Heb al een keertje ananas gepresenteerd aan jullie maar nog niet in combinatie met de advocaatroom. En dat is toch wel super bij elkaar passend.
De ultradunne sneetjes ananas heb ik gesneden met de nieuwe Tupperware mandoline die sinds afgelopen week verkrijgbaar is....tenminste tijdelijk tot 30 juni. Een succes artikel kan ik je wel vertellen. Wil je die ook graag leren kennen laat het mij zeker weten.
Kan je er nog bij vertellen dat dit één van mijn dessertjes was van mijn verjaardagsmenu....mijn leeftijd ga ik er wel niet bij verklappen ;-)
Nodig :
- 1 ananas
- enkele blaadjes munt
- 250 gr platte kaas
- 2.5 dl room
- 100 gr witte suiker
- 3 flinke soeplepels advocaat
Werkwijze :
De ananas ontdoen van zijn schil met behulp van het koksmes. Overlangs doorsnijden en het middelste harde gedeelte eraf snijden. Dit gaat het beste door de ananas nog eens overlangs door te snijden. In totaal bekom je 4 grote stukken ananas. Nu hou je het bovenste stuk ananas goed vast en je gaat er mee over de mandoline op stand 3.
Voor de advocaatroom begin je met de slagroom samen met de suiker stijf te kloppen in de speedychef. Dan voeg je met behulp van de spatel de plattekaas toe en tenslotte de advocaat. Alles goed dooréén mengen.
Presenteren als een roos op een bordje door de ananasplakjes in het rond te leggen op een dessertbord en in het midden bovenop een deeltje advocaatroom te doen. Afwerken met muntblaadjes of zelfs met basilicumblaadjes of citroenmelisse kan ook.






|