Deze luchtige cake afkomstig uit Indonesië is het zeker waard om eens te worden uitgeprobeerd.
Nodig :
- 6 eidooiers
- 120 gr bloem
- 30 gr maïzena
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 gr suiker
- 150 ml dikke kokosmelk
- 80 ml plantaardige olie
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel pandanpasta
- 1/8 theelepel zout
Voor de Meringue die op het laatst onder het deeg moet :
- 6 eiwitten
- 80 gr suiker
Werkwijze :
Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder en zet even aan de kant. Klop de eiwitten stevig op en voeg dan beetje bij beetje de suiker er bij en klop verder tot alle suiker goed is opgenomen en zet dan deze ook even aan de kant.
Klop de eidooiers en suiker tot een luchtig geheel ( zeker en vast 10 minuten) Klop dan de overige ingrediënten erbij onder zoals de kokosmelk, olie, vanillesuiker, pandanextract en zout.
Spatel dan de gezeefde bloem door het eiermengsel. Hou het luchtig. Neem 1/3 van de meringue en spatel door het beslag. Spatel rustig de rest erdoor tot dat het beslag geen dotten eiwit meer heeft.
Doe in het ingevette en bebloemde tulbandvorm en bak af in een voorverwarmde oven van 160 °C gedurende 50 minuten. Met een stokje controleren op de gaarheid. Oven afzetten en nog 10 minuten laten afkoelen in de oven om inzakken te vermijden.





|