|
Gisteren waren het de mosselen, vandaag halen we we blikjes krab en gaan als tussendoortje een heerlijke krabsalde bereiden en hoe doen we dat? U haalt de stukjes krab uit blik goed uit elkaar, neemt de kraakbeentjes weg en snijdt het vlees zo nodig klein. U voegt hieraan toe dunne reepjes knolselderij, die u enkele minuten in kokend water heb gelegd, verder voegt u toe enkele fijngehakte walnoten, wat aan dunne plakjes gesneden gevulde olijven, geraspte ui en dunne reepjes rode paprika. Dit laat u een uurtje op een koele plaats marineren in 2 delen olie op een deel citroensap. Dan goed uit laten lekken. Hierbij voegt u toe mayonaise die luchtig geroerd en vermengd dient te worden met room en pikant gemaakt met cayennepeper, worcestersaus en enkele druppels cognac. Die krabsalade is echt iets apart en als tussendoortje op een feestje of bijeenkomst zonder meer aanbevelenswaardig. In is tegenwoordig ook een broodje krabsalade, waarbij wat verse blaadjes sla, krabmeat, wat stukjes abrikoos en ananas de hoofdvulling vormen. U kunt ook andere ingrediënten gebruiken zoals bv. plakjes komkommer, tomaat en vele andere vruchten. U moet het uitproberen en heeft u een horecabedrijf: ,,Experimenteeer wat op uw eigen manier, houd echter een ding in de gaten en dat is: Gebruik uitsluitend vers goed en u komt er vanzelf wel achter wat uw bezoekers prefereren en dat recept houdt u aan"! Mogelijk is ook om alles wat grof fijn te 'malen' om een eigen gemaakte krabsalade smeerbaar te maken voor op een toastje en met een echte oude klare erbij smaakt dit alles voortreffelijk en ook hier weer krijg je ongeveer dezelfde vitaminen en calorieën binnen als bij onze mosselenschotel van de vorige keer. En beste bezoekers van mijn site, laat je door niemand wijs maken dat uw gezondheid in gevaar gebracht wordt door een paar wijntjes of borreltjes. Zoals met alle eet-en drinkwaren het geval: ,,Alles met mate is nooit teveel"!
Er was vandaag ook nog nieuws uit de oudheid. Zoals u weet was Filippus een van de twaalf apostelen. Hij was werkzaam in Griekenland, Syrië en een landsdeel dat al eeuwen toebehoort aan Turkije, namelijk Frygië. In Hierapolia, vlak in de buurt van de Turkse stad Pamukkale heeft men zijn graf gevonden. Filippus is als martelaar voor zijn geloof gestorven en onderging volgens de geschriften de kruisdood, ofschoon er in overleveringen ook gesproken wordt dat hij onthoofd is. We zullen binnenkort mogelijk hierover nog nadere inlichtingen krijgen. Ik zal mijn lezers hiervan op de hoogte houden.
|