Op zoek naar een bijzondere smaak in je cake, dan is deze Amarettocake zeker is om uit te proberen.
Nodig :
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 500 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 200 gr gemalen amandelen
- 1.25 dl melk
- 1.25 dl amaretto
- 1 scheutje citroensap
- een handvol chocoladeparels
- een handvol amandelschilfers
Werkwijze :
Mix de boter samen met de suiker en vanillesuiker schuimig op en doe er dan de eieren bij. Verder mengen. En dan de bloem, bakpoeder en de gemalen amandelen erbij doen, tevens de chocoladeparels. Voeg ook de vloeistoffen nu toe en meng tot een homogeen mengsel. Overstrooi met de amandelschilfers.
Verwarm de oven voor op 160°C en neem een bakvorm naar wens. Ik heb met deze hoeveelheid een kleine rechthoekige bakvorm, een kleine ronde bakvorm en een klein hartjes bakvorm kunnen vullen.
Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.
Bewaren in de recto verso van Tupperware.




|