Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-12-2011
Appelflappen met de croustiparty
Deze namiddag vlug even appelflappen gemaakt voor de kinderen die in de examens zitten. Tijdens hun studeer pauze is het dikwijls een moment dat ze op zoek zijn naar iets zoets. Daar ik nog bladerdeeg in de ijskast had liggen was mijn keuze vlug gemaakt. Op 20 minuten tijd kon ik lekkere appelflappen op tafel zetten.
Nodig :
- 1 bladerdeeg ( is goed voor 6 appelflappen) - 1 ei - 2 appels - grove kristalsuiker
Werkwijze:
Je neemt de croustiparty en legt hem op het deeg. Met de 2 handvatjes draai je een keertje goed rond en je zult zien dat er een rondje is uit gesneden in het deeg. Dit herhaal je 6 keer. Ondertussen de appels schillen en in kleine stukjes snijden. Beetje gewone witte suiker overstrooien en goed mengen. De rondjes deeg die zijn uitgesneden leg je vervolgens één voor één op de croustiparty en vul je met 2 soeplepels appelstukjes. Met het patisserieborsteltje strijk je een beetje water aan de buitenkanten van de flappen zodat ze goed dicht blijven plakken. Leg ze op een van bakpapier voorziene bakplaat. Snij met de schaar enkele gaatjes in het deeg aan de bovenkant zodat er tijdens het bakken stoom kan ontsnappen. Doreer de flapjes door met een patisserieborsteltje wat geklust ei aan te brengen aan de bovenkant. Dit zorgt namelijk voor een mooi blinkend resultaat nadien. Bak de flapjes ong. 20 minuten op 180°C.
De croustiparty kan tevens worden gebruikt voor hartige flapjes. In bijlage geef ik u nog wat meer ideetjes.