Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-07-2011
Scampi in looksaus
Gisteren heel de dag goed doorgewerkt in een warme zon. Om 20 u 's avonds grote honger maar toch geen zin in alleen maar brood. Dacht eraan dat er nog scampi's in de diepvriezer zaten. Dan maar gauw een heerlijk hapje gemaakt en een klein half uurtje later lekker gegeten van de scampi's in look/roomsaus.
Nodig :
300 gr gekuiste en van het darmkanaal ontdane scampi's 1 brikje room van 200 ml van 30% wat tomatenketschup beetje tomatenpuree 1/2 rode en 1/2 groene paprika 1 klein stukje chilipeper 2 sjalotjes 2 wortelen 3 à 4 teentjes knoflook geut witte wijn 1 kruidenbouillonblokje peper, zout, currypoeder, paprikapoeder fijngehakte peterselie
werkwijze :
Wat olijfolie in de wok doen. De groenten fijnsnijden in de quickchef en in de olie roerbakken. De scampi toevoegen en even meebakken dan afblussen met wat witte wijn. Verder kruiden en kruidenbouillonblokje toevoegen.Geperste knoflook toevoegen. Room even laten meekoken, tomatenketschup toevoegen en beetje tomatenpuree, afwerken met fijngehakte peterselie. Serveren met vers frans stokbrood.