Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-11-2011
Lekkere krokante koekjes gemaakt.
Ondanks dat we nieuwe uitsteekvormpjes in het gamma hebben bij Tupperware heb ik volgende koekjes gemaakt op de ouderwetse manier nl. opgerold en in schijfjes afgesneden. Ik ben momenteel op vakantie en had deze vormpjes niet bij maar heb wel een leuke stempel gevonden gisteren in Avignon waar ik al een tijdje naar op zoek was om de koekjes echt "home made" te maken.
Nodig :
- 125 gr suiker - 200 gr boter - 250 gr zelfrijzende bloem - 1 eierdooier - 1 lepel grove kristalsuiker
Werkwijze :
Alles mengen behalve de lepel grove kristalsuiker niet. Rolletje maken van het deeg en door de grove kristalsuiker rollen. Inpakken in plastiekfolie en een uurtje in de koelkast leggen om wat harder te worden. Nadien in schijfjes snijden van ong. 1/2 tot 1 cm. Op bakpapier leggen en bakken gedurende 15 min. op 200°C. Heerlijke brosse koekjes : de smaak is zoals sprits koekjes ongeveer maar nog lekkerder.