Al dat gezeur over regen, wind en kou. Beter de keuken in trekken, in de buurt van een warme oven en wat lekkers op tafel toveren ! ;)))
Nodig voor deze heerlijke luchtige taart :
- 75 gr melkchocolade
- 150 gr gemalen amandelen
- 6 eierdooiers
- 6 eiwitten
- 150 gr suiker
- 100 gr zelfrijzende bloem
Voor de meringeboterroomcreme =
- 250 gr melkerijboter
- 85 gr eiwit
- 170 gr witte suiker
- 2 soeplepels choco
Voor de decoratie :
- amandelschilfers of hagelslag of geraspte chocolade
Werkwijze :
Voor de taart : maak een gewone biscuit door eidooiers te mixen met de suiker tot een witte massa. De 75 gr chocolade raspen en bij dit eerste mengsel voegen. Ook de gemalen amandelen + gezeefde bloem toevoegen en luchtig onder elkaar mengen. De eiwitten apart stijfkloppen in de speedychef en er pas op het laatst aan toevoegen. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C ongeveer 35 tot 45 minuten naargelang uw oven.
Voor de meringeboterroom : de eiwitten goed mixen in een pot die au bain marie op het vuur staat ( kleine pot zetten in een met water gevulde grotere pot) Terwijl ge mixt de suiker deel per deel toevoegen en verder mixen tot dat de suiker is opgelost. Als dat is de stijfgeslagen eiwitten overbrengen in een koudere kom of in de pot van de Kenwood en er de kamer verwarmde boter deel per deel bijvoegen en verder kloppen tot dat alle boter onder het eiwit zit, dan de choco toevoegen en nog eventjes onder elkaar zetten.
De taart doormidden snijden met behulp van het broodmes of tupperware tomatenmes en met de nieuwe Tup spatel een deel van de meringueboterroom tussen de taart smeren. De rest verdelen over de buitenkant, de zijkanten afwerken met geraspte chocolade of geroosterde amandelen of hagelslag naar eigen smaak en bovenop versieren met toefjes boterroom met behulp van de squeeze-it. Ik heb er nog chocolade koffieboontjes ingestoken als decoratie.
Heerlijk !!!!



|