Op zoek naar wat variatie in je cake, dan kan ik u volgend recept zeker en vast aanbevelen. Heerlijk sappige cake met een frisse nasmaak.
Wat heb je nodig :
- 225 gr boter
- 225 gr suiker
- 4 eieren
- 50 gr bloem
- 180 gr gemalen amandelen
- 1 kleine theelepel amandelessence
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van een halve sinaasappel
- 2 eetlepels oranjebloesemwater
- Flowervorm van Tupperware
Werkwijze :
De boter samen met de suiker goed mixen. Daarna ei per ei toevoegen en verder mixen. Tenslotte de rest toevoegen en mengen tot een homogeen deeg. De flowervorm goed omspoelen en uitkloppen maar niet afdrogen. Giet het deeg in de siliconen vorm nu en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten. Laat de cake nog even rusten alvorens hem uit zijn vorm om te draaien op een taartrooster.
Wanneer hij koud is kan u hem eventueel nog bestrooien met bloemsuiker.
Bewaren in de ronde recto verso van Tupperware.




|