Heerlijk aperitieven in het gezelschap van een lekker hapje. Dan is deze tomatentaar zeker een goeie keuze. Zo gemakkelijk te maken en bovendien geurt ze naar het zuiden !
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 5 tomaten
- 1 rol geitenkaas
- zout en peper
- graan mosterd of gewone mosterd
- geraspte kaas
- olijfolie
- provence kruiden en/of sel du soleil
- siliconen taartvorm tupperware
- tomatenmes van tupperware
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en plaats het in de taartvorm. Strijk met een spatel mosterd uit over de bodem van het deeg. Bestrooi het dan met de geraspte kaas. Snij met behulp van het tomatenmes de tomaten in gelijke schijfjes en leg deze dakpansgewijs over de geraspte kaas. Steek hier en daar een schijfje geitenkaas tussen. Strooi tenslotte wat provence kruiden over de tomaten als ook peper en zout. En druppel wat olijflolie over de taart. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten.
Lekker als aperiftiefhapje maar ook als voorgerechtje met wat sla erbij en als drankje een heerlijk frisse rosé ! Laat het smaken
P.s : deze taart is heerlijk zowel warm, lauw en zeker ook koud.





|