Luchtiger dan een cake maar net is sappiger dan een biscuit dan bent u met dit receptje goed af.
Nodig :
- 4 eieren
- 130 gr suiker
- 80 gr boter
- 120 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- sap en zeste van 2 citroenen
Werkwijze :
Eieren scheiden met behulp van koksmaatje. De eigelen samen met de suiker mixen tot het volume verdubbelt, het sap van de citroen dan toevoegen als ook de gesmolten boter en bloem met bakpoeder. Als laatste voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig onderspatelen met behulp van de siliconen spatel.
Een vorm gebruiken van 20 x 20 cm. Ik gebruikte hiervoor de vierkante ultra pro. Heb hem ingevet en lichtjes bebloemd. De moelleux bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 20 minuten.
Na afkoeling bestrooien met poedersuiker.
Lekker fris is dit luchtige gebakje.




|