Nodig voor 7 stuks :

    - 2 eieren
    - 70 gr suiker
    - 1 eetlepel zelfrijzende bloem
    - 1 afgestreken eetlepel maizena
    - 90 gr geraspte kokos

    Hulpmiddelen

    Mengkom, weegschaal, roerlepel, muffinvorm en oven

    Werkwijze :

    Voeg de suiker en de eieren bij elkaar in een kom.  Maak er een mooie gele gladde massa van.  Voeg dan de bloem en de maizena toe.  Spatel er als laatste de kokos door.  Verwarm de oven voor op 175 °C.  Verdeel het mengsel gelijkmatig over de muffinvorm. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak ze daarin 35 min. op 175°C.

    De muffins smaken ook warm lekker.  De tupperware vorm is super gemakkelijk in gebruik, want deze moet niet worden ingevet, maar slecht even met koud water worden afgespoeld, het overtollige water eruit laten lopen, niet afdrogen en de vorm is klaar voor gebruik.






    06-10-2011 om 13:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs