Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
27-03-2012
Cookies met olijven en gedroogde tomaten
Heerlijke aperitiefhapje wat heel gemakkelijk op voorhand kan gemaakt worden en zelfs nog een hele tijd goed kan bewaard worden.
Nodig :
- 75 gr zachte boter - 1 ei - 30 gr parmesan (kan ook met geraspte gruyère) - 2 soeplepels amandelpoeder - 150 gr patisseriebloem - 1 mespunt zout - 3 touren van de pepermolen - 1 koffielepel bakpoeder - 10 zachte olijven - 4 gedroogde in olie opgelegde tomaten
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaas en het amandelpoeder. Voeg het ei en de boter toe. Meng dan de in stukjes gesneden geconfijte tomaatjes en de in stukjes gesneden en ontpitte olijven onder het mengsel. Vorm kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een vork de balletjes wat plat. Laat bakken gedurende 10 à 12 minuten.
Variatie : Je kan ook werken met groene olijven of bacon of chorizo naar keuze.
Kan een tijdje bewaard worden in een afgesloten tupperware doos.