Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    01-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuutdeeg voor snelle taart op Tupperware wijze !
    Vanmiddag kreeg ik fijn bezoek van mijn Franse (Belgische ;-)buurvrouw ) en hiervoor wou ik graag een stukje gebak op tafel toveren ;-)  Waarom gebruik ik dit woord omdat het deeg als het ware van bijna niks .....iets wordt......En de vulling van de taart bepaal je gewoon zelf !

    De benodigdheden heeft iedereen gewoon in zijn kast staan....kwestie van  het  bij elkaar te schudden in een Tupperware mengkom en de magie voltrekt zich tot een elastisch deeg klaar om te worden belegd met fruit of pudding naar keuze. 

    Ik koos vandaag voor een vulling van perzikcompote en daarboven schijfjes appel. Vermits mijn bezoek niets mag eten wat afkomstig is van een koe...dus geen melk of boter.....werd het geen pudding of frangipanne als vulling. Ik had nog wel 6 verrimpelde perziken liggen en toen kwam ik op het idee om er een snelle compote mee te bereiden.

    Nodig voor de taart :

    - 250 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 koffielepel zout
    - 100 ml olie ( ik nam zonnebloemolie) kan je ook vervangen door gesmolten boter eventueel
    - 100 ml warm water

    Voor de vulling :

    - 6 perziken
    - 3 appels

    Werkwijze :

    Doe allen ingrediënten in een Tupperware mengkom. Sluit deze af en schud 5 keer horizontaal en 5 keer verticaal en je deeg is hupla al klaar ! Magisch toch.......

    Nota: Voor een gesuikerde versie van de taart voeg je gewoon 50 gr suiker toe.

    Het deeg in de siliconen Tupperware taartvorm doen en dan de perzikencompote (of appelcompote) erover strijken en beleggen met schijfjes appels. Eventueel nog wat grove suiker erover strooien en afbakken gedurende een half uurtje in een voorverwarmde oven van 200°

    Voor de perziken compote te bereiden doe je de perziken in stukjes in de schenkkan zonder schil of pit. Zet 5 minuten op 800 watt, roer door en voeg wat suiker naar eigen smaak toe en zet terug 5 minuten op 800 watt in de microgolf. Roer weer door en eventueel mixen voor het geheel fijner te maken.

    Kan het eenvoudiger !

    Mijn bezoek vond ze zo heerlijk dat ze niet kon wachten om het recept van de blog over te nemen en het al onmiddellijk noteerde in haar schriftje ;-)   Zegt dat genoeg..........


















    01-09-2014 om 17:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Tupperware taartvorm, Tupperware mengkom
    >> Reageer (1)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bountytaart
    Een aanrader die ik graag met jullie wil delen.....hier kan je echt mee uitpakken zo lekker...maar zeker niet teveel ineens van eten ;-) klein stukjes maar.....

    Nodig voor de bodem :

    - 150 gr bloem
    - 110 gr cassonadesuiker
    - 30 gr geraspte cocos
    - 130 gr boter

    Nodig voor de Bounty :

    - 200 gr geraspte cocos
    - 390 gr gecondenseerde gesuikerde melk ( is juist 1 blikje)

    Voor de bovenlaag :

    - 200 gr zwarte chocolade

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180 °C.

    Bloem, suiker en cocos mengen. Boter even in de microgolf smelten en bij de rest voegen. Het deeg goed mengen en uitdrukken in een rechthoekige vorm die ik vooraf had voorzien van bakpapier. Dit deeg nu 25 minuten laten bakken op 180°C. Ondertussen kan je de Bounty maken door de geconcentreerde melk te mengen met de gemalen cocos. 
    Wanneer de onderlaag gebakken en afgekoeld is dan het bountybeslagje erover strijken met behulp van een spatel. 
    Helemaal bovenop doe je de gesmolten chocolade.

    Zet het dan in de koelkast voor ongeveer 2 tot 3 uurtjes zodat het stijf kan worden.

    Mooi in gelijkmatige stukjes verdelen en er je huisgenoten of vrienden mee verleiden ;-)

    Smakelijk !
















    31-08-2014 om 17:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met pasta
    Een heerlijke snack, eens wat anders en een beetje speciaal dan is dit recept voor jouw gemaakt ;-) in de Tupcakevorm van Tupperware gemaakt !

    Nodig :

    - 125 gr elleboogjes (op de foto staat coquilletes want heb het in Frankrijk gekocht)
    - 2 eieren
    - 30 gr gruyère geraspt
    - 125 ml melk
    - 100 gr hesp
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Pasta koken volgens de minuten op de verpakking. In een mengkom de eieren, melk, kaas mengen en er dan de hesp aan toevoegen. Afkruiden met peper en zout en de uitgelekte pasta toevoegen. Verdelen over de 6 vormpjes van de Tupcakevorm en 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Ontvormen en opdienen met een slaatje.

    Eventueel nog een sausje bij opdienen van 200 ml room gemengd met 50 ml ketshup dat 3 minuten is verwarmd op 750 Watt in de microgolf.














    31-08-2014 om 13:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:Tupcake siliconenvorm, spatel
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met cola en uiensoep uit een pakje !
    Een verrassende ontdekking ! En om te herhalen. Heel gemakkelijk te maken in de ovale ultra pro en geen omkijken naar.

    Nodig : 

    - 1 kip
    - 1 zakje gedroogde uiensoep
    - 1 blikje van 33 cl coca cola

    - de ovale ultra pro van 2 l

    Werkwijze:

    Versnij de kip zoals gewoonlijk en leg ze in de ultra pro. Strooi er het zakje gedroogde uiensoep overheen. En giet er de cola overheen. Zet de ultra pro zonder deksel in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 50 minuten.

    En de bereiding is klaar.  Heel lekker ! Zeker uitproberen










    24-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    22-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini pop tartelette met vijgenconfituur
    Wat doe je op een regenachtige namiddag ? Bakken natuurlijk ;-)) met weer een nieuw receptje waarvan je graag weet hoe het gaat smaken als het uit de oven komt....en ik kan je zeggen....om duimen en vingers af te likken !

    Nodig voor 6 tartelettes zoals op de foto :

    - 125 gr bloem
    - 100 gr boter
    - 1/2 soeplepel suiker
    - 1/2 koffielepel zout
    - 1 eigeel
    - 2 soeplepels melk
    - confituur

    Voor de dorure (instrijken bovenkant-
    - 1 eigeel + 2 soeplepels melk

    Werkwijze :

    De bloem mengen met het zout en de suiker. De boter in stukjes toevoegen en dan pas het eigeel en de melk. Alles goed mengen tot 1 homogene bol. Verpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen om op te stijven. 
    Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen met de deegroller tot je een dun uitgerold geheel krijgt van een halve cm. Met een mes snij je rechthoekige lapjes uit en bestrijkt er de helft van met confituur naar keuze (ik nam huisgemaakte vijgenconfituur). Doe het flapje in de helft dicht en druk de zijkanten aan met een vork om het goed af te sluiten. Geef enkele inkepingen met een schaar aan de bovenkant zodat de stoom bij het bakken kan ontsnappen. Doreer de bovenkant van het gebak met een mengsel van 1 eigeel samen met 2 soeplepels melk. 
    Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

    Nota: in Amerika zouden deze koeken als ontbijt worden gegeten. Maar bij mij smaken ze heerlijk als 4 uurtje !


















    22-08-2014 om 19:38 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    21-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magische taart met chocolade
    Wat is er magisch aan ? Slechts 1 deeg en het wonder gebeurd in de oven . Je gebak gaat zich in 3 lagen vormen...waarna je een super heerlijke flantaart bekomt.
    Ik had hem al eens ooit op mijn blogje gezet maar in vanillesmaak...vandaag heb ik dus gekozen voor de chocoladeversie ! Uw huisgenoten zullen vlug vragen wanneer je ze opnieuw gaat maken....daar ben ik zeker van ! Je kan de smaak eigenlijk gewoon zelf aanpassen zoals met cocos, citroen, praliné...enz....hier in Frankrijk noemt men ze Gateau Magique !

    Nodig :

    - 4 eieren
    - 150 gr suiker
    - 125 gr boter
    - 1 soeplepel water
    - 75 gr bloem
    - 1 mespunt zout
    - 500 ml lauwe melk
    - 45 gr cacaopoeder (geen nesquick maar pure cacao, of kan vervangen worden door 80 gr pure chocolade)

    Werkwijze :

    De eigelen samen met de suiker en het water mixen tot dat het volume zich heeft verdubbeld. Smelt ondertussen de boter in de micro schenkkan gedurende ong. 2 minuten op 480 Watt.  Zeef de bloem samen met de cacaopoeder. En doe er alles in deze beschreven volgorde bij. Voeg er ook de lauwe melk aan toe. En doe de eiwitten tenslotte in de speedychef en mix ze stijf samen met een snufje zout. Spatel met behulp van de siliconen spatel deze ook onder het mengsel.
    Beboter en bebloem een taartvorm of rechthoekige schotel en kieper de inhoud daarin.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 160 ° gedurende 50 minuten. Laat de schotel afkoelen in de koelkast gedurende tenminste 2 uren.

    Snij dan in mooie porties en werk af met een stukje fruit of toefje slagroom naar keuze.

    Zo simpel voor zo'n hemelse flan !

    Nota : wil je de magische vanilleflan nog eens bekijken die vind je op datum van 5/4/2013 of bij zoeken magische taart ingeven.



















    21-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, mengkom, spatel, magische chocoladetaart
    >> Reageer (0)
    20-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelbrochetjes met kruiden
    Een gezond aperitiefhapje en een beetje apart met deze gele en paarse wortelen !

    Nodig :

    - 1 gele wortel
    - 1 paarse wortel
    - peterselie
    - 1 soeplepel olijfolie
    - komijnpoeder
    - komijngraantjes
    - sap van een halve citroen
    - beetje fijngemaakte koriander

    Werkwijze:

    Schil de wortelen en schaaf ze in lange lamellen met behulp van de mandoline. Doe ze in de micro gourmet en stoom ze in 12 minuten gaar. Maak een marinade van de fijngehakte kruiden samen met de olijfolie en citroensap. Leg de lamellen hier een uurtje in om te marineren en om de smaken goed te laten opnemen. Prik dan van elk kleur 1 lamel van de wortel op een middellang stokje. En serveer op een bordje, overgiet met de rest van de marinade.

    Beetje apart maar heel lekker en kleurrijk !




    20-08-2014 om 20:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    18-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ail Confit = gekonfijte look
    Een heerlijk en gezond aperitiefhapje....lijkt wat op zilveruitjes. Vooral hier in het zuiden een veel voorkomend hapje bij een glaasje wijn ;-)
    Op de markt vragen ze er hier 24.95 € per kilo. Dat maak je dan toch gewoon zelf zeker !

    Nodig :

    - 300 gr knoflookteentjes
    - 1 glas witte wijn
    - 1 glas witte wijnazijn
    - 1 koffielepel zout
    - kruiden zoals thym, peterselie, basilicum, bonenkruid, rozemarijn

    Werkwijze :

    Pel de teentjes knoflook en weeg af tot dat je 300 gr bekomt. Ondertussen zet je de vloeistoffen samen met de kruiden en het zout in een pannetje op het vuur en breng het aan de kook. Van zodra het kookt voeg je de teentjes knoflook toe en laat het 10 minuten koken. 
    Dan doe je het in een schoon gemaakt confituurpotje en overgiet het met de kokende bouillon. Sluit af en zet het op zijn kop tot dat het is afgekoeld.
    De inhoud kan je pas de dag nadien degusteren en kan tot 3 maanden later worden gebruikt. Zo lang zal dat hier niet duren geloof ik want we zijn er allen gek van.










    18-08-2014 om 13:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs