Vandaag was de echtgenoot jarig...hiervoor heb ik speciaal dit eetbare boeket gemaakt !
Heel makkelijk te maken met behulp van de siliconen tupcakevorm.
Nodig :
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 40 gr platte kaas
- enkele druppels vanille essence
Werkwijze :
Kneed de boter mals en voeg de suiker toe en mix verder. Voeg de eieren één na één toe en mix verder. Voeg het vanille essence toe en de platte kaas. Schep als laatste de zelfrijzende bloem erbij en meng goed onder elkaar.
Neem de tupcakevorm en met behulp van 2 soeplepels vul je deze met het beslag. Met de de overschot van het deeg kan je er nog in de muffinvorm doen. Verwarm de oven voor op 160 °C en bak in 35 minuten de cakejes af.
Nota : Normaal doe ik nooit papieren cupcakevormpjes in mijn siliconen bakvorm maar deze keer wel omdat het mooier oogt voor het bloemenboeket.
Voor de meringueboterroom : typ bij zoekfunctie op mijn blogje dit in en dan zie je de werkwijze ervan.
Spuit met een spuitmond van wilton N° 190 toefjes meringueboterroom op de cupcakes....Begin met spuiten van het middelpunt naar buiten in het rond zonder te aarzelen.
Neem een vaas, bekleed ze met groen papier. Neem satéprikker en prik hiermee in de onderkant van de cupcake en schik uiteindelijk de 'bloemen' in de vaas.
Voor 1 keer kan je dus ook eens bloemen geven aan een man ;-)) ze zijn tenslotte eetbaar !




|