Een aanrader die ik graag met jullie wil delen.....hier kan je echt mee uitpakken zo lekker...maar zeker niet teveel ineens van eten ;-) klein stukjes maar.....
Nodig voor de bodem :
- 150 gr bloem
- 110 gr cassonadesuiker
- 30 gr geraspte cocos
- 130 gr boter
Nodig voor de Bounty :
- 200 gr geraspte cocos
- 390 gr gecondenseerde gesuikerde melk ( is juist 1 blikje)
Voor de bovenlaag :
- 200 gr zwarte chocolade
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Bloem, suiker en cocos mengen. Boter even in de microgolf smelten en bij de rest voegen. Het deeg goed mengen en uitdrukken in een rechthoekige vorm die ik vooraf had voorzien van bakpapier. Dit deeg nu 25 minuten laten bakken op 180°C. Ondertussen kan je de Bounty maken door de geconcentreerde melk te mengen met de gemalen cocos.
Wanneer de onderlaag gebakken en afgekoeld is dan het bountybeslagje erover strijken met behulp van een spatel.
Helemaal bovenop doe je de gesmolten chocolade.
Zet het dan in de koelkast voor ongeveer 2 tot 3 uurtjes zodat het stijf kan worden.
Mooi in gelijkmatige stukjes verdelen en er je huisgenoten of vrienden mee verleiden ;-)
Smakelijk !







|