Kokos-Koriander-Huhn: Dit gerecht gaan we vandaag als hoofdgerecht op tafel brengen. Hier in het klooster zijn we met 20 personen, en hebben we dus 5 keer de hoeveelheid ingrediënten nodig als voor een gezin dat uit 4 personen bestaat. Voor onze Duitse vrienden heb ik dit diner hier beneden afgebeeld staan in de Duitse taal. Wat hebben we nodig om deze maaltijd te bereiden? Op de eerste plaats 4 flinke drumsticks kip, zout, peper, 25 gram boter, zonnebloemolie, 2 uien, 1 eetlepel ketoembar (dit is gemalen koriander met de blaadjes erbij-zie inzet)-, 4 teentjes uitgeperste knoflook, 1 blikje kokosmelk, 1 stengel citroengras en 1 eetlepel sojasaus. Is de schotel klaar kun je deze het beste garneren met wat snippers korianderblaadjes of peterselie. Bereiding: De drumsticks goed inzouten en met peper bestrooien. Hierna doe je deze in een braadpan samen met de boter en olie en het geheel laat je aan alle kanten mooi goudbruin aanbraden. Hierna zet je het vlammetje wat lager en laat alles met gesloten deksel zo'n 20-25 minuten rustig pruttelen. Er tussendoor moet je de sticks wel regelmatig keren. Bij dit proces voeg je na 15 minuten de in stukjes gesneden uien en na 20 minuten de uitgeperste teentjes knoflook en de ketoembar toe. Na nog wat gepruttel doe je de kokosmelk erbij, voeg vervolgens de citroengrasstengel toe met desnoods een knoop om het geheel en laat het aroma hiervan, door nog 10 minuten het geheel te laten pruttelen, er flink doorheen trekken. Met de sojasaus erbij breng je vervolgens alles op smaak. Is alles klaar dan verwijder je de citroenstengel. Het geheel op schaal garneer je met wat blaadjes van de korianderplant of eventueel met wat snippers peterselie. Het gerecht kan ook in een oven gaar gebraden worden. Laat de sticks kort aanbraden, doe de kipsticks in een braadslede voeg hierna alle ingrediënten tegelijkertijd toe en laat alles hierna in een voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 45 minuten gaar smoren.


 Op bezoek bij de Surinaamse groenteboer 
|