Dat ze lekker is moet ik zeker niet vertellen !
Nodig voor de bodem :
- 200 gr speculoos
- 75 gr boter
- 1 pakje boudoirs
- een scheutje amaretto
Voor de vulling :
- 6 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 125 gr suiker
- 500 gr mascarpone
- 1 kopje sterke koffie
- een beetje ongezoete cacaopoeder
Werkwijze :
Week de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water.
Doe de boter in het schenkkannetje en zet even in de microgolf om ze te laten smelten. (1 minuut op 680 W)
Hak de koekjes fijn in de turbomax of doe ze door het kaasmolentje en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm met een bakpapiertje en doe hierop de koekjes-boter mengeling. Druk aan met behulp van een soeplepel.
Warm de tas koffie op in een tweede schenkkannetje en voeg er naar smaak een geut amaretto aan toe. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de koffie. Doe de room in de speedychef samen met de suiker en klop stijf. Voeg dan de mascarpone toe en meng zeer goed met de klopper verder of breng het over in de alles in één kan. Je mag zeker geen klontertjes meer zien. Schenk de afgekoelde koffie met gelatine nu ook bij het mascarponemengsel en blijf nog even mengen.
De boudoirs daar snij je een stukje af zodat ze rechtop aan de rand van de springvorm staan met de gesuikerde kant naar buiten. Eventueel kan je de onderste randen even in de amaretto doppen.
De mascarponevulling kan nu op de koekjesbodem worden gegoten. Ik heb hiervoor twee derde vulling erop gegoten, dan wat boudoirs erop gelegd en dan de overige vulling verder aangevuld. Ik heb hier een vorm van 20 cm doorsnede goed mee kunnen vullen en had nog overschot voor 1 glas.
De taart in de koelkast zetten voor ong. 3 uren.
Juist voor het opdienen nog wat ongezoete cacaopoeder erover zeven en eventueel decoreren met chocolade koffieboontjes....
Laat het weekend maar starten nu !
Smakelijk








|