|
Het is helemaal geen zomers weer; zo is het enorm benauwd, even later regent het en op een gegeven moment kun je de overjas wel uit de mottenzak halen. Toch gaan we er vandaag een fijne dag van maken en serveren vanavond een mosselenschotel. Gehaald hebben we 2 kilo mosselen en daarbij hebben we verder nodig een halve dl olijfolie, peterselie, bieslook, enkele champignons en eventueel wat truffels, 1 teentje knoflook, 1 dl witte wijn, 1 eetlepel bouillon, citroensap, peper en nootmuskaat. Hoe gaan we aan de slag? Laat de mosselen opengaan in een droge pan met even flink het vlammetje eronder. Neem van elke mossel één schelp weg. Giet in een pan de olie, met peterselie, bieslook, champignons (truffels), knoflook, alles zeer fijngehakt. Voeg er de witte wijn bij, de bouillon en enkele lepels van het vocht dat de mosselen hebben losgelaten, Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat alles even zachtjes inkoken. Leg de mosselen op een schaal, giet de saus erover en besprenkel het gerecht met wat citroensap, peper en nootmuscaat. Een passend wijntje hierbij is de cassis, een witte wijn uit de streek rondom Marseille. U kunt ook volstaan met muscadet, mâcon blanc. Mosselen zijn erg voedzaam en bevatten een hoog gehalte aan calcium, verder zijn er alle mineralen en vitamines in aanwezig die de mens nodig heeft en vermeld zij tenslotte dat er in mosselen geen suikers huizen. Deze mosselenschotel is bereid voor 4 personen en als voorafje kunt u desnoods een vissoepje nemen en hierbij zou ik het echt laten. Eet smakelijk! Wilt u alles over mosselen weten, ga dan naar het speciale web daarover en zoek op Google onder de noemer chez Leon en vind de link die u ernaartoe brengt!
|