Afgesproken was dat we met Valentijnsdag Mexicaans zouden gaan eten, maar gisterenavond arriveerden 2 Wallonische nonnekens in ons klooster, soeur Albertha & Theresia. Zij zijn beiden hoogbejaard en ver in de negentig. Ze komen als vertegenwoordigsters van het internationale bedevaartsoord Banneux en bespreken met ons de komende bedevaarten. Gekozen als menu hebben ze Cuisses De Grenouilles à La crème. Voor onze communiteit hebben ze meegebracht 40 paar verse kikkerbilletjes. Het zijn een paar echte natuurmensen die daar in de bosrijke omgeving van de Ardennen bekend zijn met wild, gevogelte en dies wat meer. Je zou zo zeggen, maar in een klooster eten ze toch geen kikkerbilletjes! Amai, mijn lieve lezers: ,,Belgen eten toch ook waterkonijn"? Om met Valentijnsdag de gewone huisvrouw hiervan te laten genieten heb ik als Valententijns klooster surprise alle Supers in Nederland & België laten bevoorraden met deze 'gruwelijke heerlijkheden' uit de Franse keuken en een recept voor 4 personen afgedrukt. We gaan de kikkerbilletjes klaarmaken: We bestrooien ze met zout en peper en gaan ze in roomboter bakken, samen met een fijngehakte ui en een sjalotje. Giet de wijn erover en laat ze afgedekt, in enkele minuten gaar smoren. Neem ze uit het vocht en voeg de room erbij. Alles goed warm laten worden! Klop de eierdooiers los, voeg er wat van de warme room bij en voeg dan heel geleidelijk en van het vuur af dit mengsel bij de rest van de room. Bak vier sneetjes brood uit in boter en leg er een dikke laag gehakte peterselie op, daarop telkens 2 paar kikkerbilletjes en giet de roomsaus erover. Als wijn adviseer ik u te gebruiken Riesling d'Alsace of een pittige Muscatel. De bedoeling is niet dat u de rest van de wijn in zijn geheel opdrinkt, maar om lekker in Valentijns armen weg te dommelen is het niet verboden. Als Aal in Korea aten we bijna dagelijks dit lekkernij en buiten alles is het ook nog eens een kerngezond eten. Met een bordje gekookte rijst erbij en een appeltje na, maak je er een heel diner van en zit je echt vol!




|