Deze heerlijke taart heb ik al gemaakt in augustus maar door tijdgebrek niet op de blog gebracht, per toeval zal ik de foto's vandaag terug en herinnerde ik mij dat ik ze nog niet online had gezet. Bij deze maak ik dit nu goed ;-)
Nodig :
- 300 gr courge de Nice ( kan ook met andere pompoen)
- 3 eieren
- 100 gr amandelpoeder
- 150 gr bloem
- 130 gr ruwe rietsuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 koffielepel speculaaskruiden
- 3 appelen
Werkwijze :
De courge de Nice ontdoen van zijn schil en het vruchtvlees fijnraspen met behulp van de groentenrasp of mandoline. Het eiwit samen met 30 gr suiker stijfkloppen en even aan de kant zetten. De overige suiker samen met de eigelen mixen of kloppen tot het volume goed luchtig is. Het amandelmeel en de rest erbij voegen nu. Op het laatste pas het stijfgeklopte eiwit toevoegen. In een taartvorm gieten en bakken op 180°C gedurende 40 minuten. Na afkoeling overstrooien met poedersuiker.
Smakelijk !







|