Heerlijke Marokkaanse gebakjes, eenvoudig zelf te maken...en zo lekker !
Nodig voor het deeg :
Nota : 1 maat = een tas of een glas naar keuze wel dezelfde maten aanhouden voor al je benodigdheden
- 3 maten bloem
- 1 maat gesmolten boter
- 1 maat oranjebloesemessence
- 1 mespunt zout
Nodig voor de vulling :
- 3 maten gemalen amandelen
- 1 maat poedersuiker
- 1 mespuntje kaneel
- zeste van een citroen of appelsien naar keuze
- oranjebloesemessence
Afwerking :
- honing
- marsepein
- rice krispies parels of zilverparels
Werkwijze :
Voor het deeg alles onder elkaar mengen en tot een bol vormen en 15 minuten in de ijskast laten rusten. Na die tijd uitrollen met de Tupperware deegroller en uitsteken met de kleinste ring van de decoringen of anders met een glas.
Voor de vulling alle ingrediënten mengen en de hoeveel oranjebloesemessence aanpassen zodat je een smeuiig geheel bekomt dat niet te lopend is.
Leg dan 1 plakje deeg op het aanrecht, doe er een koffielepel vulling op en sluit af met terug een lapje deeg. prik met een tandenstoker rondom de vulling aan de bovenkant van het deeg. Neem dan een suikerklontjes tangetje en vorm rondom inknepingen zoals op de foto. Leg de koekjes in wording op bakpapier en bedek met een plastiekfolie zodat de koekjes een nacht kunnen drogen....dit is belangrijk dat je deze stap doet...bij direkt bakken gaan ze anders te fel opblazen.
De volgende dag bak je de koekjes af op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten.
Bij het verlaten van de oven, de koekjes instrijken met verwarmde honing om ze te laten blinken maar tevens ook extra smaak te geven.
Met marsepein vorm je klein slangetjes en versier je de hoedjes volgens foto. Maak ter decoratie ook nog wat bloemetjes en beleg ze met een pareltje.
Bon appétit !








|