Deze zalmterrine heb ik als voorgerecht geserveerd afgelopen vrijdag voor mijn vrienden. Makkelijk te maken in de ultra pro terrinevorm van Tupperware.
Nodig :
- 500 gr verse zalm
- 200 gr gerookte zalm
- 3 eieren
- 250 ml room
- peper en zout
- 2 soeplepels gehakte peterselie (turbochef)
Werkwijze :
Doe alles behalve de gerookte zalm in een keukenrobot en mix fijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C
Neem de ultra pro terrinevorm en giet de helft van het mengsel erin. Doe hierop een laagje gerookte zalm en giet de rest van het mengsel erop en dek weer af met een laagje gerookte zalm. Doe het deksel op de terrinepot en zet in een met warm water gevulde ovenschaal in de oven.
Bak de terrine ong. 45 minuten en doe dan het deksel eraf en bak nog 5 minuten verder.
Laat dan de terrine afkoelen en zet hem weg in de koelkast tot juist voor het serveren. Snij met het broodmes schijven van ong. 1 tot 1.5 cm van de terrine en serveer op een mooi bordje met een coulis van peterselie. Deze maak je door peterselie even te koken samen met een koffielepel bicarbonaatzout en dan het water ervan afgieten en kort mixen samen met wat olijfolie.
Als garnituur had ik gekozen voor luzernescheuten, kerstomaatjes, rodekoolscheutjes en een mix van jonge slablaadjes





|