Morgen is het weer Driekoningen. Naar jaarlijkse traditie wordt er dan op vele plaatsen een Driekoningentaart aangesneden en wie de boon heeft in zijn stukje is de koning voor 1 dag. Elk jaar opnieuw heb ik reeds een receptje en /of variatie op die taart geplaatst. Dit jaar koos ik voor ene variant zonder bladerdeeg maar minstens even lekker en voor diegene die niet van amandelen houden zitten met dit recept op het juiste adres. Hier zit geen amandelmeel in namelijk. Mijn collega's hebben ze gisterenavond mogen proeven en ze waren meteen enthousiast en vroegen of ik zo snel mogelijk dit receptje online wou plaatsen.
Nodig :
- 2.5 dl melk
- 70 gr boter
- 100 gr suiker
- 3 eetlepels oranjebloesemwater
- 130 gr gezeegde bloem
- 4 eieren ( 3 hele + 1 eiwit en het eigeel is voor de dorure bovenop de taart)
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180°C.
In een kookpot de melk, suiker en boter doen en verwarmen tot dat de boter gesmolten is. Dan even de kookpot van het vuur nemen en er het oranjebloesemwater + de bloem in 1 keer erbij voegen. Terug op het vuur zetten en op een zacht vuurtje het mengsel 2 minuten mengen.
De massa overbrengen in de keukenrobot en laten draaien tot het deeg is afgekoeld en dan de eieren er 1 voor 1 aan toevoegen. Tussendoor goed mengen.
Neem een taartvorm van doorsnede 22 à 24 cm en leg er een bakpapier in en doe er dan het deeg in. Bestrijk bovenaan met losgeklopt eigeel met behulp van het patisserieborsteltje.
Zet de taart in de oven voor 30 à 35 minuten.
Laat ze smaken.






|