Ter afwisseling eens een simpel vochtig cakeje met een topping van parelsuiker....hiervoor is de multiflex mini cake vorm van Tupperware echt ideaal. Eigenlijk vind ik ze allemaal super door hun gebruiksgemak en niet meer hoeven invetten en bebloemen vind ik ook geweldig.
Nodig voor 10 mini cakejes en 4 gewoon formaatjes :
- 100 gr suiker
- 4 eieren
- 100 gr boter
- 100 gr platte kaas
- 200 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 koffielepel vanille essence
- parelsuiker
Werkwijze :
De suiker met de eieren goed mixen. Dan de platte kaas toevoegen als ook de zachte boter. Goed mengen en tenslotte de gezeefde bloem met bakpoeder. Als alles goed onder elkaar is gemengd in de vooraf omgespoelde siliconen bakvormen doen en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Even laten afkoelen (ong. 10 minuten) in de vormen nog en dan ontvormen op een taartrooster. Wanneer ze koud zijn bewaren in de ronde clickplus of een ander model van Tupperware.
Laat het smaken bij een tasje koffie of thee !



|