kleinigheidjes
komen en gaan
06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klimmuur
Klik op de afbeelding om de link te volgen
'k Kan het niet helpen.  Zoals m'n kinderen vroeger in (over)mate, mijn maten waren, zo is het nu met hén.  De telgjes.  M'n kleinkinderen dus.  Misschien wel in ergere mate zelfs.  Ik kàn het dus helemaal niet helpen dat ik veel over hen schrijf.  Zeker nu, in m'n huidige situatie.  Zijn zijn zowat m'n àlles.  Ik zou me graag als proefpersoon aan de wetenschap aanbieden om fijntjes te achterhalen welke soort stoffen kleinkinderen doen vrijkomen in de hasses van een grootmoeder.  Wil je't niet lezen, sluit dan maar af.  Niet dapper vind ik, maar tja, da's mijn mening hé.  Met zekerheid weet ik dat je dan heel wat mist.

Afgelopen week ging ik met G, 6 jaar, supporteren.  Niet dat hij deelnam aan een wedstrijd.  Maar hij wilde zoooooo graag dat ik een keertje zou komen kijken wanneer hij traint.  Hij klimt.  Ja, inderdaad, ook op zetels wanneer mama en papa niet kijken.  Op rekken.  Eventueel op de kast of zelfs het verwarmingselement van de chauffage.  En, als het effe kan, gaat ie de ladder op om op het tuinhuis een kijkje te nemen.  ...àls... als mama en papa niet kijken dus.  Wat doe je met zo'n kereltje?  Telkens herhalen dat dit niet mag omdat het gevaarlijk is, en omdat meubels dan stuk gaan en omdat kleine broer of neef het wel eens zou kunnen na-apen.  Je kan ook erreg, héél erreg boos worden.  Straffen.  In de hoek!  Zonder eten naar bed!  Morgen niet naar het verjaardagsfeestje van je klasgenootje!  EnWatNogMeer...  Pffft... of dàt zou helpen...  Nee dus.  Wij zijn beschaafde mensen en willen onze kinderen pedagogisch verantwoord groot brengen.  Redeneren met hen, of samen zoeken naar een oplossing.  En vooral zoeken naar de oorzaak.  Waarom doet ie dat nou?  Precies of zo'n kleine schallodder daarop antwoord kan geven...  Mama en papa vonden een goede oplossing door hem te leiden.  Hij is nu lid van een klimmuurclub.  Hij klimt daar onder begeleiding van een ervaren klimmaniak, z'n coach.  En deze keer mocht ik mee!!!

Met 7 kindjes voeren ze klimopdrachten uit in een kleurrijke zaal, op een zo veilig mogelijke manier.  Allemaal even erg gemotiveerd.  G is de jongste en enorm enthousiast.  Er zijn kinderen bij die mogelijk met spiderman-genen geboren zijn.  Zij doen het al langer en dus beter.  En dat doet me nadenken.  Oei oei, dat belooft!  Volgend jaar klimt hij in het salon omhoog en hangt ie in de luster.  Daarvan wordt ik hoe langer ik toekijk, hoe zekerder.  Hij heeft tijdens z'n training enkel oog voor de klimmuur.  Er wordt niet gewaaid naar moeke of papa, die m'n aangename gezelschap is.  Nee hoor!!!  Geen tijd voor.

Wanneer de sessie is afgelopen, komt hij vragen of ik wel alles goed heb gezien.  Hij somt bij benadering zowat alles op dat ie heeft gedaan en waarom en wat de opdrachten waren en dat het hem lukte of heel soms niet heel goed lukte de eerste keer maar de tweede keer, des te beter.  Ademen, kleine lieve schat.  Niet vergeten te ademen.  Tot overmaat van enthousiasme kan hij niet zwijgen over het voorstel van de coach om binnen twee weken (ofzo) met z'n allen te overnachten in de zaal.  Dan mogen ze in het pikdonker klimmen met een lichtje op hun hoofdje en snoepjes zoeken op de klimmuur.  Terwijl hij z'n veters knoopt tatert hij er zonder aarzelen of zuchten op los en van blijdschap herhaalt hij de boel nog een keertje.  Stel dat we iets gemist zouden hebben...  Eens thuis, blijft mama heel droogjes bij het aanschouwen van het verhaal van spring-int-veld.  Zij wil eerst alles goed nagaan.  Weten.  Zeker zijn.  Het kind niet doen zweven van geluk om naderhand hard neer te komen, moest er een adder onder 't gras zitten.

 'k Vind het allemaal fantastisch om te aanschouwen.  Net als het geknutseld geschenkje dat ik krijg van m'n andere twee kornuitjes, die samen met mama zaten te knutselen.  Gezellige sfeer bij het binnenkomen trouwens.  Zij, gaan seffens sporten.  Atletiek.  Daar ga ik binnenkort ook een keertje mee kijken.  E, de jongste doet sinds september ook mee.  (h)Eerlijk is (h)eerlijk.  Ook hem wil ik aanmoedigen.  Ook hij heeft maar al te graag dat moeke hem komt Zien.

Nee... écht niet...  Ik heb geen tijd om ziek te zijn...

06-12-2014 om 13:59 geschreven door mieke mot  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
02-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.njammie
Klik op de afbeelding om de link te volgen
quote:
- Ik moet niets hebben van kennis waar geen gevoel aan vooraf is gegaan
 (André Gide)
- De smaak is de glimlach van de ziel
 (Léo Ferré)
- De ultieme verleiding is je gevoelens suggereren in plaats van ze te uiten
 (Jules Barbey D'Aurevilly)
- Elk zintuig bevat de vijf andere
 (Juan Ramon Jimenez)


 

Yep!  Ik beken.  Die kotte dorrekes gaan er goed in.  Voor de ongerusten die me kennen; wees dàt niet, ik overdrijf niet en trouwens... eentje per dag, dat mag...

Als excuus: ik eet die gewoonweg om wat wijzer proberen te worden.

En ge kunt dat ni geloven hoe lekker addaddis!!!

02-12-2014 om 16:52 geschreven door mieke mot  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
01-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziekPiet
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het weekeinde schoof weeral voorbij en is ondertussen vergane glorie.  E heeft in huis nog eens spullen verhuisd.  Helemaal alleen.  Ik zit in het -ondertussen- bekende energieputje.  Dan zeg ik: het gaat niet goed.  En dan wil hij natuurlijk weten wat er scheelt, heel erg bezorgd.  Maar da's nogal moeilijk uit te leggen. 'Nee, niet meer pijn dan anders.'  'Nee, niet misselijk in de zin van ik-moet-overgeven.'  'Nee, niet ziek.'  'Gewoon zo leeg dat ik me er miserabel van voel, da's al.'  Ik begrijp het wel, dat klinkt heel leeg.  Maar het inhoudloze kan je met woorden geen inhoud geven.  Enfin, ikke toch niet.  Dus verzeker ik hem dat hij echt niet ongerust moet zijn.  Dit zijn chemo-verschijnselen.  Neveneffecten.  Hmmm... ietwat meer genuanceerder aanvoelend dan het gelijknamige tv-programma.  Hij doet het dus helemaal alleen.  Tafels verzetten.  Terwijl ik in slaap val in de sofa, zonder gewetensbezwaren blijkbaar...

Zaterdag wilde ik toch proberen een heuveltje te verzetten.  Er was mooi weer voorspeld, dus wilden we daar toch van profiteren.  Ik wilde iets min of meer origineels kopen voor m'n pasgeboren neefje.  Maar daarvoor moesten we naar de koekenstad.  Da's momenteel een grote inspanning.  Liefst had ik iemand gevraagd het cadeautje te halen voor me.  Maar dat kan niemand hé.  Daarvoor moet je in mijn hoofd kunnen kruipen.  E heeft absoluut geen ervaring met babygeschenkjes.  Ik wilde hem dus echt niet alleen op jacht sturen.  We maakten een wandeling richting interessante verkooppunten, waar ik dacht te zullen vinden wat ik zocht.  Hartje stad.  Zaterdag, dus druk.  Zonder E kan ik dit echt niet, merk ik maar weer.  Het zou te makkelijk zijn moest ik het item direct gevonden hebben.  Maar uiteindelijk wint de volhouder.  Ach, 't is meer een kwestie van strategie.  Ondertussen middag, dus besluiten we dat we ergens iets kunnen gaan uiteten.  Maar onderweg, voel ik dat het niet gaat.  Ik moet naar huis.  We keren naar de Groenplaats om tram 9 te nemen.  In de galerie zien we de sint.  Een lange rij ouders met kindjes schuiven geduldig aan om kinderwensen kenbaar te maken.  Enkele pieten zorgen tussen de wachtenden voor wat vertier.  Het heeft effect, dus doen ze het goed.  Leuk om te zien.  Wat verder maken nog drie pieten muziek.  Oud en jong raken vertederd blij.  Hier zijn gelukkig geen bitskoemers die de pietenkwestie verstoren op dit blije moment.  Goedzo!  Discussieer daarover het hele jaar door, maar verstoor dat kinderplezier niet, vind ik.

Daar, onder de grond is een fantastische broodjeszaak (om uit te halen).  Het is er helemaal niet druk.  Raar!  Maar daar plukken wij de vruchten van.  E bestelt een broodje.  Ondertussen wandel ik verder naar het perron.  Daar kan ik immers zitten met wat geluk.  En ja hoor, dat heb ik!  Als ik net zit, komt E er al aan.  Aan de drukte op de tramstellen te zien, heb ik al snel door dat het sinterklaasfeest in het sportpaleis vandaag doorgaat.  Ik kom effe terug in die typische stadssfeer terecht.  Mensen verwijten mekaar wanneer ze niet direct kunnen instappen.  Boos voor 't minste.  Stommelingen toch!!!  Een zestiger kijkt toevallig in mijn richting.  Hij moet lachen.  Ik ook.  Raar, we kennen mekaar van haar noch pluim, maar begrijpen het waarom.  En, als je even oplet en naar mensen kijkt op zo'n plaatsen, is het altijd leuk wanneer iemand je pret begrijpt.  E zegt dat ie het aan me merkt dat het buiten komen me goed doet.  Al is het maar om naar de documentaire van het stadsleven te kijken.  Wanneer we thuis komen verdelen we het broodje (zo'n groot exemplaar waarvan ik de helft niet op krijg).  Mmmmm... Lekkerrrr!!!!

Afgelopen vrijdag kwamen Go en K langs.  Go had met haar duim tussen de autodeur geklemd gezeten.  Dom.  Vond ze zelf ook.  Maar nog meer... pijnlijk!  Eerste job was dus, verzorgen, die boel.  Het viel gelukkig mee.  Haar duim voelde wat mijn teen eerder deze week voelde, toch zo ongeveer, vermoed ik.  Zo'n middag snelt altijd voorbij.  Niet eerlijk!  'k Vind het toch enorm, hoe K telkens weer die vrijdag-file trotseert om me te bezoeken.  We kunnen natuurlijk een andere dag afspreken, maar voorlopig is vrijdag de beste.  Ondertussen heeft ze een (hopelijk) haalbare oplossing om er het beste van te maken.  K brengt Go naar huis, en blijft daar dan tot na het avondeten.  Dan pas rijdt ze verder.  Vrijdag (genoemd naar Freya, godin van de vruchtbaarheid) moet uiteindelijk wel een erg lange dag voor haar zijn...

01-12-2014 om 11:01 geschreven door mieke mot  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


Foto

Archief per week
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 17/05-23/05 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 08/05-14/05 1972

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  fietsplezier
  www.bloggen.be/fietspl
  Beslist de moeite waard.
 • familie uit de oude doos
 • muren, grenzen, bakens, kunst...
 • op reis...
 • mijnduifkes
 • thatswhy
 • metruelike
 • brustekesandkids
 • bandotaar
 • vanallesennogwat
 • het leven op tram en bus als insider

  beslist de moeite waard
 • zo lief...

 • Laatste commentaren
 • taai (yettie)
      op Explotiegevaar
 • terug (miet)
      op hier is ze dan maar weer...
 • bijgelezen (Maartje)
      op hier is ze dan maar weer...
 • Vechter (Patricia)
      op Explotiegevaar
 • erik (erik)
      op Explotiegevaar
 • mr (erik)
      op Explotiegevaar
 • deadline (yettie)
      op kleine viking
 • vingertjes auchie (yettie)
      op wandelstok
 • foto (yettie)
      op oei... 't is hoog t...
 • wat een toffe zussen (yettie)
      op tour d' anvers
 • mooi (yetti)
      op creatief
 • Komen en gaan (Greetje)
      op smakelijk!
 • dat komt goed !!! (Yetti)
      op kleinigheidjes
 • streetwear (Patricia)
      op zo schoon als een hemelbeestje
 • zottekes (yettie)
      op zo schoon als een hemelbeestje
 • oefenen (Patricia )
      op lente ijver
 • oefenen (yettie)
      op lente ijver
 • van buiten leren (yettie)
      op 1 mei
 • duimen (yettie)
      op ongerust
 • ik heb een zus (yettie)
      op druk weekeinde
 • onmacht (Patricia )
      op zucht...
 • steuntje (yettie)
      op zucht...
 • fingerplay (yettie)
      op thuis
 • hoeveel??? (yettie)
      op meesjes
 • goed gevoel (yeti)
      op woeptiedoeptie!!!
 • oncoloog (yettie)
      op consultatie
 • uitstervend ras (yettie)
      op De Dode Duif
 • zusjesdag (greetje)
      op uitje
 • persoonsbeschrijving (greetje)
      op schrijven?
 • er tussenuit met de solden (yeti)
      op zou ik? zouden we?
 • leuk te horen (yettie)
      op raren tiep se
 • de zusjes (Yettie)
      op gitaarzussen
 • lekker samenzijn (Yettie)
      op anti-kankerdag
 • piknik... (Krissie)
      op middelheim
 • reuzerad (Patricia)
      op Mooi weer!
 • Soms... (Keely)
      op noorderlicht Ijsland
 • Zingen. (EwVM)
      op privacy
 • Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!