|
Over erwtensoep heb ik al veel stukjes geschreven. Met het weekend krijgen we winters weer, dus tijd voor de erwtensoep. Tegenwoordig kun je in elke super een erwtensoeppakket bekomen, maar toch ga ik voor de vleesingrediënten liever even bij de slager langs, zeker als het gaat om een varkenspoot of oor die in de ouderwetse erwtensoep altijd gebruikt werd en nu door de huisvrouw of huisman die verknocht is aan grootmoederspot ook nog steeds. Voor erwtensoep gebruiken we gewone erwten en of spliterwten. Ouderwets is ook om die erwten een nachtje in het water te laten staan om te weken. Een heel goed recept voor erwtensoep is die Lentse 'boerenbruloferwtensoep', waarbij als ingrediënten gebruikt worden spliterwten, hamschijf, spekblokjes, mergpijpjes, bouillonblokje, knolselderij, winterpeen, aardappels, bladselderij, peterselie, rookworst en peper en zout. De recepten staan hier allemaal beneden en ook de benodigde ingrediënten om een lekker bordje eigengemaakte erwtensoep op tafel te brengen.





 

|