Heerlijk koekje gevonden in het boek : de keuken van Sofie. Vaak vind ik haar verhoudingen niet zo kloppen maar met dit koekje zit het echt goed.
Nodig :
- 50 gr gezouten pinda's
- 125 gr boter op kamertemperatuur
- 125 gr blonde suiker (cassonade)
- 125 gr rietsuiker
- 125 gr pindakaas
- 175 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel bicarbonaat
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 100 gr pure chocolade of chocoladeparels
Werkwijze :
Hak de pinda's heel fijn in de turbomax. Meng de boter, de cassonade, de rietsuiker, de pindakaas, de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat , het zout en het ei. Roer dan de gemalen pinda's erbij onder.
Verpak het deeg in plastic folie of in een ruimtekommetje en zet het in de koelkast voor een uurtje. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier of de bakmat.
Schep bolletjes deeg op de bakplaat en duw ze wat plat. Ze zullen tijdens het bakken nog verder uitlopen. Overstrooi de hoopjes met de chocoladeparels..
Bak de koekjes af 12 tot 15 minuutjes. Bij het verlaten van de oven voelen de koekjes nog zacht aan maar harden uit bij het afkoelen.
Laat ze smaken.


|