Lekker koekje om de laatste noten van het seizoen in te verwerken.
Nodig voor het koekdeeg :
- 120 gr zachte boter
- 75 gr suiker
- 1 eigeel
- 1/2 koffielepel vanille extract
- 250 gr bloem
- 1/3 koffielepel bakpoeder
- 3 soeplepels melk
Werkwijze :
Boter + suiker mengen in de keukenrobot. Dan de bloem met bakpoeder toevoegen, dan het eigeel erbij voegen met de melk en het vanille extract. Mengen tot een homogeen mengsel en tot een bol vorm. Inpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen. Dan uitrollen met behulp van de deegroller tot een rechthoekige lap.
Nodig voor de notenpasta :
- 150 gr noten.
- 40 gr suiker
- 2/3 koffielepel kaneel
- 40 gr honing of agavesiroop
- 50 gr boter
Werkwijze voor de notenpasta :
Noten kraken met de notenkraker. De noten dan fijnmalen in de turbomax of extrachef. Hieraan voeg je de suiker toe, kaneel, honing en de boter. Dit mengsel uitstrijken met behulp van de siliconen spatel over het deeg.
Het deeg dan oprollen, in plastiekfolie verpakken en terug een uurtje in de koelkast leggen.
Dan rondjes afsnijden van 0.5 cm dikte en op een bakplaat leggen.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 170 °C








|