Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
11-08-2011
Normandische appeltaart
De afgelopen 2 maanden bijna geen tv gekeken vanwege andere bezigheden op één half uurtje na. En toevallig was dit het programma masterchef waar ik volgend recept zag klaarmaken. Omdat de taart er zo simpel en heerlijk uitzag ben ik de volgende dag even gaan surfen op het net, met als resultaat : een geslaagde taart.
Nodig :
1 vel bladerdeeg 3 appels 50 gr boter om het taartje te bestrijken 80 gr rietsuiker 1 losgeklopt ei
Frangipane
125 gr boter 125 gr amandelpoeder 125 gr suiker 25 gr bloem 2 eieren
Werkwijze :
Neem het bladerdeeg en strijk de randen in met een losgeklopt ei. Maak de frangipane door de amandelpoeder, suiker, bloem, boter en eieren te mengen tot een homogene massa. Schil de appels en snij ze in dunne gelijke schijfjes. De taartbodem nu insmeren met de frangipane, daarop de appelschijfjes leggen en insmeren met wat boter. Het taartje bakken in een voorverwarmde oven van 180° ong. 15 min. Overstrooien et rietsuiker en met een brander karameliseren of even onder de grill plaatsen.