Af en toe mag je je zelf wel eens verwennen met dit lekkere dessert vind ik zelf. Helemaal niet moeilijk om te maken als je onderstaand receptje goed volgt.
Melk + room aan de kook brengen samen met een overlangs doorgesneden vanillestokje. Ondertussen de eierdooiers + suiker goed kloppen zodat het mengsel bijna wit ziet. Zelf laat ik dit doen door mijn Kenwood maar met een handmixer met kloppers gaat dit ook wel. Het gekookte melk-room mengsel al roerend op het eierdooiermengsel gieten en goed blijven roeren. In schaaltjes gieten en deze in de ovenschaal plaatsen. Pas als de ovenschaal in de oven is gezet de bodem van de ovenschaal voorzien van lauw water. Ik doe dit steeds met mijn plantengietertje. De schaaltjes staan dus nu in een badje. Bakken tussen de 30 à 40 min. op 160° C. Na die tijd de schaaltjes uit de oven halen en het is normaal als de crème nog een beetje beweegt als het ware. Het is pas bij afkoelen dat de crème nog meer zijn vaste vorm gaat aannemen.
Wanneer de crème helemaal is afgekoeld kan je net voor het opdienen er een beetje rietsuiker overstrooien en met de keukenbrander er een mooi krakend laagje suiker opbranden. Nooit lang op voorhand doen.