Vijgen recht van de boom kunnen plukken en eten...niks is zaliger ! en met de overschot een heerlijke taart bereiden....
Nodig voor de bodem :
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr koude boter
- 1 ei
- 100 gr suiker
Nodig voor het amandelbeslag :
- 100 gr amandelpoeder
- 100 gr suiker
- 90 gr boter
- 2 eieren
- 1 mespuntje fleur de sel
- 8 tal verse vijgen
- beetje likeur naar wens ( Rhum of amaretto, zelf heb ik huisgemaakte pruimenlikeur genomen)
Werkwijze :
Doe voor het deeg de boter en de suiker mixen, voeg ei toe en mix verder en tenslotte de bloem. Alles goed mengen en tot een bol verpakken in een plastic folie en een half uurtje laten rusten in de koelkast. Ondertussen kan je het amandelbeslag maken door de boter met suiker te mengen. De eieren toevoegen verder mixen, mespunt zout toevoegen, likeur en de amandelpoeder. Alles goed mengen. En het beslag in de uitgerolde bodem gieten in een vooraf in geboterde en bebloemde bakvorm. De vijgen wassen en in vieren delen en mooi verdelen over het amandelbeslag.
De taart in een vooraf verwarmde oven bakken gedurende een half uurtje op 180 ° C




|