|
Wat nodig? 1 taartvorm van 24 cm of minder en/of ander formaat, 1 beslagkom, 'n garde, een spatel, een scherp kartelmes en een taartschaal Voor de opmaak een spuitzak en een spuitmondje van 1 M of 1 B Wilton. Gemakkelijk is om voor de bereiding een pak biscuitmix (deze met melk aanmaken) van Dr. Oetker in huis te halen, waarop u op de verpakking tevens de gebruiksaanwijzing leest. Diverse recepten zijn in elke Super verkrijgbaar. Een taart bakken we in een elektrische oven op 160 en in een heteluchtoven op 140 graden Celsius. Ingrediënten: 4 of 5 eieren, 125 gram suiker en 125 gram bloem en wat boter. Bereidingswijze: Doe in de kom de eieren en de suiker en sla deze tot er een dikke luchtige massa is verkregen, zeef de bloem boven op het mengsel en spatel deze er voorzichtig door. Om een wat meer luchtige massa te verkrijgen, zo u dit verkiest, dan raad ik u aan het beslag al roerend bloedwarm te maken. Vul de beboterde en bebloemde springvorm, prik wat gaatjes in het deeg om rijzen te voorkomen en zet de vorm in het midden van de oven en bak de bodem ongeveer 25 minuten of indien nodig iets langer. Om te kijken of ie gaar is, steek je een naald in de massa. Komt deze er schoon uit dan is de taartbodem klaar. Haal de taartband eraf aan laat het geheel op een rooster of op een doek, waar je een beetje suiker op strooit, afkoelen. Opmaken: Snij met een scherp kartelmes de bodem doormidden en houd daarbij de linkerhand zachtjes op de bovenkant zodat deze niet verschuift. We gaan nu wat slagroom stijfkloppen en gebruiken daarbij twee zakjes vanillesuiker en 2 zakjes klop fix. in de Super zijn ook diverse garnituursauzen en andere opmaakingrediënten te verkrijgen. Hebben we wat vulling (wat u verkiest) tussen de gescheiden delen van de taartbodem gelegd, dan leggen we de beide gedeelten weer op elkaar. De zijkanten smeren we met een pannenkoekmes met wat botercrème of slagroom mooi glad, roosteren in een koekenpan wat amandelschaafsel, laten dit afkoelen op een stuk dubbel-laags keukenpapier en doen hiermee de zijkant garneren. De bovenzijde van de taart insgelijks gladstrijken, dan in een spuitzak met spuitmondje mooie rozetjes erop spuiten. Wilt u er een echte paastaart van maken neem dan als spuitzakje een klein papieren zakje, waar je aan de onderkant een puntje afgeknipt hebt en schrijf op de taart iets liefs of gewoon "vrolijk Pasen" De taart kun je verder nog opsieren met paasfiguren, paaseitjes en eventueel wat gekonfijte vruchtjes of anderzijds. Laat uw fantasie de vrije loop en maak er iets van!
 Boven een aardbeientaart  Eenvoudige paastaarten 
|