Eens een supersnel hapje en misschien een ideetje tijdens de feestdagen.
Nodig :
- 1 komkommer
- 1 pakje gerookte zalm
- 125 gr mager platte kaas
- 1 koffielepel mayonaise (zelfgemaakt of gekochte )
- peterselie
- bieslook
- peper
Werkwijze :
Met de dunschiller reepjes in de lengte snijden van een komkommer. Op deze reepjes leg je dun van dezelfde grootte wat gerookte zalm. De lengte die ik nam was ong. 12 cm, oprollen tot een rolletje.
Het sausje maak je door de peterselie en bieslook fijn te hakken. En bij de platte kaas te doen samen met de koffielepel mayonaise en peper. Goed mengen.
In porseleinen aperitieflepel doe je nu een soeplepeltje saus en zet in het midden erin het rolletje gerookte zalm/komkommer. Bovenop het rolletje kan je nog een plukje peterselie doen als finale touch. Op mijn foto is dat niet te zien omdat ik te snel moest zijn....mijn bezoek zat al te wachten ;-))

|