Bereiden gaan we een heerlijke knoflooksoep voor 4 personen en hebben we de benodigde ingrediënten bij elkaar dan neemt de hele bereidingstijd slechts een klein halfuurtje in beslag. Wat moeten we in voorraad hebben om deze soep klaar te maken? Recept: 1 grote knoflook, 5 el. olijfolie, twee tomaten, halve el. tijm in poedervorm, 1 dl Medium Dry Sherry, driekwartliter vleesbouillon of groentebouillon, zout, vers gemalen peper, 4 sneetjes oud wittebrood en 50 g geraspte kaas. Bereiding: De inmiddels 8 tot 10 knoflookteentjes ga je ongeschild in een pannetje 8 minuten aanbraden zodat ze week zijn. Die twee tomaatjes snij je in kleine stukjes. De knoflookteentjes ga je nu met een lepel uit het pannetje halen, laat ze even afkoelen en druk ze met de ronde kant van een lepel een voor een weer in de olie, voeg hierna de stukjes tomaat toe en verhit deze massa gedurende twee minuten, vervolgens roer je de tijm en de sherry erdoorheen en voeg ook de bouillon toe. Hierna doe je het zout en de fijngemalen peper erbij. Het geheel laat je ongeveer 10 tot 12 minuten op een zacht pitje koken. De sneetjes wittebrood moet je even roosteren en diagonaal doormidden snijden, de schijfjes geroosterd brood verdeel je hierna in de vier klaargezette soepkommen waaroverheen je de geraspte kaas strooit.Met een soeplepel doe je hierna de bouillon verdelen en lekker heet dien je hierna de soep op.
 Speciaal voor mijn Duitse vrienden recept in Duitse taal 
|