|
Vandaag gaan we voor 4 personen een zuurkoolschotel Moine Everard bereiden en wat voor ingrediënten gebruiken we daarbij? Het recept is: 4 ons gehakt, 1 pond zuurkool, 2 grote uien, 3 bananen, 1 kg aardappelen, klein blikje met schijfjes of stukjes ananas, 1 wijnglas vol vermouth, verder wat peper, paprikapoeder en om het geheel pittig te maken wat sambal-badjak aroma of Chilisaus. We gaan over tot de bereiding: Maak van de aardappelen een luchtige puree. Braad het gehakt rul en maak het op smaak af met peper, zout en aroma (van sambal). Stoof de zuurkool in de vermouth met wat ananassap en peper plm 15 minuten en roer er op het laatst de stukjes ananas door. Snijd de uien in ringen en fruit ze bruin! Die drie bananen ondoe je van schil en snijdt ze in plakken en in wat roomboter bak je die pisangplakjes lekker bruin! Leg in een beboterde vuurvaste schaal: eerst het gerulde gehakt, dan de ringen ui,vervolgens de zuurkool en daarop de plakken banaan. Als laatste schep je er de puree overheen. Schotel afmaken met paneermeel en wat klontjes roomboter, schuif de schotel in de voorverwarmde oven en houdt stand 4 aan., Na een kwartiertje kan de schotel uit de oven en is klaar. Ik zou zo zeggen beste mensen: ,,Eet er smakelijk van"!
|