Mijn vorige kerstdiner was bijna ook geschikt voor mensen met een wat zwakke maag, maar dit diner gaat daarvan niet uit. We beginnen met een Hors D' oeuvres en de meeste huisvrouwen en huismannen halen het grondproduct bij de super en maken de schotel verder zelf op door ze in een mooie vorm op een schaal te doen en te garneren met wat blaadjes sla, eieren, stukjes roggebrood, asperges, uitjes. augurkjes opgerolde stukjes ham etc. Gaan we zo'n schotel zelf maken dan raad ik u aan om door de eigen grond van gekookte aardappelen etc wat bouillon te doen om het geheel smeuïg te maken en er veel stukjes soepvlees doorheen te werken, U kunt het met een mixer net zo fijn maken als u verkiest.
Ons tweede gerecht is een kop Heldere Bouillon en zo ge wilt, kunt u ook kiezen voor een Heldere Bouillonsoep met figuurvermiceelli of Engelenhaar en als u naar mijn kerstmenu van 16 december kijkt vindt u een speciale soepbereidingslink.
Het derde gerecht is een heerlijke Varkensrollade die u vooraf bij uw slager besteld heeft en nog even aan moet braden. Als vierde gerecht heb ik staan Spruitjes en ditmaal doen we er wat kaas bij en brengen we ze met wat zwarte peper bestrooid op tafel. In een stukje voor een maand terug heb ik uitgebreid alles over spruitjes verteld en een groot keukengeheim verklapt hoe je ze echt lekker klaar kunt maken.
Hier beneden ziet u wat geschoonde worteltjes op een schaal staan. Deze moet u voordat u ze op tafel brengt 35 minuten in de oven laten garen!
Tegenwoordig worden er veel schotels klaargemaakt met Gekookte Aardappelen met een knoflooksaus. U kunt ze ook gewoon serveren, maar bekennen moet ik dat knoflook een goede reinigende werking op diverse organen heeft en ook een gunstige werking heeft op de bloedsomloop.
Als nagerecht heb ik staan een Schuimige Citroenpudding en hiervoor heb je nodig 5 eierdooiers, je perst 5 citroenen uit, in de beslagkom doe je een kwartlitertje melk, tevens een kwartlitertje room, 1 onsje suiker en toevoegen doe je verder een vanillestokje. Dit alles klop je op tot een schuimige massa die je dan nadien in een bakje of puddingvorm doet.
We zitten tegenwoordig in een multiculturele samenleving en ik kan me voorstellen dat deze mensen liever te doen hebben met bvb de Spaanse Keuken en als je met linkermuis klikt op http://www.recepten.net/spaans.html dan komt u mogelijk op de site van uw keuze! Teruggaan naar mijn site doet u door met linkermuisknop te klikken op pijl linksboven!
http://www.receptenbazaar.nl/recepten/category/marokkaanse-keuken/ voert u naar de fijne Marokkaanse keuken en houdt u van Turkse gerechten ga dan naar: http://www.tapu.nl/kk_1400000.html
Ik wens mijn lezers veel succes bij de bereiding van het Kerstmenu en beste mensen, schrijf op een briefje alvast op wat u bij de slager, groenteboer, bakker of super allemaal moet halen voor de samenstelling van dit diner. Ook bij dit diner hoort een witte of rode wijn en linksboven bij de aanvang van dit geschreven stukje staat de wijnsoort die bij dit menuutje hoort!






|