Ik heb er al veel stukken over geschreven, maar met dit warme weer wil ik u wijzen op enkele hele belangrijke factoren. Pas in de keuken de uiterste hygiëne toe bij de bereiding van alles wat u klaarmaakt. Speciaal wijs ik u op de verwerking van vlees, want het is gauwer bedorven dan u denkt. Belangrijk is om vlees goed gaar te koken en de ouderwetse braadpan is daarvoor nog het geschiktste. Kom je bij de slager of Super om inkopen te doen, let dan op de bewaring, hetzelfde ook bij vis. Doe uitsluitend verse aankopen en neem geen producten mee die er niet fris en verzorgd uitzien. Laat met dit weer geen bereide spijzen overstaan tot de volgende dag, want dat is zeker met deze hitte uit den boze! Goed barbecuen kun je alleen met een hele goede barbecue en de meeste mensen bezitten zo'n echte Amerikaanse Barbecue met alles erop en eraan niet en behelpen zich met een goedkoop apparaat waar vaak de spullen niet op gaar sudderen, hetzelfde geldt ook voor de magnetron. Op markten koop je in de regel kwaliteitsgroenten, fruit en andere producten, maar wel moet u erop letten of de visboer, de slager etc zijn producten wel voldoende gekoeld en netjes bewaart achter afgedekte vitrines e.d. Uiteindelijk loopt iedereen over zo'n markt en ondanks dat de producten er kersvers uitzien, kan men er toch ziek van worden als b.v. zo'n klant met een of andere besmetting onder de leden er met zijn loopneus boven staat of aan de kraam staat te hoesten. Zo'n broodje tartaar met ei...heerlijk om te eten, maar dan wel kersvers en niet anders! Gewaarschuwd wordt op radio of tv ook voor die plofkip, het zijn kippen die met duizenden gehouden worden in kleine ruimtes. Wereldwijd moest dit verboden zijn! Pluimvee en andere dieren die zo opgefokt zijn, worden vaak tegen allerlei ziektes ingespoten met entstoffen die bij het eten van dergelijke kippen ook ongewenst in uw lichaam terecht komen. Fonterra: Dit is een zuivelgigant uit Nieuw-Zeeland die exporteert naar vele landen, ook hier naar Nederland. Vermoed wordt dat er in sommige producten botulisme is ontstaan; dit is een gevaarlijke bacterie waarvan mensen een voedselvergiftiging kunnen oplopen. De fabrikant is bezig om alle voorraden uit de winkels te halen die dergelijke producten op hun schappen hebben staan. Je hoort de laatste tijd nogal heel veel over besmette waren en de grootste veroorzakers zijn de fabrieken die hun apparatuur niet goed schoonhouden of waar de opslag en het vervoer van hun producten veel te wensen overlaat. Keurmeesters die een dergelijke voedingsfabriek bezoeken moeten ook eens goed kijken naar de plekken waar mogelijk oude resten zich in het verwerkingssysteem ophopen en een beetje een techneut weet deze meteen te vinden en kan ter plekke de eis stellen deze productiemachine onmiddellijk te reinigen, zoniet de productie stop te zetten. Met bekeuringen spekken we wel een of andere pot, maar beschermen we niet de volksgezondheid en dat vereist nú juist alle aandacht!
 Babymelkpoeder en sportdranken van deze zuivelgigant ook besmet!  Alles wat u hier ziet is kersvers, maar deze producten vereisen wel veel aandacht en belangrijk is hun bewaring en presentatie! 

|