Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
17-03-2012
Mini tartelette met geitenkaas en vijgenconfituur
Heerlijk hapje voor je gasten te verwennen maar natuurlijk ook voor jezelf. Heb het receptje zien staan in een nieuw magazine van Delhaize en dacht dadelijk dat dit wel lekker moest zijn. Daar het momenteel niet echt vijgentijd is heb ik dit vlug opgelost door huisgemaakte vijgenconfituur te nemen.
Nodig :
- 1 bladerdeeg - vijgenconfituur of verse vijgen volgens het seizoen - 1 rol geitenkaas - honing - gehakte rozemarijn of provençaalse kruiden - paar druppels olijfolie - peper
- mini tartelettevorm van tupperware + de tartelette uitsteker
Werkwijze :
Steek met behulp van de uitsteker ronde vormpjes uit het bladerdeeg. Neem hiervoor de grootste kant van de uitsteker. Leg ze in de siliconen mini tartelettevorm zonder deze eerst uit te spoelen of in te vetten. Snij dunne sneetjes van het rolletje geitenkaas en leg in elke holte van het bladerdeeg een schijfje geitenkaas. Doe hierop een koffielepeltje vijgenconfituur en bestrooi met wat provençaalse kruiden en een paar druppeltjes olijfolie. Verwarm de oven voor en bak de mini hartige taartjes ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C.